روز جهانی دایناسور + فیلم

به گزارش رکنا، از آن زمان جذابیت و اسرارآمیز بودن دنیای دایناسورها شگفتی همگان را برانگیخته است. روز جهانی دایناسور فرصتی برای علاقمندان دایناسورهاست تا بیشتر در مورد این موجودات یاد بگیرند.

با اینکه تاریخ دقیقش را کسی نمی‌داند، دایناسورها احتمالا از 245 تا 66 میلیون سال پیش سیاره زمین را زیر سلطه خود داشتند، یعنی میلیون‌ها سال قبل از اینکه انسان‌ها پا به عرصه هستی بگذارند.

اسکلت دایناسور

دورانی که دایناسورها در آن می‌زیستند، یعنی دوران مزوزئیک به سه دوره تقسیم می‌شود: تریاسیک، ژوراسیک و کرتاسه. تخمین می‌زنند که دایناسورها از میلیون سال پیش منقرض شده‌اند، احتمالا تحت تاثیر برخورد شهاب‌سنگ، فوران آتش‌فشان‌ها و یا تغییرات اقلیمی احتمالی. متاسفانه امروزه انسان‌ها در مورد اینکه چه اتفاقی آن زمان افتاده است فقط می‌توانند گمانه‌زنی کنند.

کشف نشانه های وجود دایناسور روی کره زمین

 کشف اولین نشانه‌های وجود دایناسور ها روی کره زمین در سال 1677 میلادی رخ داد، زمانی که رابرت پلات، طبیعت‌گرا و استاد اکسفورد، یک استخوان دایناسور را پیدا کرد. ولی از آنجایی که او واقعا نمی‌دانست چه می‌تواند باشد حدس زد که استخوان یک انسان غول‌پیکر است.

بیش از 100 سال بعد ویلیام باکلند، اولین استاد زمین‌شناسی اکسفورد، فسیلی را متعلق به یک دایناسور دانست. در سال 1815 دندان‌ها، فک و استخوان‌های ران دایناسور را یافت و در سال 1824 اطمینان یافت که این‌ها متعلق به یک جانور منقرض شده است.  در سال 1842 این خانواده از فسیل‌ها توسط سر ریچارد اَون به نام «دایناسور» طبقه‌بندی شدند که به معنای مارمولک بزرگ ترسناک است.

امروزه کودکان و بزرگسالان از همه سنین به انواع دایناسورها، چگونگی زندگی آن‌ها، غذای آن‌ها و نکات جالب دیگری که در مورد آن‌ها وجود دارد علاقمندند.

مترجم: مبینا محمدی

وبگردی