ارتباط اختلال خواب با رشد هوشی کودکان

دبیرعلمی ششمین کنگره راینولوژی ایران با تاکید بر درمان اختلال خواب کودکان در دوران کودکی اظهار کرد: درصورتی که متخصصان انجام جراحی برداشتن لوزه سوم را برای رفع این اختلال توصیه کنند اما این عمل به تعویق بیافتد، بیمار با مشکلاتی مانند اختلال در رشد هوشی و جسمی ومشکلات قلبی مواجه خواهد شد.

دکتر بابک ساعدی در مورد اختلالات خواب کودکان گفت: بیشتر اختلالات خواب در کودکان به علت بزرگی لوزه سوم بروز می یابد؛ بنابراین اولین بررسی که در درمان اختلال خواب کودکان باید انجام شود، مشکلات لوزه است.

وی افزود: در صورت داشتن لوزه سوم در بسیاری از موارد می توان با روش دارودرمانی بیماری اختلال خواب را برطرف کرد اما در مواردی که به درمان های دارویی پاسخ داده نشود، باید جراحی برداشت لوزه سوم انجام شود.

ساعدی درخصوص سن مناسب برای انجام جراحی لوزه سوم گفت: این جراحی از دو سالگی به بالا قابل انجام است و حتی در مورد بزرگسالان نیز اگر مشکل اختلال خواب وجود داشته باشد، برداشتن لوزه ها به آنها توصیه می شود.

وی با اشاره به شیوع حدود 20 درصدی اختلال خواب در ایران و جهان اظهار کرد: اگر اختلالات خواب در کودکی برطرف نشود، بیمار با تغییر رشد صورت، فشار روی قلب، اختلال در رشد هوشی و رشد جسمی مواجه می شود و در موارد شدید حتی ممکن است باعث نارسایی قلبی شود.

ساعدی با تاکید بر لزوم رفع این اختلال در دوران کودکی گفت: در مواردی که متخصص گوش، حلق و بینی توصیه می کند این جراحی صورت گیرد، باید حتما انجام شود و در موارد نادری که به رغم درمان مشکلات لوزه، مشکل فرد برطرف نشود، نیاز به تست خواب است.

دبیرعلمی ششمین کنگره راینولوژی ایران اظهار کرد: به طور کلی تحقیقات اخیر نشان می دهند افرادی که دچار اختلالات خواب هستند یعنی شب ها خورخور می کنند و وقفه تنفسی دارند، با احتمال بیماری های قلبی و افزایش خطر تصادفات جاده ای به علت عدم تمرکز و اختلالات قلبی و دیابت Diabetes روبه رو هستند.

ساعدی افزود: در درمان این بیماران متخصصان گوش، حلق و بینی، ریه، اعصاب و متخصصان طب کار باید با یکدیگر همکاری داشته باشند تا بیمار به درستی درمان و از بروز عوارض پیشگیری شود.

 برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.