درمان افسردگی با این روش طبیعی/قدم زدن در طبیعت بکر دوای درد افسرده ها
رکنا: بهترین داروی ضدافسردگی قدم زدن در جنگل و طبیعت است.
بسیاری از مردم تمام ساعات کاری خود را زیر نور لامپهای فلورسانت و مقابل مانیتورهای کامپیوتر سپری میکنند و پس از آن هم وقتی به خانه برمیگردند مقابل صفحه تلویزیون مینشینند.
این روند همیشگی اغلب مردم در کلانشهرهاست. اما دانشمندان در این رابطه گفتهاند که بیرون رفتن و بودن در فضای باز یکی از ضرورتهای سلامتی Health بدن انسان است. محققان و روانشناسان معتقد هستند مردم برای تضمین سلامت خود باید وقت بیشتری را زیر نور خورشید و در هوای آزاد سپری کنند.
فلورنس ویلیامز، روزنامهنگار و نویسنده کتاب «چرا طبیعت ما را شادتر، سالمتر و خلاقتر میکند» در زمینه فواید طبیعتگردی بر سلامت انسان تحقیق کرده و نتایج آن را در غالب ۱۲ دلیل علمی به شرح زیر ارائه داده است. برای آگاهی از این دلایل در ادامه با روزیاتو همراه باشید.
پیادهروی در دامان طبیعت سبب تقویت حافظه کوتاهمدت میشود
مطالعات متعددی ثابت کردهاند که راه رفتن در طبیعت روی حافظه کوتاهمدت انسان تاثیر مثبتی دارد و باعث تقویت آن میشود.
بدنبال یک تحقیق علمی، حافظه کوتاهمدت شماری از دانشجویان دانشگاه میشیگان مورد آزمایش قرار گرفت و سپس آنها را به دو دسته تقسیم کردند. از یکی از گروهها خواسته شد تا در یک باغ گیاهشناسی راه بروند. از گروه دوم نیز درخواست شد تا در خیابان قدم بزنند.
پس از بازگشت هر دو گروه به محل آزمایش، اشخاصی که در دل طبیعت پیادهروی کرده بودند ۲۰ درصد بهتر از بار اول به پرسشهای مطرح شده پاسخ دادند. اما گروه دوم که در خیابان راه رفته بودند هیچ پیشرفت خاصی نسبت به قبل نداشتند.
مطالعه مشابهی روی افراد افسرده هم صورت گرفت و مشخص گشت که پیادهروی در طبیعت سبب بهبود حال درونی این افراد میشود.
بیرون بودن خاصیت ضد استرس دارد
گاهی بیرون از خانه بودن میتواند روی تجربه استرس در بدن تاثیر گذاشته و موجب تغییر آن شود. در نتیجه یک آزمایش علمی مشخص شد دانشجویانی که دو شب را در جنگل به صبح رسانده بودند سطح کورتیزول خونشان کمتر از کسانی بوده که در فضای شهری خوابیده بودند – هورمونی که اغلب بهعنوان ایجادکنندهی استرس شناخته میشود.
همچنین در تحقیق دیگری دانشمندان ثابت کردند که شب خوابیدن در دل طبیعت و جنگل تا دو برابر بیشتر از خواب در فضای شهری از میزان کورتیزول و تپش قلب Heart میکاهد.
در نهایت دانشمندان اینطور جمعبندی میکنند که با جنگلتراپی میتوان به میزان زیادی استرس را کاهش داده و حتی از بین برد. حتی در شرکتهایی که پنجره رو به طبیعت است و کارمندان میتوانند از این چشماندازها استفاده کنند، میزان استرس کمتر و رضایت کارمندان بیشتر است.
وقت گذراندن در طبیعت از التهابات جسمانی میکاهد
هنگامی که بخشی از بدن دچار التهاب میشود، انواع بیماریها، همچون عارضههای سیستم ایمنی بدن یا بیماری التهابی روده، افسردگی و سرطان به سراغ او میرود.
بدنبال یک مطالعه تحقیقاتی مشخص شد دانشآموزانی که بخشی از زمان خود را در جنگل یا طبیعت سپری میکنند، التهاب کمتری را نسبت به بقیه تجربه خواهند کرد. همچنین افراد مسنی که به مناطق جنگلی سفرهای همیشگی دارند نیز بیماریهای مربوط به مشکلات التهابی کمتری را تجربه میکنند.
لذت بردن از طبیعت سبب کاهش خستگیها میشود
بیشتر خستگیهای ما ذهنی و مغزیاست. برای اینکه بتوانید از عملکرد واقعی مغز بهطور کامل بهرهمند شوید، دانشمندان توصیه میکنند که حتما به طبیعت و دل کوه یا جنگل بروید. حتی در یک تحقیقی ثابت شده کسانی که به عکس طبیعت نگاه میکنند هم انرژی مغزی بیشتری نسبت به بقیه مردم دارند.
تعدادی از مطالعات علمی ثابت کردهاند که زیباییهای طبیعت سبب برانگیخته شدن حس حیرت و شگفتی میشود که یکی از بهترین فاکتورها برای تقویت قدرتهای مغزی بشمار میرود.
گشتوگذار در طبیعت به از بین بردن افسردگی و اضطراب کمک میکند
اضطراب، افسردگی و دیگر مشکلات ذهنی و روحی را میتوان با پناه بردن به دامان طبیعت از بین برد. بهویژه اگر این کار با ورزش Sport کردنهای منظم همراه باشد.
یک مطالعه علمی نشان داده که راه رفتن در جنگل با کاهش میزان اضطراب و حالتهای منفی ذهنی رابطه مستقیم دارد. طبیعت سبز علاوه بر کاهش افسردگی، سبب تقویت اعتمادبهنفس و بهبود روحیه هم میشود. حتی دانشمندان میگویند اگر طبیعتی که انتخاب میکنید، آب هم داشته باشد که همه این اثرات دو چندان خواهند بود.
گردش در طبیعت سبب تقویت بینایی میشود
شاید برایتان جالب باشد بدانید که گشت و گذار در طبیعت نه تنها در روحیه افراد موثر است، بلکه موجب تقویت قوه بینایی آنها نیز میشود. البته این امر بیشتر در مورد کودکان مصداق دارد. همچنین گفته میشود که مشکل نزدیکبینی را تا حد زیادی کاهش میدهد.
یک تحقیق علمی در سال ۲۰۱۲ ثابت کرد که وقتگذراندن در بیرون از خانه یکی از بهترین استراتژیها برای از بین بردن پیرچشمی و رشد آن در کودکان میشود.
در تایوان نیز محققان به مدت یک سال دانشآموزان دو مدرسه را مورد بررسی قرار دارند. آنها از یک گروه خواسته بودند تا فعالیتهای بیرون از مدرسه را بیشتر کنند و مدرسه دیگر هم به روند همیشگی خود ادامه داد. در نهایت این نتیجه بدست آمد که فقط ۸٫۴۱ درصد از دانشآموزان مدرسهای که فعالیتهای بیرونی بیشتری داشتند به پیرچشمی مبتلا شدند. این در حالی بود که در مدرسه دوم ۱۷٫۶۵ درصد دانشآموزان به این بیماری چشمی مبتلا بودند.
سپری کردن وقت در بیرون از خانه سبب کاهش فشار خون میشود
در نتیجه یک تحقیق علمی که روی ۲۸۰ نفر در کشور ژاپن صورت گرفت، مشخص شد پیادهروی در جنگل تا ۴ درصد از تپش قلب و بالغ بر دو درصد از فشار خون مردم میکاهد.
طبیعتگردی و بیرون بودن از خانه قابلیت تمرکز افراد را افزایش میدهد
در یک تحقیق، محققان از شرکتکنندهها خواستند تا قدرت تمرکز خود را افزایش دهند. بدنبال آن، تعدادی به طبیعت پناه برده و پیادهروی کردند، عدهای در همان فضای شهری راه رفتند و بعضی هم فقط استراحت و ریلکس کردند. پس از بازگشت این گروهها، محققان از همهشان خواستند تا به ویرایش متن بپردازند.
نتیجه این آزمایش این بود، کسانی که ۲۰ دقیقه در پارک قدم زده بودند بسیار بهتر و متمرکزتر از بقیه کارهایشان را به انجام رساندند.
حضور در طبیعت همچنین موجب تقویت خلاقیت میشود
به نوعی روش درمان فکر کنید که هیچ تاثیر منفی در زندگی شما ندارد و میتواند بدون کوچکترین هزینهای تاثیر شگرفی در خلاقیت شما داشته باشد. در سال ۲۰۰۸ میلادی نوعی روش درمان موسوم به «طبیعتدرمانی» معرفی شد و صحبت اصلی آن این بود که تا میتوانید وقت خود را در طبیعت سپری کنید.
در مطالعه تحقیقاتی دیگری نیز مشخص شد کسانی که ۴ روز را در دل طبیعت سپری کرده بودند، ۵۰ درصد بهتر از بقیه میتوانند به حل مساله و یافتن راهکارهای مناسبتر بپردازند.
بیرون رفتن از شکلگیری و پیشرفت سرطان پیشگیری میکند
جالب است بدانید که شماری از تحقیقات علمی به این نتیجه رسیدهاند که بودن در طبیعت به ویژه در جنگل باعث ترشح پروتئینهای ضد سرطانی میشود. پروتئینهایی که به این واسطه ترشح میشوند تا ۷ روز پس از سفر در بدن دوام خواهند داشت.
در مطالعه علمی دیگری که در کشور ژاپن انجام گرفته، «حمام جنگل» را به عنوان روشی برای پیشگیری از سرطان عنوان کرده است. آنها همچنین به این نتیجه رسیدهاند، در مناطقی که تراکم جنگلی زیادی دارند، میزان مرگومیرهای ناشی از سرطان بسیار پایین است.
جنگل همچنین سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود
در تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ میلادی انجام شد، دانشمندان ثابت کردند فضای جنگلی تاثیرات مثبت فراوانی روی سیستم ایمنی بدن انسان دارد.
ارسال نظر