چرا میمون ها حرف نمی زنند؟

به گزارش رکنا، آیا تاکنون به این فکر کرده اید که چرا میمون ها حرف نمی زنند؟ این همه شباهتی که بین انسان و میمون هست چرا میمون ها از این امر مستثنی هستند؟با ما همراه باشید تا علت علمی این پدیده را بدانید.

دانشمندان و پژوهشگران همیشه در تلاش این هستند که به بسیاری از رفتارها و حالات مشترک انسان ها و حیوانات پی ببرند مخصوصا آن دسته حیواناتی که خیلی بیشتر به انسان ها شبیهند میمون ها از آن دسته حیواناتی هستند که وجه مشترک بسیاری با انسانها دارند اما هیچوقت حرف نزده اند تا مدت ها دانشمندان تصور می کردند که تفاوت تارهای صوتی میان انسان و میمون ها عاملی است که ناتوانی میمون ها در حرف زدن را توضیح می دهد، اما اکنون دلیل دیگری مطرح شده است.

پژوهشی جدید بر پایه تجربیات مرتبط با بوزینه دم کوتاه – گونه ای میمون جهان قدیم- نشان می دهد که مشکل میمون ها به تارهای صوتی آنها مربوط نیست، بلکه به خاطر مدارهای ناکافی در مغز آنها است.

جان برگمن از دانشگاه میشیگان در بیانیه ای که منتشر شده می گوید:این پژوهش نشان می دهد که توانایی های اندامی برای تولید صداهای مختلف، همان طور که ما هنگام صحبت کردن به کار می بریم، از مدت ها قبل وجود داشته است. این موضوع برای درک نقطه آغازین تکامل زبان مفید است.

در این پژوهش که در مجله ساینس ادونسز (پیشرفت های علمی) منتشر شده، دانشمندان دامنه ای از تحرکاتی که اندام های صوتی پستانداران نخستین می توانند تولید کنند را بررسی کردند. آنها با استفاده از تصاویر اشعه ایکس گرفته شده از میمون های رزوس و نقشه برداری از تارهای صوتی آنها این کار را انجام دادند. سپس از این داده ها برای یک مدل رایانه ای که تولید صدای میمون را شبیه سازی می کند استفاده می شد.

با این کار روشن شد که به طور کلی بوزینه ها هنگام تولید صدا از تحرکات تارهای صوتی مشابه انسان برخوردارند و اگر ظرفیت عصبی لازم را داشتند، می توانستند مانند انسان ها صحبت کنند.

نکته جالب این است که تارهای صوتی انسان گونه که در گونه های قدیمی وجود همچون بوزینه دم کوتاه وجود داشته اند، می توانند در گونه های جدیدتر، همچون شامپانزه ها، هم موجود باشند. اگر چنین باشد، آنگاه دانشمندان باید به دنبال دلایلی باشند که توضیح دهد چرا این توانایی به نوعی صحبت کردن که انسان تولید می کند، منجر نمی شود.

عاصف غضنفر، استاد روانشانسی در دانشگاه پرینستون که در این پژوهش مشارکت داشته است می گوید:اکنون کسی نمی تواند بگوید که اندام صوتی مانع صحبت کردن میمون ها می شود – این چیزی مربوط به مغز است. حتی اگر این پژوهش در مورد بوزینه های دم کوتاه کاربرد داشته باشد، این ایده که آناتومی باعث محدودیت سخنگویی در غیرانسان ها می شود را تضعیف می کند. اکنون سوال جالب این است که چه چیزی در مغز انسان وجود دارد که آن را خاص می کند؟ سوالی که به نظر می رسد سخت تر از پرسش در مورد مغز میمون ها باشد!

منبع: نمناک