چه موقع مغز شروع به خوردن خود می‌کند؟!

این سلول‌ها که "میکروگلیا"(Microglia) نام داشته و مسئول پاکسازی مغز هستند، پس از تجزیه سیناپس‌ها و به جای ماندن سلول‌های مرده شروع به پاکسازی آنها می‌کنند.

این سلول‌های کوچک دارای شاخه‌های بسیاری هستند که می‌توانند به طور دائم حرکت کرده و هرگونه عناصر بیگانه مثل نورون‌های مرده را از بین ببرند.

بدتر اینکه سلول‌هایی‌ که در بیماران مبتلا به زوال عقل فعال هستند نیز در این شرایط فعال‌تر می‌شوند. براساس این پژوهش جدید، مغز موش‌ها به دلیل عدم خواب کافی شروع به خوردن خود می‌کند. این سلول‌ها که اختریاخته یا "آستروسیت" (astrocytes) نام دارند مانند یک دستگاه مکنده کوچک در مغز عمل کرده و اتصالات ضعیف مغز را که ضعیف شده یا از هم گسسته شده‌اند را پاکسازی می‌کنند.

به گفته محققان این پژوهش، این فرآیند ممکن است در ظاهر یک روند مثبت به نظر بیاید اما می‌تواند به آلزایمر منجر شود. این پژوهش در ادامه پژوهشی انجام شد که نشان می داد کمبود خواب‌، افراد را در معرض بیماری قلبی قرار می دهد.

در آن پژوهش مشخص شد افرادی که در شب کمتر از 6 ساعت می‌خوابند بیشتر در معرض خطر مرگ و میر به دلیل "سندرم متابولیک" (Metabolic syndrome) قرار دارند. سندرم متابولیک ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی