روند افزایشی انتقال ایدز از طریق تماس جنسی

افسر کازرونی امروز در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان یزد اظهار داشت: بر اساس تعهدات بین الملی که وجود دارد تا سال ۲۰۳۰ بیماری ایدز باید کنترلی همه‌گیر داشته باشد و تا دو سال آینده نیز باید ۹۰ درصد موارد شناسایی شده، تحت درمان قرار گیرند و بار ویروس کم شود تا قابلیت انتقال نداشته باشد.
وی با بیان اینکه برای تحقق این مهم لازم است موارد جدید اتفاق نیفتد و بدنامی این بیماران از بین برود و مرگ ناشی از ابتلا نیز نداشته باشیم، ادامه داد: برای رسیدن به این اهداف آمار و اطلاعاتی داریم که از شناسایی افراد به دست می آید و بر اساس آن هنوز ۶۵ درصد از مبتلایان شناسایی نشده اند.
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت بیان داشت: شاخص های دیگری برای شناسایی وجود دارد مثلا در یزد با توجه به فرهنگ این استان روشن است که موارد ابتلا به این بیماری کم است.
وی با بیان اینکه روند درصد جنسی و روند راه انتقال از جمله شاخص های مورد ارزیابی و تحلیل است، اضافه کرد: زمانی فرد شناسایی می شود که ۱۰ سال از ابتلا به این بیماری گذشته است و این موضوع مقداری کار را دشوار می کند.
کازرونی از ابتلای ۳۶ هزار بیمار و شناسایی آنها تا اول تیر ماه سال جاری خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد ۸۴ درصد مرد هستند و ۶۵ درصد از راه انتقال تزریقی و ۱۶ درصد از طریق تماس جنسی مبتلا شده اند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر روند انتقال از طریق تزریق رو به کاهش است و انتقال ایدز از طریق تماس جنسی رو به افزایش است که بیشتر نیز روند درصد ابتلای زنان رو به افزایش است.
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در سال جاری ۳۵ درصد موارد جدید ابتلا به ایدز را زنان تشکیل می دهند، افزود: متاسفانه روند درمان معتادان و مبتلایان به ایدز در استان یزد بسیار کند و در مقیاس کم است.
وی همچنین با اشاره به بازدید خود از پاتوق معتادان در مناطق مختلف استان یزد گفت: صحنه هایی تکان دهنده از انباشت سرنگ ‌های استفاده ‌شده دیده شد که بیانگر وضعیت وخیم معتادان تزریقی است.
کازرونی با اشاره به سیاست های کشور در زمینه کنترل و پیشگیری از ابتلا به ایدز عنوان کرد: بر اساس سیاست های کشور، به محض شناسایی بیمار مبتلا به ایدز درمان را آغاز می کند و برخلاف عقاید بسیاری از مردم که ایدز را بیماری غیر قابل درمان می‌ دانند باید گفت که این بیماری نیز اگر در زمان مناسب شناسایی‌ شود و مورد معالجه قرار گیرد، قابل ‌درمان خواهد بود.
وی از جمله چالش های وزارت بهداشت در مبارزه با شیوع این بیماری و درمان آن را روند کند بیماریابی و شروع دیرهنگام درمان دانست و اظهار داشت: این بیماری چون به رفتار فرد بستگی دارد در گروه های خاص به دنبال شناسایی هستیم و مناطق و جمعیت پرخطر جزو مناطقی است که باید مراقبت و کنترل شود.
کازرونی عنوان کرد: بر اساس شواهد و مستندات بیشترین مبتلایان شناسایی نشده در گروه معتادان تزریقی یا دارای سابقه تزریق و شرکای جنسی آنها هستند که باید شناسایی و پیدا شوند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی