عوارض مرگبار نوشیدن زیاد آب را جدی بگیرید

بعضی از افراد تمایل زیادی برای نوشیدن آب دارند و حتی اگر تشنه هم نباشند آب می خورند این موضوع می تواند سلامت بدن آن ها را به خطر بیندازد. هیدراتاسیون بیش از اندازه ویا مسمومیت با آب زمانی رخ می دهد که میزان آب نوشیده شده بیشتر از توانایی کلیه ها برای تخلیه آب اضافی از طریق ادرار باشد. سوالی که پیش می آید در همین ابتدا این است که چه مقدار آب باید درروز بخورید؟

طبق مراکز کنترل و پیش گیری بیماری ها، مصرف روزانه مایعات تغییر می کند و به سن، جنسیت، شرایط پزشکی و فعالیت روزانه بستگی دارد. آکادمی ملی علوم پزشکی زنان را به نوشیدن 2.7 لیتر آب و آب کل (از همه غذاها و نوشیدنی ها) و مردان برای نوشیدن کل 7.3 لیتر توصیه می کند.

دانشمندان هلندی، 2.2 لیتر آب برای زنان و 3 لیتر برای مردان در روز را توصیه می کنند بنابراین واضح است که خوردن روزانه 3-4 لیتر آب اصلا خوب نیست.خب، اگر تصادفاً زیاد آب بخورید چه؟ چه کار باید بکنید؟ چگونه می توان آن را درمان کرد؟ در این مطلب پیدا کنید.

1. همیشه یک بطری آب باخود دارید:

همیشه یک بطری آب باخود حمل می کنید و بعد به سرعت آن را دوباره پر میکنید. شما ممکن است فکر کنید که نوشیدن مداوم آب مفید است، اما در واقع اینطور نیست. باعث کاهش الکترولیت ها در بدن می شود که منجر به پیچیدگی های بیشتری می شود.

2. تشنه نیستید، ولی هنوز آب می نوشید:

شما در جاهایی خواندید که روزانه 3-4 لیتر آب باید بنوشید و خود را مجبور به نوشیدن این مقدار می کنید. اما آیا می دانستید که غذای شما هم حاوی آب است؟ بله! بنابراین زمانی که خود را مجبور به نوشیدن چند لیتر آب در روز می کنید, عملاً بیشتر از نیاز بدن خود می نوشید و این ممکن است باعث عدم تعدل بدن شود.

3. فکر می کنید ادرار شفاف نشانه سلامتی است:

علامت یک بدن سالم, ادرار زرد کمرنگ است. ادرار شفاف و بی رنگ نشانه این است که آب زیادی نوشیدید و تعادل الکترولیت در بدن شما بهم خورده است.

4. در شب و روز مرتباً ادرار می کنید:

هر چند دقیقه یک بار به دستشوئی می روید؟ آیا شما اغلب در شب بیدار می شوید تا دستشویی بروید؟ این یکی دیگر از نشانه ها است.

5. داشتن سردرد:

کم آبی و پرآبی می توانند باعث سردرد شوند. وقتی بیش از حد آب بنوشید, سلول های شما متورم و بزرگ تر می شوند. سلول های مغز شما هم همین طور تحت تاثیر قرار می گیرند و مغز شما شروع به فشار دادن جمجمه می کند. در نتیجه, سردرد مداوم را تجربه می کنید.

6. احساس تهوع:

وجود آب زیاد در بدن باعث عدم عملکرد درست کلیه ها می شود.این بدان معنی است که کلیه ها خسته خواهند شد و از بیرون ریختن آب از بدن جلوگیری می کنند و این منجر به احساس تهوع و استفراغ می شود.

7. تورم و تغییر رنگ کف دست ها, کف پاها و لب ها:

آشامیدن آب بیش از حد می تواند منجر به ورم لب ها, دست ها و پاها شود. چون کلیه ها به درستی کار نمی کند, بدن شما آب اضافی را نگه خواهد داشت.

8. ضعف ماهیچه:

درد و ضعف عضلانی با دو علامت دیگر نیز همراه است. این اتفاق، تعادل الکترولیت در بدن را مختل می کند. برای بالا نگه داشتن سطح الکترولیت, می توانید به جای آب, آب نارگیل بنوشید.

9. خستگی:

زمانی که کلیه ها به طور مداوم برای بیرون ریختن آب اضافی کار می کنند, بدن شما دچار استرس می شود و این تاثیرات را به طور کلی احساس می کنید. اگر بیش از حد آب بنوشید, احساس خستگی و کرختی می کنید.

1. باعث هیپوناترمی می شود:

این اتفاق به خاطر تغییرات سریع سدیم که زیر 136 mmol / liter می شود، اتفاق می افتد. سدیم نمک مهمی است و به سیگنال دهی و فعالیت های مختلف بدن کمک می کند.بنابراین وقتی سطح سدیم کاهش پیدا می کند, احساس تهوع, گیجی, خستگی و یا سردرد شروع می شود. و در موارد شدید, ممکن است منجر به مرگ شود.

خطرات نوشیدن زیاد آب

2. باعث تورم سلول ها می شود:

وقتی سدیم در بدن شما کاهش می یابد, توسط اصل اسمزی, آب از طریق غشای نیمه تراوا به سلول وارد می شود. این امر منجر به تورم سلول ها می شود. ورم سلول های بدن (شامل مغز) باعث آسیب جدی به بافت های ماهیچه, اندام ها و مغز می شود.

3. باعث هیپوکالمی می شود.

آب زیاد ممکن است باعث کاهش یون های پتاسیم شود.تعادل میان یون های پتاسیم و خارج سلولی هنگامی که بیش از حد آب بنوشید، مختل می شود و در حقیقت، تنها تغییر 1 درصد کمبود پتاسیم می تواند منجر به تغییر حدود 50 درصدی غلظت یون پتاسیم شود. و این می تواند منجر به اسهال شدید و تعریق شدید شود.

4. تاثیر بر مغز:

هیپوناترمی یا سدیم کم در خون می تواند باعث بالا آمدن مغز شود و این به نوبه خود منجر به ناتوانی گفتار، آشفتگی، ناپایداری راه رفتن، جنون، و حتی مرگ می شود.

5. ضربان بالای قلب:

قلب وظیفه حیاتی پمپاژ خون را از طریق کل بدن شما انجام می دهد. زمانی که بیش از حد آب مصرف می کنید، حجم خون در بدن شما افزایش می یابد. افزایش حجم خون فشار غیر ضروری بر روی رگ های خونی و قلب وارد می کند.

6. کار بیش از حد کلیه ها:

مصرف زیادی آب می تواند بر روی کلیه ها فشار وارد کند، تابه طور مداوم عمل کنند.کلیه ها می تواند حدود یک لیتر مایع را در یک ساعت از بدن فیلتر کند.

7. مشکلات کبدی:

مهم است توجه داشته باشید که این مشکل تنها ناشی از نوشیدن بیش از حد آب نیست.بلکه با نوشیدن بیش از حد آب همراه با آهن در آن اتفاق می افتد.اضافه بار آهن نه تنها زیان آور است، بلکه در موارد نادر نیز ممکن است موجب مشکلات مربوط به کبد شود.

8. ادرار مکرر:

ادرار مکرر، یک بار در هر 15 دقیقه واقعاً ناامید کننده است، چه در خانه، محل کار، یا مدرسه هستید.هنگامی که بیش از حد آب بنوشید، کلیه ها به طور پیوسته عمل می کنند و در نتیجه، شما باید تند تند به دستشوئی بروید.

9. فشار زیاد کلر:

نوشیدن بیش از حد آب می تواند شما را در خطر مصرف بیش از حد کلر قرار دهد. و زمانی که این اتفاق می افتد، شما در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار خواهید داشت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی