ارتباط دیر خوابیدن و افسردگی / چرا خواب کافی مهم است؟

به گزارش رکنا، یافته‌های علمی اخیر ارتباطی شگفت‌انگیز میان زمان خواب افراد و سلامت روان آنها را آشکار کرده است. کانال تلگرامی علم و فناوری در مورد تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ساری انگلستان، اطلاعاتی منتشر کرده که نشان‌دهنده تاثیر مستقیم زمان خواب بر افسردگی است.

آیا شب‌بیداری راهی به سوی افسردگی است؟

بررسی‌های پژوهشگران نشان می‌دهد کسانی که شب‌ها دیر به خواب می‌روند و صبح دیر از خواب بیدار می‌شوند، ممکن است بیشتر افسرده شوند. تحقیقات این متخصصان جزئیاتی دقیق‌تر را در مورد این موضوع فاش کرده است.

این مطالعه که توسط دانشگاه ساری (Surrey) انجام شده، شامل نظرسنجی از ۵۴۶ نفر بود. پرسشنامه ارائه شده توسط این پژوهش، ساعت زیستی یا کرونوتایپ افراد را مشخص می‌کرد. کرونوتایپ، بیانگر چگونگی چرخه خواب و بیداری فرد است و نشان می‌دهد افراد در چه ساعاتی آمادگی بیشتری برای فعالیت دارند.

توزیع کرونوتایپ‌ها در میان افراد

نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که تنها ۳۸ نفر از شرکت‌کنندگان سحرخیز بودند، در حالی که کرونوتایپ ۲۵۲ نفر شبانه و ۲۵۶ نفر دیگر چرخه خواب و بیداری متوسط داشتند. از آنجا که حدود سن شرکت‌کنندگان ۲۰ سال بود، چنین توزیعی جای تعجب ندارد. زیرا معمولاً افراد جوان‌تر به کرونوتایپ عصرگاهی و شبانه تمایل دارند و در سنین بالاتر تمایل آنها به چرخه خواب صبحگاهی افزایش پیدا می‌کند.

تاثیر شب‌بیداری بر افسردگی

شرکت‌کنندگان این تحقیق همچنین به سؤالات متعددی درباره کیفیت خواب، نشخوار فکری (تمایل به تمرکز بر احساسات و افکار منفی)، وضعیت افسردگی، میزان تمرکز حواس و مصرف الکل پاسخ دادند. یافته‌ها نشان داد که افراد با کرونوتایپ شبانه علائم افسردگی بیشتری را در مقایسه با کسانی که به موقع می‌خوابند، تجربه می‌کنند.

تایید دوباره ارتباط میان شب‌بیداری و سلامت روان

البته پژوهش‌های گذشته نیز ارتباط میان کرونوتایپ شبانه و افزایش خطر ابتلا به افسردگی را مطرح کرده بودند. این مطالعه جدید بار دیگر شواهدی محکم برای تأیید این ادعا ارائه کرده است.

  • فیلم آواز احساسی؛ پسره تو عروسی چنان غمین امان بهار من شده خزان خوند مهمونا با بغض میرقصن

اخبار تاپ حوادث