روشهای مقابله با شایعترین درد نوزادان
با کولیک نوزاد چه کنیم؟
رکنا: دیدن گریه نوزاد خیلی ناراحتکننده است؛ بههمین خاطر است که مادرها از هر ترفندی برای آرام کردن نوزادشان بهره میگیرند، اما اگر نوزاد به ظاهر سالم و شاد شما بدون هیچ دلیل و نشانه مشخصی ناگهان به گریه افتاده و بیوقفه اشک بریزد، چه کار خواهید کرد؟ این احتمال وجود دارد که نوزاد از کولیک یا قولنج رنج میبرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، درمان و رفع کولیک بعضا آنقدر دشوار است که میتواند پدر و مادر نوزاد را آشفته کند، اما خبر خوب این است که کولیک دائمی نیست. این امکان وجود دارد که کولیک، زندگی شما و فرزندتان را از این رو به آن رو کند. جا نزنید؛ شما هنوز هم میتوانید از شر آن خلاص شوید؛ ما به شما میگوییم چگونه به این موفقیت برسید.
چرا کولیک اتفاق میافتد؟
کولیک هیچ توجیه مشخصی ندارد، اما دلایل مختلفی برای آن مطرح شده است. یکی از توضیحاتی که در رابطه با کولیک مطرح شده به شرح زیر است: وقتی نوزاد حین شیر خوردن هوای زیادی را وارد شکمش میکند، انقباضات روده باعث میشود که دچار درد شکم شود. نظرات زیادی هم وجود دارد که سیستم گوارش نابالغ و سیستم عصبی ناقص نوزاد را عامل بروز کولیک معرفی میکنند. وجود باد در سیستم گوارشی نوزاد رایجترین دلیلی است که برای این عارضه مطرح میشود. هر چند مشخص نیست که تغذیه با شیر مادر یا شیرخشک باعث کولیک شود، اما نوزادانی که شیرخشک مصرف میکنند در مقایسه با نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، کمتر دچار کولیک میشوند. اگر مادر، نوزاد را حین شیر دادن خوب در آغوش نگیرد، ممکن است هوای زیادی وارد معده نوزاد شود. شیشه شیر هم این مشکل را دارد، اما از آنجا که نوک شیشه بهطور کامل داخل دهان نوزاد قرار میگیرد، هوای کمتری وارد معده او خواهد شد.
وقتی نوزاد درد کولیکی دارد چه میتوانید بکنید؟
روشهای زیادی برای آرام کردن نوزادان کولیکی وجود دارد. شما میتوانید از طریق آزمون و خطا به این مهم دست یابید.
آروغ کودک را بگیرید: هر بار پس از شیر دادن این کار را بکنید. آروغ زدن به خروج هوا از سیستم گوارشی نوزاد کمک میکند. ورود هوا میتواند باعث بروز مشکل در روده شود. البته آروغ زدن نتیجه صددرصدی ندارد، اما درد نوزاد را تا حد زیادی تسکین میدهد.
وضعیت شیر دادن خود را اصلاح کنید: برای جلوگیری از ورود هوا به همراه شیر، مطمئن شوید که کودک را بهخوبی در آغوش گرفتهاید. کودک باید بتواند پستان را بهطور کامل به دهان بگیرد تا از ورود هوا به معده جلوگیری شود. برای این کار میتوانید از مادران دیگر هم کمک بگیرید.
داروها همیشه موثر نیستند: تاثیر داروها بعد از ۳۰ تا ۴۰دقیقه مشخص میشود؛ اما نباید منتظر معجزه باشید. خیلی از داروها تاثیر چندانی ندارند. بسیاری از پزشکان داروی گرایپ واتر را برای درمان کولیک تجویز میکنند، اما اثربخشی این دارو هنوز مورد تایید نیست.
رژیم غذایی خود را کنترل کنید: سعی کنید شیر و محصولات لبنی را از رژیم غذایی خود حذف کنید. برخی کودکان قادر به تحمل پروتئین موجود در شیر گاو نیستند.
برای پیادهروی بیرون بروید: اگر در آپارتمان زندگی میکنید، برای پیادهروی یا رانندگی بیرون بروید. تغییر مکان و جابهجایی کمک میکند که ذهن نوزاد از درد و ناراحتی منحرف شود.
از دیگران تقاضای کمک کنید: اگر همه راههای ممکن را امتحان کرده و نتیجه نگرفتهاید، بهتر است از آشنایان و اعضای خانوادهتان کمک بگیرید.
وحشت نکنید: اضطراب و بیقراری شما کمکی به تسکین درد و ناراحتی نوزاد نمیکند؛ بنابراین، ریلکس باشید و بر تسکین نوزاد تمرکز کنید.
ارسال نظر