تا چه زمانی باید از مکمل‌های ورزشی استفاده کرد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ، منظور ما از این راه استفاده جوانان از هورمون‌ها و مکمل‌های غذایی است. در این شماره به بررسی مکمل‌های غذایی و شناخت هورمون‌هایی می‌پردازیم که باید از آن‌ها دوری کرد.

استفاده از مکمل؛ یک اصل همگانی

همه ما در طول روز و در فصل‌های مختلف ممکن است از مکمل‌های غذایی مانند قرص‌های کلسیم، منگنز، آهن و روی و پودرهای ویتامینه استفاده کنیم. قرص‌های ویتامین‌ مختلف می‌تواند درکنار مصرف غذاهای روزمره به سلامتی کمک کند و پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌های اضافی را جذب بدن کند. استفاده از این مکمل‌ها در همه جای دنیا بسیار مرسوم است و اگر زیر نظر پزشک متخصص باشد، بسیار مفیدتر خواهد بود.

مکمل‌های ارگانیک مفیدند

مکمل‌های غذایی ارگانیک برخلاف تصور عموم می‌توانند بسیار مفید باشند. اگر تازه ورزش‌کردن را شروع کرده‌اید، بدانید قرار نیست به‌سرعت به یک اندام متناسب و عضله‌ای برسید. گذر زمان و انجام فعالیت‌های ورزشی مختلف می‌تواند شما را به هدف‌تان برساند. اما به‌طور کلی مربیان توصیه می‌کنند پس از گذران یک دوره شش‌ماهه و مطلع‌شدن از وضعیت بدنی، ورزشکار می‌تواند به مصرف مکمل‌ها و پودرهای غذایی اقدام کند. البته برخی از ورزشکاران پس از گذران یک دوره دوازده ماهه به خوردن پروتئین‌های اضافی اقدام می‌کنند.

هیچ چیز بی‌ضرر نیست

بنابر قاعده کلی، استفاده از مکمل‌ها نمی‌تواند بدون هیچ‌گونه ضرر و آسیبی برای بدن باشد. اما اگر درکنار سایر مواد محلول استفاده شود، می‌تواند کمک بسزایی در ذخیره انرژی و عضله‌سازی داشته باشد. برای مثال، ورزشکار نمی‌تواند در روز 25 فیله مرغ بخورد تا بتواند به همان میزان قدرت و انرژی برسد. یا مصرف کربوهیدرات را قطع کند و رژیمی بگیرد که یک ورزشکار قدرتی پس از حدود بیست ماه ورزش‌کردن به آن می‌رسد. بنابراین استفاده از مکمل‌های غذایی و قرص‌هایی که بتواند عناصر معدنی و مورد نیاز بدن را جبران کند، زیر نظر پزشک متخصص مانعی ندارد. این وضعیت دقیقا مطابق وضعی است که افراد عادی هم گاهی در هنگام بیماری و مشکلات عدیده دیگر به آن‌ها رجوع می‌کنند.

رسوبات خطرناک

مکمل‌ها به‌دلیل حجم زیاد پروتئینی که دارند، معمولا به کبد و کلیه آسیب می‌رسانند. حجم زیاد پروتئین در کلیه رسوب کرده و می‌تواند در درازمدت باعث ایجاد سنگ‌های مختلف در آن شود. کبد هم که نقش کلیدی را در بدن انسان عهده‌دار است می‌تواند در بدترین حالت ممکن به مکانی برای ایجاده توده‌های سلول‌های سرطانی تبدیل شود.

هورمون چه بر سر اندام شما می‌آورد؟

مسئله‌ مهم این است که معمولا استفاده از هورمون با استفاده از مکمل‌های غذایی اشتباه گرفته می‌شود. هورمون‌ها چون یک عامل بیرونی برای پروتئین‌سازی به شمار می‌آیند و به‌صورت تزریق وارد بدن می‌شوند، بسیار آسیب‌پذیرند و می‌توانند اندام‌های داخلی ورزشکار را تخریب کنند. ورزشکاران قدرتی معمولا برای زیباترکردن عضلات بدن از هورمون‌های استروئیدی استفاده می‌کنند. هورمون‌های تستوسترون زیرمجموعه هورمون‌های استروئیدی‌اند. این هورمون، مردانه است و در بدن زن ترشح نمی‌شود. یکی از وظایف این هورمون، عضله‌سازی در بدن و ایجاد تغییر در ظاهر اندام‌هاست. این هورمون دراصل از بیضه‌ها ترشح می‌شود و از ده شب تا سه صبح معمولا بیشترین ترشح را دارد. در ابتدا استفاده از این هورمون در بیشتر مناطق دنیا برای بانوان تجویز می‌شد. این هورمون، پوست بدن افراد را نازک‌تر می‌کرد و عضلات و رگ‌ها را پرحجم‌تر و براق‌تر نشان می‌داد. پس از گذشت زمان، استفاده از این هورمون برای آقایان هم باب شد. وقتی میزان تستوسترون توسط یک عامل بیرونی تشدید شود، مغز دستور می‌دهد ترشح هورمون اصلی در بدن قطع شود و این خود اختلالات زیادی را در بدن مرد به وجود خواهد آورد. افرادی که این هورمون را مصرف می‌کنند، بیش از دیگران در معرض خطر عقیم‌شدن قرار دارند.

پیداشدن حالت‌های متفاوت روی صورت

یکی دیگر از هورمون‌هایی که این روزها استفاده از آن بین مردان بسیار شایع شده، استفاده از هورمون رشد است. هورمون رشد، فرایند رشد کودکان را در بدن برعهده دارد. این هورمون از سنین کودکی تا نزدیک 20 سالگی در بدن افراد ترشح می‌شود. بعضی ورزشکاران متاسفانه برای رشد بیش از اندازه قد و خارج از حد طبیعی و عریض‌کردن استخوان‌ها، مانند استخوان‌های کتف و سرشانه، از این هورمون استفاده می‌کنند. استفاده این هورمون در سنین بزرگسالی باعث می‌شود که استخوان افراد از عرض رشد کند و رشد طولی نداشته باشد. متاسفانه این هورمون نمی‌تواند تاثیر زیادی در رشد طولی استخوان‌ها و افزایش قد افراد داشته باشد. یکی از نشانه‌های مصرف هورمون رشد در افراد این است که این اشخاص فک‌های پهن‌تری نسبت به حالت طبیعی پیدا می‌کنند.

به بدن استراحت دهیم

همان‌طورکه اشاره کردیم، استفاده از هورمون‌ها بسیار پرخطرتر از مکمل‌های خوراکی است؛ البته هیچ‌یک از مواد شیمیایی که وارد بدن می‌شوند، بدون آسیب نیستند و اگر با کنترل پزشک و مربی استعمال شوند، توجیه‌پذیرند. همچنین حتما هنگام استفاده از این مکمل‌ها، هرچند ماه یکبار به بدن استراحت دهید و این مواد خارجی را استعمال نکنید، زیرا بدن باید سوخت‌وساز داخلی‌اش را انجام دهد و خودش را از نو ترمیم کند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.