قطر مخالف بود

رکنا : یکی از معضلات جدی بر سر جذب توریست از جام جهانی 2022 قطر، عدم همکاری دولت این کشور بود. معاون معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش معتقد است هماهنگی‌ها باید بسیار زودتر صورت می‌گرفت و جدی‌تر پیگیری می‌شد اما قطر قصد نداشت رابطه گردشگری با ایران داشته و به تبادل توریست بپردازد. از طرفی او معتقد است که تمامی امکانات و زیرساخت‌ها برای حضور توریست در کیش فراهم شده بود.

مرتضی رمضانی به « رکنا » گفت: ستاد هماهنگی و پیگیری مسائل جام جهانی ۲۰۲۲قطر در حوزه مشاور مدیرعامل و مدیرکل حوزه ریاست تشکیل شد. زمان فعالیت آن قبل از حضور من به عنوان معاونت گردشگری این منطقه آزاد بوده است.

او اما به تلاش‌های فراوان فعالان گردشگری در جزیره کیش برای خدمات رسانی به توریست‌ها اشاره کرده و گفت: ما کشتی گردشگری به قطر ارسال کردیم اما قطر مخالفت کرد. تمامی زیرساخت‌های دریایی را آماده کردیم. اسکله و بندرگاه را آماده کردیم، یدک کش قرار داده و گیت های خاص ایجاد کردیم تا به مسافران و توریست‌های خارجی خدمات رسانی کنیم. برای هواداران ایرانی حاضر در قطر تمامی امکانات را فراهم کردیم تا در هنگام بازگشت به کیش آمده و از امکانات گردشگری جزیره استفاده کنند. اما دولت قطر اجازه نداد توریست‌های جام جهانی به کیش سفر کنند.

معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش می‌گوید هم زیرساخت‌ها فراهم بود و هم بسترهای لازم برای خدمات رسانی به توریست های ورودی.  

رمضانی افزود: کیش از نظر اجرایی تمامی بسترهای لازم را برای حضور توریست‌های خارجی فراهم کرده بود. دولت قطر ملاحظاتی داشت که حتی اجازه نداد کشتی گردشگری در قطر پهلو بگیرد و توریست‌ها از دوحه به کیش سفر کنند.

او با اشاره به خودتحریمی‌هایی که صورت گرفت، بیان کرد: هواپیمایی کیش، این جزیره را به عنوان مبدا پایگاه هواداران پرواز به دوحه لحاظ کرد اما سازمان هواپیمایی کشوری به نوعی خودتحریمی ایجاد کرد. سوبسیدهایی که سازمان هواپیمایی کشوری به دو شهر در استان کرمان و لار ارائه کرد، شامل کیش نشد. با اینحال ما ریسک کردیم و با چارترکنندگان و بخش خصوصی در هر سه بازی ایران، پرواز به مقصد دوحه در نظر گرفتیم. از هر سه پرواز به شدت استقبال شد.

رمضانی گفت: اگر مسئولین ما تلاش می‌کردند تا توریست‌های خارجی را به کیش و قشم جذب کنند، بازهم با مخالفت دولت قطر مواجه می‌شدند. با اینهمه تلاش برای جذب توریست باید از مدت‌ها پیش از آغاز جام جهانی آغاز می‌شد. سفیر ایران در قطر نیز نسبت به بی میلی دولت قطر برای تبادل توریست واکنش نشان داد اما به دلایل مختلف قطر علاقه‌ای به همکاری با ما نداشت.

او تاکید کرد: کیش بسترهای خدمات رسانی را کاملا آماده کرده بود. زمین‌های هیبریدی، فرودگاه، بندرگاه، گیت‌ها، یدک‌کش‌های بنادر و بسیاری امکانات دیگر آماده شده بود تا از مسافران به خوبی پذیرایی شود. هتل‌ها، بندرگاه و فرودگاه آماده بود.

معاون گردشگری منطقه آزاد کیش در رابطه با تفاهم نامه ای که با قطر منعقد شده بود گفت: تفاهم‌نامه مربوط به سیاست‌هایی است که مابین وزارت ورزش، وزارت گردشگری و میراث فرهنگی و وزارت امور خارجه کشور در سطح ملی تعیین شده است. کیش در سطح ملی قرار ندارد. در رابطه با کیش باید هماهنگی شده و اجازه ورود مسافران به کیش از قطر اخذ می‌شد که این اتفاق رخ نداد. حتی زمانی که من قصد داشتم به قطر بروم، به عنوان معاون گردشگری به من اجازه ورود ندادند و گفتند جزو مقامات نیستم.

او افزود: سفیر ایران به دلیل مسائلی پشتیبانی لازم را انجام نداد و دولت قطر نیز قصد نداشت ارتباط گردشگری با ایران برقرار کند. مسئولان کشور باید بسیار زودتر وارد عمل می‌شدند و اقدامات لازم را انجام می‌دادند.