بیماری قرن در کمین فست فودخورها !

عصر مدرن، عصر ابتلا به افسردگی است و افراد بنا به دلایل مختلف دچار افسردگی هستند، ابتلا به افسردگی دلایل زیاد دارد که یکی از آن‌ها که جدی به حساب نمی‌آید، رژیم غذایی روزانه فرد است.

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند داشتن رژیم غذایی ناسالم می‌تواند سبب افسردگی افراد شود، این پژوهش به وسیله دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه راش (Rush University Medical Center) انجام شده است.

این پژوهش نشان می‌دهد ارتباط مستقیمی بین رژیم غذایی و سلامت جسم و روح افراد وجود دارد، افرادی که رژیم غذایی سالمی دارند کمتر دچار افزایش فشارخون و ابتلا به افسردگی می‌شوند.

کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند برای بهبود سلامت خلق و خو و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات داشته باشند، در این رژیم غذایی باید میزان کافی از انواع دانه‌های خوراکی، لبنیات و پروتئین کم چرب وجود داشته باشد تا به حفظ سلامت بدن انسان کمک کند.

کارشناسان در طرحی پژوهشی که روی ۶۷ فرد داوطلب آزمایش انجام داده‌اند، این داوطلبان به دو دسته تقسیم شده اند، دسته اول مواد غذایی سالم (به ویژه خوراکی‌های موجود در رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل میوه، سبزیجات، روغن زیتون، سیر، نان کامل، ماست و ماهی) و دست دوم خوراکی‌های متداول از جمله فست فود، نوشیدنی‌های شیرین و خوراکی‌های سرخ شدنی در رژیم غذایی خود داشته‌اند.

کارشناسان پس از مدتی به بررسی سلامت روان و میزان ابتلای داوطلبان به افسردگی و سایر بیماری‌ها پرداخته و دریافتند آن دسته از افرادی که رژیم غذایی ناسالم و حاوی فست فود داشته‌اند، بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی و سایر اختلال‌های روانی بوده‌اند.

پژوهش‌های پیشین نشان می‌دهند رژیم غذایی سالم سرشار از مواد مغذی و به ویژه پروبیوتیک، سبب افزایش تعداد باکتری‌های سالم روده می‌شود. وجود باکتری‌های سالم در روده رابطه مستقیم با ابتلای افراد به افسردگی با شدت مختلف دارد.

کارشناسان برای جلوگیری از ابتلا به افسردگی توصیه می‌کنند افراد رژیم غذایی سالم داشته باشند و افزون بر تغذیه سالم به انجام ورزش Sport منظم در هر روز بپردازند.