راهکارهای بهبود سریع زخم های بدن
رکنا:روند ترمیم زخم در برخی افراد کندتر از دیگران است عوامل ایجادکننده چنین مشکلی ژنتیک، کم خونی، کمبود عناصری چون روی، ویتامین C و مصرف برخی داروهاست .
خراشیدگی و ساییدگی، بریدگی، پارهشدگی، کندهشدگی، سوراخشدگی و قطع عضو از انواع آن است؛ اما زخم بسته در اثر یک ضربه غیر نافذ بدون آسیب به پوست ایجاد میشود و همچون کوفتگی و لهشدگی، باعث انباشتگی خون در زیر پوست و ایجاد خونمردگی و کبودی میشود.
بسته به نوع و عمق زخم، بین 7 تا 10 روز طول میکشد تا زخم بهبود پیدا کند که البته وجود عفونت و تمیز نگه نداشتن زخم باز میتواند باعث طولانیشدن این مدت شود .
زخمهای باز در هر وسعتی بسرعت عفونی میشوند و میکروبها میتوانند سریع به لایههای عمقیتر پوست گسترش یابند. هرچه زخم تمیزتر نگه داشته شود، کمتر دچار عفونت شده، ترمیم آن بهتر و سریعتر انجام میشود .
بهترین شوینده برای تمیز کردن سطح زخمها سرم شستوشو است. مواقعی که به این محلول دسترسی ندارید، آب تصفیه شده همراه با یک شوینده ملایم یا محلول ضدعفونی کننده میتواند مفید باشد.
اطراف زخمهای عمیق و بشدت خونریزیدهنده را با پنبه آغشته به سرم شستوشو یا بتادین، از داخل به خارج یا بالا به پایین تمیز کنید. عکس این کار و حرکت رفت و برگشت پنبه روی زخم موجب میشود، آلودگی اطراف زخم به داخل آن نفوذ و زخم را عفونی کند .
اگر زخمی عفونت داشته باشد، مصرف آنتیبیوتیک ضروری است، زیرا وجود عفونت در محل، مانع ترمیم زخم میشود . تغذیه با غذاهای گوشتی و دریایی و با توجه به عمق زخم، پانسمان آن به ترمیم سریعتر زخم کمک میکند.
اگر بهبود زخمی بیش از سه ماه طول بکشد، خطر ابتلا به سرطان پوست در آن ناحیه افزایش مییابد و نیاز به توجه جدی دارد. گاهی به دلیل بالا بودن قند خون یا ضعف سیستم ایمنی، روند بهبود زخم به تاخیر میافتد.
باقی ماندن جای زخم پس از ترمیم، به ژنتیک، محل زخم و رنگ پوست بستگی دارد. معمولا جای زخم در روند ترمیم دچار تیرگی میشود. این تیرگی به مرور و در درازمدت محو خواهد شد. مدت بهبود زخم در افراد با پوست تیره سریعتر است .
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر