فرا رسیدن بهار زودتر از موعد همیشگی یک مشکل زیست محیطی

مطالعات جدید پژوهشگران نشان می‌دهد در سال جاری بهار بسیار زودتر از موعد همیشگی فرارسیده و به ازای هر ۱۰ درجه حرکت از استوا به سمت قطب شمال، شاهد ۴ روز زودتر رسیدن بهارهستیم که می‌تواند تأثیرات نامطلوبی بر محیط‌زیست داشته باشد.

ساکنان نیمکره شمالی امسال زمستانی نه‌چندان سرد را تجربه کرده و تقریباً در بیشتر بخش‌ها شاهد آب و هوایی گرم‌تر از حد عادی بودند. از سوی دیگر هنوز اسفندماه به نیمه نرسیده که بهار در بسیاری از بخش‌های نیمکره شمالی آغازشده و طبیعت نشانه‌های تغییر فصل را از خود نشان می‌دهد.

البته درمجموع امسال زمستانی سرد نداشته و برای نمونه ساکنان بریتانیا در سال جاری شاهد بارش شدید برف نبوده و به‌طورکلی در نیمکره شمالی بهار زودتر از حد تصور و زمان مورد انتظار، فرارسیدهاست.

پژوهشگران در تحقیقات جدید خود که در آخرین شماره مجله تخصصی گزارش‌های علمی یا Scientific reports journal منتشرشده است دریافتند که در سال جاری به ازای هر ده درجه که از مدار استوا به سمت شمال حرکت کنیم، بهار چهار روز زودتر فرارسیدهاست. یافته‌های این گروه تحقیقاتی همچنین نشان می‌دهد که این روند فرارسیدن زودهنگام بهار، سه برابر بیشتر از مدت‌زمانی است که مطالعات پیشین نشان داده بود و به‌این‌ترتیب احتمالاً قطب شمال شاهد فرارسیدن بهار در مدت‌زمانی برابر با ۱۶ روز زودتر از زمان اصلی خود خواهد بود.

اریک پست (Eric Post) سرپرست این گروه پژوهشی در رابطه با بهار زودهنگام سال جاری اعلام کرد: «بله، این حقیقتی است که بهار در امسال زودتر از موعد همیشگی خود فرارسیده و قطب شما بهاری زودتر از مدارهای پائین تر خود را تجربه خواهد کرد. بر اساس مطالعات انجام‌شده، مشخص شد که هر چه به سمت مدارهای شمالی حرکت کنیم، سرعت رسیدن بهار نیز بیشتر می‌شود.»

ممکن است وقتی صحبت از رسیدن بهار برای چهار روز زودتر به ازای هر ۱۰ درجه حرکت در مدار شمالی می‌کنیم، این عدد چندان مهم به نظر نرسیده و برای مردم عادی تفاوتی ایجاد نکند، اما ازنظر اقلیم شناسان، این موضوع می‌تواند نشانه بر هم خوردن هماهنگی و هارمونی موجود در طبیعت باشد.

اریک پست در ادامه توضیحات خود افزود: «هرکدام از نشانه‌هایی که نشان‌دهنده رسیدن بهار در مدارهای شمالی پیش از موعد مقرر هستند، می‌تواند تأثیراتی مانند تغییر در چرخه تهیه مواد غذائی در طبیعت داشته و در دسترس بودن مواد غذائی موردنیاز حیوانات را دچار تغییر کند. از سوی دیگر این موضوع می‌تواند پیش‌زمینه فرارسیدن گرمای زیادتر از حد عادی نیز محسوب شود. »

پژوهشگران در مطالعات اخیر خود در گرینلند مشاهده کردند که پرندگان در پی فرارسیدن زودهنگام بهار، زودتر از حد معمول مناطق قطبی اقدام به ساخت لانه‌های جدید و تخم‌گذاری کرده‌اند. در حقیقت فرارسیدن بهار در مدارهای شمالی بسیار زودتر از مناطق جنوبی‌تر رخ‌داده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی