سـیر تا پیاز راه های تغییر رنگ دادن خودرو

منتها قبل از هر اقدامی، باید توجه کنید رنگ، فاکتور مهمی برای هر خودرو، به خصوص در زمینه ایمنی به حساب می‌آید. مثلا ممکن است رنگ قرمز را دوست داشته باشید ولی بد نیست بدانید آمارها نشان می‌دهد رنگ قرمز برای خودرو، سبب تصادف Crash بیشتر می‌شود و احتمال اینکه توجه پلیس Police راه را بیش از بقیه خودروها جلب کند، زیادتر است. یا خوب است بدانید بعضی شرکت‌های بیمه دنیا، رنگ‌های خودرو را به دو دسته پرخطر و ایمن تقسیم می‌کنند و برای رنگ‌های خطرآفرین مثل قرمز که سبب تحریک اعصاب می‌شود، حق بیمه بیشتری دریافت می‌کنند. کارشناسان رنگ خودرو معتقدند خودرو‌های سفید و نقره‌ای در مقایسه با دیگر خودروها، در شب بهتر دیده می‌شوند و کمتر در معرض آسیب و تصادف انــد. با این مقدمه، مراحل تغییر رنگ خودرو در کشورمان را باهم مرور می‌کنیم.

1-مراجعه به مراکز

تعویض پلاک

در قدم اول مالک خودرو باید به همراه وسیله نقلیه خود به مراکز تعویض پلاک مراجعه کند. به جز مالک خودرو که نام او در مدارک شناسایی خودرو قید شده، نماینده قانونی او هم می‌تواند برای این کار به مراکز تعویض پلاک مراجعه کند. در این صورت داشتن وکالتنامه قانونی و معتبر ضروری است. این مراکز با هم فرق چندانی ندارند، پس هر کدام به شما نزدیک‌تر باشد گزینه مناسب‌تری است. ارائه مدارک شناسایی معتبر از جمله اصل کارت ملی و شناسنامه مالک خودرو در این مراکز الزامی است.

2-ارائه درخواست و مدارک در مرکز تعویض پلاک

باید درخواست کتبی خود را مبنی بر تغییر رنگ خودرو ارائه کنید. براساس فرم‌هایی که در این مرکز در اختیار شما قرار می‌دهند باید مشخصات مالک و مشخصات خودرو یا وسیله نقلیه را به‌طور کامل قید کنید. رنگی که برای خودروی خود انتخاب می‌کنید، نباید همرنگ خودروهای نیروهای مسلح و تاکسی‌ها باشد. درضمن به‌جز مدارک اولیه شخص مراجعه‌کننده، به مدارک دیگری هم برای تعویض رنگ خودرو نیاز است؛ ازجمله مدارک احراز محل سکونت مالک. گواهی عدم‌خلاف، دیگر مدرکی است که لازم دارید. خودرویی که بیمه‌نامه شخص‌ثالث نداشته باشد رنگ آن تعویض نمی‌شود، ضمن اینکه برای تعویض رنگ خودرو، پرداخت عوارض شهرداری را نباید فراموش کنید.

3-بازدید وسیله توسط کار‌شناس

کار‌شناس مرکز تعویض پلاک، خودروی مورد نظر را که قرار است رنگش تغییر کند بازرسی می‌کند، مشخصات درج شده در مدارک خودرو با مشخصات درج شده در فرم درخواست تطبیق داده می‌شود و همه این مشخصات باید در ظاهر خودرو قابل مشاهده باشد. درحقیقت اصالت خودروی شما در‌ این مرحله با توجه به مدارکی که داده‌اید تأیید می‌شود. اگر قطعات اصلی خودرو ازجمله اتاق یا موتور آن تعویض شده باشد، تعویض رنگ خودرو در این مرحله دچار مشکل می‌شود. تمام اطلاعات درج شده در فرم‌ها و مدارک خودرو باید با شرایط خودرو تطابق داشته باشد. کار‌شناس پس از بازدید، فرم تأییدیه خود را تکمیل می‌کند و فرم مهر و امضاشده به گام بعدی ارجاع داده می‌شود.

4-تأیید تقاضا برای

تغییر رنگ

بعد از طی مرحله بازدید از خودرو، نوبت به تأیید تقاضای تغییر رنگ خودروی شما می‌رسد. مدیر فنی مرکز تعویض پلاک، این فرم را تأیید می‌کند و به‌دست مالک خودرو می‌سپارد. برای تأیید این فرم، استعلام‌های لازم از اداره آگاهی و همچنین پلیس راهنمایی و رانندگی انجام می‌شود تا از خاطی نبودن مالک خودرو یا سرقتی نبودن و مشکلات دیگر اطمینان کامل به‌دست آید. یادتان باشد که تعویض قسمت‌های اساسی وسیله نقلیه شامل محور، اتاق، شاسی و رنگ خودرو که باعث تغییر اساسی در ظاهر خودرو می‌شود موضوعی حساس به‌حساب می‌آید؛ این قسمت‌ها در خودرو از جمله مواردی هستند که به وسیله آن‌ها می‌توان اصالت خودرو را تشخیص داد. بنابراین تغییر وضعیت هر کدام باید با صدور مجوز قانونی آن، انجام گیرد.

5-بالاخره خودرو رنگ عوض می‌کند

وقت آن رسیده است تا خودرو یا وسیله نقلیه خود را پس از دریافت تأییدیه لازم برای اعمال تغییرات آماده کنید. کافی است خودرو را به یک مرکز «صافکاری نقاشی» معتبر بسپارید تا در عرض یکی‌دو‌هفته، رنگ دلخواه‌تان را روی بدنه آن بنشاند. صافکارها و نقاش‌های خودرو، تأییدیه شما را می‌بینند و بعد اقدام به‌کار می‌کنند. در این مرحله ابتدا رنگ قبلی کاملا از روی بدنه خودرو جدا می‌شود و بعد، رنگ جدید روی بدنه می‌نشیند. این نکته را هم بد نیست بدانید که در دیگر موارد اعمال تغییرات اساسی در خودرو، مالک خودرو باید قطعه جدید را به همراه کد درج شده روی بدنه آن به مرکز تعویض پلاک ببرد و پیش از نصب و تعویض آن، اصالت قطعه را به تأیید مدیران فنی این مرکز برساند.

6- بازرسی دوباره

از خودروی شما

تغییرات انجام شده و خودرو، رنگ‌ و روی جدیدی به‌خود گرفته است. پس از پایان کار، ظاهر جدید خودروی شما باید دوباره بازرسی شود. بنابراین خودرو به‌‌ همان مرکز تعویض پلاک برده می‌شود و کار‌شناسان دوباره ظاهر خودرو را با آنچه در فرم تقاضا و تأییدیه ذکر شده است تطبیق می‌دهند. در‌‌نهایت فرم مربوط به‌خودروی مورد نظر را تأیید می‌کنند. این به این معناست که رنگ جدید دقیقا مطابق‌‌ همان چیزی است که در تقاضانامه ذکر شده بود و مانع قانونی برای آن وجود ندارد. در غیر این صورت خودرو یا باید به رنگ و ظاهر گذشته بازگردد یا برای اصلاح رنگ، دوباره سر از کارگاه نقاشی خودرو در بیاورد. تأییدیه‌ای که به امضای مرکز تعویض پلاک رسیده، باید در اداره راهنمایی و رانندگی و همچنین پلیس آگاهی هم به امضای مسئولان فنی برسد.

7-کارت جدید خودرو

برای شما

مشخصات ظاهری هر خودرو در کارت آن ذکر شده است. بنابراین با اعمال تغییرات ظاهری روی خودرو، لازم است تا کارت خودرو هم تعویض شود. پس از تأییدیه کار‌شناسان، مشخصات جدید خودرو در قسمت شماره‌گذاری خودرو اصلاح می‌شود. حالا وقت آن رسیده که مالک خودرو برای تعویض کارت خودرو اقدام کند. تا زمانی که در مدارک هویتی وسیله نقلیه، مشخصات جدید خودرو درج نشده باشد، تمامی مراحلی که قبلا طی شده ارزشی ندارد؛ یعنی اگر مدارک قبلی شما توسط افسر راهنمایی و رانندگی در خیابان بررسی شود، خودرو به پارکینگ منتقل خواهد شد. پس تا قبل از دریافت کارت جدید خودرو که مشخصات جدید در آن درج شده، نباید وارد خیابان شوید. کارت را که دریافت کردید، کارتان تمام است.

هزینه‌های تغییر رنگ

مبلغی که در مرکز تعویض پلاک پرداخت می‌کنید رقم ناچیزی است. عمده هزینه تغییر رنگ خودرو مربوط به کارگاه صافکاری و رنگ‌کاری است. این هزینه هم به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از این عوامل، اندازه خودرو است و حجمی که باید رنگ آن تغییر پیدا کند. عامل مهم بعدی نوع رنگی است که قرار است روی بدنه خودرو بنشیند. علاوه بر این‌ها مدل خودرو هم می‌تواند در تعیین هزینه تغییر رنگ مؤثر باشد. به‌طور کلی هزینه تعویض رنگ خودرو از 3 میلیون تومان آغاز می‌شود. بد نیست بدانید تغییر رنگ خودرو در برخی موارد به افت قیمت خودرو منجر می‌شود و در برخی موارد افزایش قیمت خودرو را به دنبال دارد. خودروهای لوکس معمولا به‌دلیل «خاص» شدن رنگشان و تک‌رنگ بودن، قیمتشان افزایش پیدا می‌کند اما خودروهای مدل پایین‌تر با افت قیمت مواجه می‌شوند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی