8 روش برای پیروز بر افسردگی / خودتان را به کمک خودتان آرام کنید

به گزارش گروه اجتماعی رکنا،  به‌علاوه، اخبار ناراحت‌کننده‌ای که از گوشه‌کنار جهان هرروز به ما می‌رسد می‌تواند حساسیت ما را به خبرهای منفی بیشتر کند. در این شماره قصد داریم روش‌هایی را که به شما کمک می‌کنند به‌سرعت از چنگال ناامیدی و افسردگی رها شده و به زندگی عادی بازگردید، معرفی کنیم. خواندنی های روانشناسی را در این صفحه اینستاگرام دنبال کنید

زیاد به دل نگیرید

باید بپذیریم افراد مختلف نظرات متفاوتی در مورد مسائل مشترک دارند، اما این به معنی توهین نیست. برخی از ما به دلیل باورهای نادرست، هوش عاطفی پایین یا حساسیت بیش‌ از حد در مقابل نظرات مخالف دیگران یا آنچه ممکن است طعنه تلقی شود، خیلی دفاعی رفتار می‌کنیم. اما آدم‌های پخته به‌خوبی می‌دانند هر کسی نگرش منحصربه‌فردی نسبت به مسائل دارد و این خود یکی از زیبایی‌های زندگی است. بهترین کار تلاش برای تثبیت نظرات خودمان به‌صورت معقول است، تا با هر نظر مخالفی دچار تردید درباره خودمان نشویم.

برای احساس خود اسم پیدا کنید

کنترل خشم فواید بسیاری دارد و در فرهنگ ما هم به آن توصیه شده است، اما کسی نگفته نباید خشمگین شوید! درواقع خوب است پس از شنیدن خبری بد یا مایوس‌کننده به خودتان اجازه دهید که خبر را هضم کرده و در صورت لزوم از آن خشمگین یا ناراحت شوید. در چنین مواقعی یافتن کلمه مناسبی مانند خشمگین، بیزار یا وحشت‌زده که بتواند احساس شما را به‌خوبی بیان کند هم مفید است، چراکه کمک می‌کند بهتر شرایطی که در آن هستید را درک کنید. این کار همچنین کمک می‌کند پس از گذشت مدتی بهتر و منطقی‌تر تصمیم‌گیری کنید.

قلق خودتان را پیدا کنید

به تعداد آدم‌ها روش‌ برای مقابله با استرس وجود دارد. یکی باید به گوشه‌ای آرام بخزد، دیگری با قدم زدن آرام می‌شود و یکی دیگر با شنیدن موسیقی موردعلاقه‌اش و به همین شکل هر یک از ما با روزهای سخت زندگی به سبک خودمان برخورد می‌کنیم. اما خیلی‌ها هم واقعا نمی‌دانند چطور در شرایط سخت می‌توانند خود را آرام کنند و معمولا در این شرایط به دیگران برای ایجاد آرامش متکی هستند. باید بدانید استرس بالا می‌تواند حساسیت شما به چیزهای منفی را افزایش داده و شما را تحریک‌پذیر کند. وقتی عصبی هستید مغزتان یک فیلتر منفی پیدا می‌کند، به این معنی که تنها روی چیزهای منفی تمرکز می‌کند. بنابراین منطقی است هرچه زودتر قلق خودتان را پیدا کرده و در مواقع بحرانی سطح استرس‌تان را کنترل کنید.

واقعیت‌ها را مرور کنید

خبرهای بد و ناامید‌کننده در ابتدا احساس بسیار شدیدی در ما ایجاد می‌کنند که شاید روی قضاوت Judgment ما تاثیر بگذارد. در این مواقع بهتر است کمی عقب‌نشینی کرده و از دور شرایط را بررسی کنید. اصولا در این زمان‌ها همه‌چیز به نظر تیره‌وتار است و احتمالا فکر می‌کنید این بدترین اتفاقی است که ممکن بود پیش بیاید. البته باید به یاد داشته باشید معمولا ذهن‌ ما تمایل به بزرگ‌نمایی مسائل دارد و با آن‌که احساسات شما واقعی هستند، اما الزاما درست نیستند. کمی که اوضاع آرام‌تر شد، بد نیست منطقی به مسائل نگاه کنید، حقایق را از تخیلات جدا کرده و از مرور افکار منفی بپرهیزید.

فکر خود را روی کاغذ بیاورید

یکی از روش‌های شناخته‌شده برای رسیدن به آرامش، نوشتن افکار و احساسات‌تان در زمان ناراحتی یا ناامیدی است. اصولا داشتن دفترچه خاطرات یا نوشتن مستمر افکار و احساسات می‌تواند به سلامت فکری شما کمک کند، چراکه می‌توانید بدون نگرانی از قضاوت‌ شدن همه احساسات و نگرانی‌های خود درباره مشکلات‌تان را بیان کنید. این کار در کنار راحت کردن فکر، می‌تواند به اتخاذ تصمیم‌های منطقی‌تر از طرف شما کمک کند. وقتی تمام بار ذهنی خود را خالی کردید می‌توانید با کمی فاصله به ماجرا نگاه کنید و بهتر تصمیم بگیرید.

دیدگاه‌تان را عوض کنید

به عقیده بسیاری از متخصصان در بسیاری از موارد، دیدگاه و نظر ما راجع به اتفاقی که افتاده نسبت به خود آن موضوع تاثیر بیشتری بر حال‌وروز ما دارد. حتما این قول معروف را شنیده‌اید که شکست مقدمه پیروزی است، اما به این اشاره نشده که این اصل برای همه صادق نیست. درواقع کسانی می‌توانند شکست‌های خود را مقدمه موفقیت‌های بعدی کنند که بتوانند در هر شکست و ناامیدی چیزی برای امیدواری یا حداقل کمی احساس مثبت پیدا کنند. هرچقدر بهتر بتوانید در شکست‌ها عوامل موفقیت‌های بعدی‌ را پیدا کنید و از آن‌ها انرژی مثبت بگیرید، بهتر با ناامیدی کنار خواهید آمد.

سنگ صبور بودن حدی دارد

با آن‌که شنیدن و شنیده شدن احساسات ما اهمیت بسیاری در سلامت روانی‌مان دارد، اما بهتر است از کسانی که در مقابله با هر مشکلی کنترل خود را از دست می‌دهند دوری کنید. همه ما کسانی را دیده‌ایم که هر مشکلی را به‌صورت تسویه‌حساب زندگی با خودشان می‌بینند و تمام اتفاقات را کاملا شخصی می‌دانند. مثلا فکر می‌کنند راننده ماشین جلویی از عمد جلوی آن‌ها پیچیده، رئیس‌شان به دلیل کینه و نفرت شخصی بدرفتاری می‌کند یا همسرش خرید‌ها را فراموش کرده چون دیگر دوستش ندارد. این دسته آدم‌ها معمولا انرژی منفی خود را به دیگران هم انتقال می‌دهند و به همین دلیل هم بهتر است ارتباط خود را با این آدم‌ها کاهش دهید.

خودتان را در فکرهای منفی غرق نکنید

ناامیدی هم مانند هر احساس دیگری یک طیف را شامل می‌شود. یعنی مقدار ثابتی ندارد و بسته به شرایط و برخورد خودتان می‌تواند زیاد یا کم شود. بنابراین بهترین کار این است که قبل از تبدیل شدن احساس‌ ناامیدی به سرخوردگی و افسردگی، با آن روبه‌رو شوید. هرچقدر زمان بیشتری را در ناامیدی بگذرانید، بیشتر احتمال دارد دچار سرخوردگی شوید که مقابله با آن به‌مراتب سخت‌تر است. این چرخه معیوب با تبدیل سرخوردگی به افسردگی تکمیل می‌شود و این روند می‌تواند همین‌طور ادامه داشته باشد. با مشکلات زندگی خود مانند شانسی برای رشد و پیشرفت برخورد کنید؛ مثلا خشم ناشی از یک شکست را به تصمیم قاطع برای پیروزی تبدیل کنید. خواندنی های روانشناسی را در این صفحه اینستاگرام دنبال کنید

وبگردی