اصول نگهداری از بیمار کرونا در خانه

افراد مبتلا به کرونا و خانواده هایشان باید کاملا آگاه و هوشیار باشند تا بتوانند خطر پراکنده شدن بیماری را به حداقل و همچنین احتمال زنده ماندن فرد بیمار را به حداکثر برسانند. اگر افراد خانواده بیمار مراقبت های اصولی و امن داشته باشند ، احتمال شیوع این بیماری تا حد زیاد کاهش پیدا می کند.

نکات مهم برای نگهداری از فرد مبتلا به کرونا

- بیمار را در یک اتاق جداگانه و ضد عفونی شده قرار دهید و در آن اتاق پنجره را باز بگذارید تا هوا عوض شود.

- حرکات بیمار را محدود کنید و تا حدی که می توانید اشتراکات خود را با او به حداقل برسانید. مثلا هرگز از آشپزخانه مشترک ، حمام و دستشویی مشترک تا حد ممکن استفاده نکنید. بهتر است تا بهبودی کامل فرد از ورود او به آشپزخانه جلوگیری کنید.

- اعضای خانواده همگی باید در یک اتاق جداگانه از فرد مبتلا باشند یا اگر این کار برایشان ممکن نیست ، فاصله خود را با فرد بیمار تا حد ممکن حفظ کنند. مثلا در یک تخت جداگانه بخوابند.

نگهداری بیمار کرونا

- تعداد دفعاتی که به بیمار سر می زنید را به حداقل برسانید. در حالت ایده آل معمولا این بیماران نیاز به کمک ندارند و خودشان می توانند کارهای خود را انجام دهند. ملاقات کننده ها و اعضای خانواده باید تا زمانی که این افراد به طور کامل بهبود پیدا نکرده اند، با او تماس نداشته باشند.

- هرگونه ارتباط با بیمار را کم کنید اما در صورت برخورد با او یا محیط اطرافش ، هرچه سریع تر دست و صورت خود را بشویید. بهداشت دست را قبل از غذا درست کردن حتما رعایت کنید. قبل از غذا خوردن ، بعد از استفاده از توالت یا کثیف شدن دست ها حتما دستان خود را شستشو دهید و از ضد عفونی کننده ها با پایه الکل استفاده کنید. شستشو حتما باید با آب و صابون باشد.

- بعد از شستشو حتما با دستمال کاغذی دستان خود را پاک کنید یا از حوله مخصوص استفاده کنید. حوله شما باید با حوله فرد بیمار کاملا جدا از هم باشد.

شستن دست ها

- حتی گاهی اوقات بهتر است که با وجود فرد بیمار در خانه، در منزل هم ماسک بزنید. تا جایی که می توانید خودتان را بپوشانید. اگر نمی توانید ماسک را تحمل کنید ، حتما بهداشت تنفسی را رعایت کنید. مثلا هنگام سرفه یا عطسه، جلوی دهانتان را بگیرید. ماسک های روی دهان شما هرگز نباید توسط فرد مبتلا به کرونا در خانه لمس شود.

- اگر ماسک هایتان مرطوب شد، سریعا آن را دور بیاندازید و از بیمار بخواهید که هیچ گونه تماسی با مایعات بدن چه از دهان چه از مدفوع نداشته باشد. هنگام صحبت یا برخورد با او حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید.

- ماسک ها و دستکش هایتان را دوباره استفاده نکنید.

- هرگونه وسایل مربوط به بیمار را با آب و صابون شسته و ضد عفونی کنید.

- هرگونه سطحی که توسط بیمار لمس شده است را مثل تخت، میز، مبلمان و ... ضد عفونی کنید. از شوینده هایی استفاده کنید که حاوی 0.5 درصد سدیم هیپوکلرویت باشد.

ضد عفونی کردن تخت

- برای ضد عفونی کردن همچنین می توانید از مواد سفید کننده با آب استفاده کنید.

- حداقل روزی یک بار حمام و دستشویی را ضد عفونی کنید. به این صورت که اول با آب و مواد شوینده آن جا را شسته و بعد محیط را ضد عفونی کنید.

- لباس های بیمار، حوله و ... را هر روز بشویید. دمای آب را برای شستشو بین 60 الی 90 درجه سانتیگراد قرار دهید و قبل از شستن لباس های بیمار، آن ها را با دستکش داخل ماشین لباسشویی بیاندازید و بعد دستکش را دور بیاندازید.

- دستکش های نیتریل یا لاتکس بهترین گزینه برای استفاده هستند. بعد از هربار استفاده از این دستکش ها آن ها را دور بیاندازید و قبل و بعد از درآوردن دستکش ها حتما دستتان را بشویید.

- برای بیمار یک سطل زباله جداگانه قرار دهید و همچنین برای دستکش ها و ماسک های خودتان نیز سطل زباله جداگانه داشته باشید.

- در کل تا جایی که می توانید به خود بیمار یا هرچیزی که نزدیک اوست، نزدیک نشوید.

نگهداری بیمار کرونا

نکته در مورد نگهداری فرد مبتلا به کرونا:

فرد مبتلا به ویروس کرونا بایستی تحت نظر باشد تا به آرامی علائم رفع شده و ویروس از بدن بیمار خارج شود. طبق اخبار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی منظور از اینکه بیماری دو هفته طول می کشد این است که ویروس در بدن بیمار از بین خواهد رفت، گفتنی است برخی متخصصان در مصاحبه های خود عنوان کرده اند که فردی که در منزل است، 24 ساعت پس از قطع تب واگیر نخواهد داشت اما به هرحال باید ایزوله نگهداشتن و نکات بهداشتی را با دقت رعایت کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی