دنیای شیرین کودکان تا پایان 6 ماهگی

کودک 6 ماهه می تواند به زیبایی بنشیند.

به گزارش رکنا ، در پایان این ماه او می تواند نیمه اول زندگی اش را جشن بگیرد ، در این زمان او در نیمه هیجان انگیزترین دوره کودکی خود به سر می برد . او تمرکز می کند به روی سعی و تلاش خود برای خزیدن و همچنین به سختی روی مهارت های زمانی اش دقت دارد و سعی دارد کلمات را بهتر ادا کند .

هنگامی که مشغول بازی کردن با اسباب بازی هایش است به جزئیات عروسکش دقت زیادی می کند .

همچنان که ماهها و هفته ها از راه می رسند . تمرکز و دقت او روی رفتارهای مختلف تغییر می کند او دوست دارد کارها و رفتارهای جدید را تجربه کند . در این زمان است که پدر و مادرها دوست دارند کودکشان هر چه سریع تر این توانایی ها را به دست بیاورد و بتواند از دیگر کودکان سبقت بگیرد و آنجا است که پدر و مادر احساس رقابت با دیگر پدر و مادرها دارند که کدام کودک اولین بار کاری را انجام داده است یا کلمه ایی را به زبان آورده است . اما زیاد نگران نباشید ، دیر یا زود هر کودکی یاد می گیرد که راه برود و حرف بزند .

حتی کودکانی که اکثر اوقات تنها مشغول نگاه کردن هستند نیز ، همه چیز را یاد می گیرند و رشد می کنند آنها نسبت به کودکانی که به مهارت های دیگری غیر از نگاه کردن علاقه بیشتری نشان می دهد به ما استفاده از عمل دیدن حتی ممکن است خیلی بهتر و حتی زودتر از بقیه به رشد و تکامل فکری و جسمی برسند .

به یاد داشته باشید هیچ گاه نباید به کودک یاد داد که بر روی زمین حرکت کند . حس کنجکاوی درونی او و حس استقلال طلبی اش او را تشویق می کند تا کارها و رفتاری جدید را یاد بگیرد و بخواهد که آنها را برای اولین بار امتحان کند . در این ماه کودک به راحتی بر روی زمین سینه خیز می رود اما اکثر کودکان در این سن آمادگی این را ندارند تا بر روی زانوهای خم شده و بر روی دستانشان یعنی به صورت چهار دست و پا حرکت کنند .

کودک 6 ماهه کاشف است

در بعضی شرایط کودک به تنهایی تکنیک های جدید و تازه ای را کشف می کند . به عنوان مثال در حالیکه سر و نیمه پایین بدن خود را به سمت بالا می کشد ممکن است قادر باشد با فشار آوردن به زانو کمی خود را به جلو بکشاند و بعدا با صدای تلپ به زمین می خورد .

در اغلب کودکان بیشترین قدرت هنوز در دستانشان است و حرکات او روی زمین که مانند شنا کردن است ، جزء تمریناتی است که باعث تقویت عضلات دست و پای او می شود . او به راحتی غلت می زند و مداوم حالت خود را تغییر می دهد البته یادتان باشد که غلت زدن از جمله تفریحات و حرکات ورزشی مورد علاقه او است .

تا پایان 6 ماهگی او می تواند به تنهایی بنشیند و این زمان یکی از مهم ترین و هیجان انگیزترین زمان ها برای او محسوب می شود . اما معمولا در اولین تجربه ها باید او را کمک کنید و مراقبش باشید .

اتفاقات طبیعی که برای کودک 6 ماهه می افتد

او همچنان که تصمیم به حرکت کردن و تقلا کردن می کند حتما اتفاقاتی برای او پیش خواهد آمد به عنوان مثال به جایی می خورد و اینکه در جایی از بدنش به علت ضربه ای که به او وارد می شود احساس درد می کند اما از این اتفاقات نترسید زیرا کاملا طبیعی است .

اگر انجام دادن بعضی از کارهای او باعث نگرانی شما می شود سعی نکنید مانع از انجام کار او بشوید بلکه سعی کنید راه حلی پیدا کنید تا او بتواند این کار را در امنیت کامل انجام دهد . از محلی که او بازی می کند اطمینان حاصل کنید که کاملا امن و دور از هر گونه خطر و اجسام خطرناک است زیرا در این سن او بسیار فعال و پر جنب و جوش است . دقت نکنید رادیاتورها حتما حفاظ داشته باشند ، مراقب پله ها باشید ، سطل های آشغال را در دور از دسترس او نگه دارید و مطمئن باشید کف اتاقی که او در آن بازی می کند کاری از ترانه های کوچک چوب و یا احیانا ناخن گرفته شده باشد . لبه های میز بین مبلمان مطمئنا برای او تیز و خطرناک است شاید مجبور باشید با یکسری وسایل مانند درز گیرهای پنجره اطراف قسمت های نوک تیز و خطرناک را بپوشانید . ایرادی ندارد تنها کافی است 3 ماه دیگر تحمل کنید .

اگر یک فرزند بزرگ تر در خانه دارید از او بخواهید مراقب وسایل خطرناک باشد تا کودک به آنها نزدیک نشود .

کودک شما در این سن از نشستن در کالسکه بسیار لذت می برد . البته از نشاندن او بر روی صندلی چرخ دار اجتناب کنید زیر برخلاف عقیده اکثر خانواده ها ، نشاندن کودک به روی این صندلی باعث تنبل شدن او و در نتیجه کم شدن ذوق و اشتیاق او برای راه رفتن می شود حس کنجکاوی او برای راه رفتن تقلیل می یابد . زیرا دراین حالت او تنها با پا زدن می تواند درون روروک خود حرکت کند اما هیچ گونه فشاری به عضلات پا ، ران و باسن او نمی آید و همین امر باعث می شود تا این عضلات به اندازه کافی قوی نباشد وتنها کاری که باعث می شود این عضلات تقویت شوند راه رفتن به صورت طبیعی و استفاده از عضلات پا می باشد . بنابراین سعی کنید زمان کمتری او را در کالسکه و یا روروک قرار دهید بیشتر سعی کنید او روی زمین قرا ر بگیرد تا بتواند به صورت طبیعی وبدون هیچ گونه کمکی جنب و جوش و تحرک داشته باشند .

غذا خوردن از جمله کارهایی است که او در این سن بسیار به آن علاقه دارد زیرا در این سن او خود به تنهایی می تواند به طریقی از پس انجام دادن این کار بر آید . اگر سعی کنید که به او یک موز بدهید به احتمال زیاد آن را از دست شما می گیرد و خودش سعی می کند که آن را در دهان خود قرار دهد.

همان طور که سعی می کند قاشق غذا را از دست شما بگیرد . او به غیر از اینکه دوست دارد غذای جدید را امتحان کند و بخورد علاوه بر آن علاقه شدیدی به له کردن به مالیدن غذا به اطراف و همچنین اطراف دهان خود دارد . بنابراین عصبانی نشوید خود را برای یک کثیف کاری و به هم ریختگی جای بعد از هر وعده غذا آماده کنید .

بهتر است جایی را که می خواهید به او غذا دهید با یک تکه پارچه ، پلاستیک و کاغذ بپوشانید به این طریق تمیز کردن برایتان راحت تر خواهد بود .

به دلیل اینکه در این زمان به او غذاهای جامد می دهید و او نیز از خوردن آنها لذت می برد و علاقه نشان می دهد بنابراین او ممکن است در روز به شیر کمتری احتیاج داشته باشد . البته به دلیل اینکه او می تواند از شیرهای کمکی استفاده کند به تدریج شیر مادر قطع می شود .

تمایل کودک 6 ماهه به چنگ زدن

در این سن او در به دست آوردن ، گرفتن و چنگ زدن اشیاء اطراف و اسباب بازی هایش به اندازه کافی توانایی پیدا کرده است اما مشکلی که او در این زمان با آن روبرو است در رها کردن و از دست دادن اشیاء است به همین دلیل بارها دیده اید هنگامی که موهای شما را چنگ می زنند به سختی دست خود را بازی می کنند . اما به تدریج یاد می گیرد و خود تمرین این کار را انجام می دهد . اشیاء را می گیرد و به یک باره رها می کند و یا اینکه از یک دست به دست دیگری می دهد .

بعضی از کارهای او بسیار جذاب و در اکثر اوقات خنده دار است به ویژه هنگامی که با چیزهای خیلی کوچک خود را سرگرم می کند به عنوان مثال اگر مقداری خورده نان ببیند بازی کردن او با آنها شما را به خنده خواهد انداخت یا اینکه ببیند چند مورچه روی زمین راه می روند . به دلیل اینکه او به اندازه کافی توانایی پیدا نکرده است که از انگشتانش استفاده کند نمی تواند به راحتی آنها را بردارد و یا بلند کند.

او به همین دلیل برای بلند کردن و نگهداری اجسام بزرگ بسیار و اجسام شبیه به یکدیگر هر کدام را در یک دست گرفته و سعی دارد تفاوت های بین آن دو را شناسایی کند .

او عادت دارد هر چیزی را که در دست می گیرد تکان دهد و می فهمد که بعضی از آنها تولید صدا می کنند و بعضی دیگر نه به تدریج یاد می گیرد که این اشیاء هستند که به علت تکان دادن تولید صدا می کند نه دست او و کم کم با کوبیدن اسباب بازی ها به یک دیگر به زمین ویا اطراف صدا ایجاد می کند و صداهای تولید شده را با یکدیگر مقایسه می کند . متوجه می شوید که او بارها اسباب بازی اش را به زمین می کوبد با این کار او صداها را با یکدیگر مقایسه می کند و تنها تولید صدا است که او را علاقه مند می سازد و او به دفعات این کار را انجام می دهد و می خواهد ببیند که آیا هر دفعه همان صدای قبلی تولید می شود یا نه ؟

این صداها برای شنا آزار دهنده و خسته کننده هستند اما کودک شما عاشق آن است و از این کار چیزهایی یاد می گیرد .

اشیاء و هر چیز که تکان بخورد برای کودک بسیار جذاب و در عین حال گیج کننده و مانند یک معما است زیرا او نمی داند شیء ای که روبروی او در حال تکان خوردن است جان دار است و یا بی روح به همین دلیل تکان دادن یک عروسک بزرگ برای مدتی توجه او را به خود جلب می کند .

اگر چه احساسات او هنوز رشد نکرده اند و تنها به احساس خوب و خوشی و شکایت کردن محدود می شود اما او در حال یادگیری است تا بتواند احساسات مختلف خود را بیان کند .

او همچنان در حال فهمیدن تن صداهای مختلف است که آنها را می شنود و به آنها پاسخ های مختلفی می دهد بر طبق اینکه تن صداها نشان دهنده عصبانیت ، آرامش و یا مهربانی بوده است .

در این سن او شروع می کند به ساختن یک سری کلمات ساده در ذهن خود ، کلماتی را که معنی شان را می داند اگر چه او قادر نیست خود آن ها را ادا کند . اما تا پایان 6 ماهگی او قادر است وقتی شما اسم شی ء را می برید او برگردد و به آن نگاه کنید .

کودکتان نمی تواند هنگامی که شما اتاق را ترک کنید دنبال شما بیاید . اما او از اینکه شما در اتاق هستید آگاهی دارد هنگامی که شما مشغول کار کردن هستید با صداهایی که ایجاد می کنید او متوجه می شود که شما در کنار او حضور دارید . و در خانه هستید . او با تولید صداها و یا با کلماتی که ادا می کند توجه شما را به خود جلب می کند و البته انتظار دارد که شما جواب او را بدهید .

او توجه بیشتری به صورت شما می کند و از زوایای مختلف صورت شما را نگاه می کند و دوست دارد درهر موقعیتی صورتتان را لمس کند . انگشتانش را داخل چشم ، بینی ، دهان و گوش شما می کند و موهایتان را می کشد . البته یادش می رود رها کند .

این همان روشی است که او برای شناختن شما در پی گرفته است تا حقایق را دریابد و بفهمد که شما فردی مجزا از او هستید . او اگر موهای خود را بکشد احساس درد می کند اما هنگامی که موهای شما را می کشد دیگر احساس دردی وجود ندارد .

هنگامی که خود را جایی پنهان می کنید و بعد از گذشت چند ثانیه دوباره خود را به او نشان می دهید بسیار ذوق زده می شود و این بازی به دلیل اینکه حس کنجکاوی او را تحریک می کند برایش بسیار جذاب و جالب است اگر چه خودش نمی تواند کاملا در این بازی شرکت کند و بخشی از بازی باشد .

اگر او با چهره ایی جدید آشنا شود و آن فرد سعی کند او را به خنده وادار کند در اکثر مواقع موفق نخواهد شد زیرا او در حال شناسایی فرد جدید است اما با حرکات و بازی های افراد آشنا خیلی سریع واکنش نشان می دهد و می خندد و اگر به یک باره او را ترک کننده شروع به گریه کردن می کند .

پدر و مادرهای جوان باید بدانند که نباید در رابطه با یادگیری و مهارت های کودکانشان حریص شوند و توقع داشته باشند آنها از بقیه سبقت بگیرند . زمانی که کودک می نشیند پدر و مادر انتظار دارند که خیلی زود به راه بیافتد اما این طور نیست او زمانی کاری را انجام می دهد که توانایای آن را داشته باشه و آماده باشد ، بنابراین دیر یا زود بودنی که در کتب مختلف نوشته شده سن دقیق مشخص شده است در مورد تمام کودکان صدق نمی کند .

اجتماعی :

• صداهای گوناگونی از خود تولید می کند که تعدادی از آنها نشان دهنده خشم و ناراحتی و بقیه از شادی او منشات می گیرند .

• ممکن است ارتباط با افراد غریبه او را ناراحت کند .

• هنگامی که به یک موزیک خوش آید گوش می دهد ممکن است گریه اش قطع شود و در حالت عادی با صدایی آرام و ملایم با آن همراهی می کند .

• وقتی که صدایش می کنید صورتش را بر می گرداند .

فیزیکی :

• سعی می کند روی زمین بخزد و برای انجام این کار از دست و شکم و پاها کمک می گیرد.

• سرش را به هر طرف که بخواهد می چرخاند .

• بدنش را به هر طرف که بخواهد می چرخاند و خم می کند .

• به تنهایی می تواند بنشیند .

• دوست دارد با کمک دستانش غذا بخورد و با غذاها بازی کند .

• ممکن است اولین نشانه های دندان را در دهان او ببینید .

• اشیاء را در دست می گیرد و فنجان آب و یا آب میوه را با ته دست خودش می تواند بگیرد

• در حالی که بر روی زمین غلت می خورد می تواند خود را خم کند و به حالت نشسته در بیاید .

ذهنی

• می تواند احساسات اولیه خود را نشان دهد مانند ، شادی ، خشم و نارضایتی

• دوست دارد همه چیز را با دقت از بالا به پایین نگاه کند .

• دو تا شیء و یا اسباب بازی را با یکدیگر مقایسه می کند .

• تا مدت های طولانی اشیاء اطراف را بازرسی و تفتیش می کند .آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

مهسا مقدمی