مقابله با کم خونی در ماه رمضان به این خوشمزه مقوی+دستور تهیه

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی، غذایی مفید برای تقویت عمومی بدن افراد به ویژه زنان، دختران جوان و مبتلایان به کم‌خونی معرفی کرد.

حلیم کالری زیادی دارد و حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، گروه ویتامین B مانند B۱، B۲، B۶، B۱۲، پروتئین، کربوهیدرات، کلسیم، آهن، روی، منیزیم، فیبر و فولات است.

برای بررسی خواص حلیم و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص حلیم

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص حلیم اظهار کرد: این غذا برای ناراحتی‌های گوارشی، تنفسی و روده‌های تحریک‌پذیر مفید است و نقش مؤثری در نرمی سینه و کارکرد بهتر روده‌ها دارد.

وی درباره خواص دیگر حلیم بیان کرد: این غذا التهابات مفاصل را رفع می‌کند و اگر در وعده سحری مصرف شود از احساس گرسنگی در طول روز جلوگیری می‌کند؛ حلیم به علت داشتن آهن و ویتامین B۱۲ برای تقویت عمومی بدن افراد به ویژه زنان، دختران جوان و مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به مناسب بودن حلیم برای کودکان در حال رشد، افزود: منیزیم و کلسیم موجود در این غذا استخوان‌ها را تقویت می‌کند و موجب رفع پوکی استخوان و آرتروز می‌شود؛ حلیم برای افراد لاغر مفید است و چاقی اشخاص را به همراه دارد.

عظمایی تأکید کرد: حلیم غذایی بسیار سالم و مقوی است، اما مبتلایان به چربی، قند و فشارخون بالا باید در مصرف آن احتیاط کنند؛ برای افزایش ارزش غذایی حلیم بهتر است از گندم همراه با سبوس یا جوانه گندم در پخت این غذا استفاده شود.

مصرف حلیم مانده؛ ممنوع

وی تصریح کرد: افراد باید از مصرف حلیم مانده به شدت پرهیز کنند، زیرا موجب ناراحتی‌های گوارشی و مسمومیت غذایی می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از اضافه کردن شکر و روغن صنعتی به حلیم در وعده افطار باید خودداری شود، زیرا معده را تحریک می‌کند و افزایش وزن و عطش شدید را به همراه دارد؛ بنابراین افراد باید آب زیادی بنوشند که این سبب نفخ در معده و روده می‌شود.

عظمایی گفت: افراد باید حلیم را در خانه بپزند یا حتی‌الامکان آن را از مکان‌های مطمئن خریداری کنند؛ این غذا طبع گرمی دارد بنابراین برای افراد سردمزاج بسیار مفید است؛ اشخاصی که مزاج گرم دارند نباید در مصرف حلیم زیاده‌روی کنند.

وی یادآور شد: افراد پس از پختن حلیم باید آن را در ظروف شیشه‌ای بریزند و از ریختن آن در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به صورت داغ پرهیز کنند.

مواد لازم برای تهیه حلیم (۶ تا هشت نفر)

گندم با سبوس ۶۰۰ گرم

گوشت سرسینه گوسفند، مرغ یا بوقلمون ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط یک عدد

روغن کنجد یا حیوانی چهار تا پنج قاشق غذاخوری

عسل یا شیره انگور به مقدار لازم

پودر نارگیل سه قاشق غذاخوری

پودر دارچین یک قاشق غذاخوری

کنجد ۲ قاشق غذاخوری

آب به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم

گوشت را با چند لیوان آب درون قابلمه بریزید؛ قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد سپس کف روی آن را بردارید و پیاز خرد شده را به مواد درون قابلمه اضافه و صبر کنید تا به خوبی بپزد.

گندم را همراه با چند لیوان آب در ظرف مناسب بریزید؛ ظرف را روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد، بپزد و آب آن تمام شود.

پس از خنک شدن گندم پخته شده، آن را چرخ و به آب گوشت اضافه کنید.

گوشت‌ها را ریش‌ریش کنید؛ همه مواد را خوب هم بزنید و بگذارید تا بپزد و جا بیفتد.

پس از پختن حلیم آن را در ظرف مناسب بریزید و مقداری روغن کنجد یا حیوانی به آن اضافه کنید.

روی حلیم را با پودر دارچین، نارگیل و کنجد تزئین، هنگام مصرف کمی عسل یا شیره انگور به آن اضافه و میل کنید.