مشاوران و مددکاران کلانتری ها در خط مقدم پیشگیری از جرم قرار دارند
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی آبادان در این زمینه اظهار کرد: یکی از اقدامات شایسته و موثر ناجا، راه اندازی مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی در کلانتریها ، با استفاده از کارکنان متخصص، مجرب و تحصیل کرده این حوزه (مشاوره و مددکاری) بوده، که تعدادی نیز به صورت پلیسهای افتخاری مشغول فعالیت هستند، و ماموریت اصلی آنها بررسی شناخت آسیب ها ، ارائه راهکار در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی و در نتیجه سازش پرونده ها می باشد.
به گزارش رکنا، سروان امیر سام کمایی افزود:با توجه به این که بزهکاری ریشه روانشناختی دارد و مشکلاتی در دوران کودکی یا مسایل ژنتیکی در ایجاد بزهکاری نقش دارند، لازم است رویکرد ما به بزه از نگاه مجرمانه به نگاه فرد بیمار که نیاز به آموزش و حمایت روانشناختی دارد تغییر کند،بسیاری از کسانی که مرتکب جرایم مختلف از جمله جرایم خشونت آمیز می شوند افرادی هستند که در درجه های مختلف از مشکلات روانشناختی رنج می برند.
حال آن که بستر قوانین ما به گونه ای است که توجه چندانی به این مشکلات روانشناختی ندارند و صرفا جرم آنها مورد بررسی و تأکید قرار می گیرد، از این رو پلیس با راه اندازی دوایر مشاوره و مددکاری در کلانتری ها، گام موثری در جهت بررسی علل و شناخت آسیب ها از طریق گفتگو چهره به چهره کارشناس مشاوربا فرد بزهکار برداشته است.
وی تصریح کرد : اگر سلامت روان جامعه افزایش پیدا کند خود به خود پرخاشگری و بزهکاری کاهش می یابد. ریشه بسیاری از رفتارهای پرخاشگرانه در اختلالات اضطرابی و افسردگی و اختلالات خلقی یا نداشتن مهارت های زندگی است. بنابراین، اگر قرار است پیشگیری کنیم لازمه پیشگیری این است که در سرفصل های نگهداری از فضای جامعه، آموزش مهارت های زندگی، مهارت مدیریت هیجانات، تشکیل پرونده سلامت و پیگیری سلامت افراد و آموزش چگونگی حفظ و نگهداری سلامت برای آدم ها فعالیت هایی انجام دهیم. در این صورت، این نگاه تبدیل به فرهنگ می شود و این فرهنگ فضایی را به وجود می آورد که جدل های آدم ها تبدیل به حل مساله شود.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی آبادان در خصوص عملکرد مشاوران و مددکاران کلانتری های سطح شهر گفت: با تلاشهای بی وقفه همکارانم در دوایر اجتماعی کلانتری ها خوشبختانه در بازده زمانی هفت ماهه نخست سال جاری یعنی تا انتهای مهر ماه۱۴۰۰ تعداد ۹۵ درصد پرونده های متشکله قضایی که عمده آنها اختلافات خانوادگی بوده به دوایر اجتماعی کلانتری ها ارجاع گردیده که بیش از ۶۵ درصد این پرونده ها منجر به سازش شدند و این آمار نسبت به مشابه سال گذشته ۴۰ در صد افزایش ارجاع پرونده و ۳۸ درصد افزایش مصالحه را در بر داشته است واین عملکرد بیانگر این است که این عزیزان در خط مقدم پیشگیری از جرم قرار دارند .
کمایی در خاتمه گفت: انجام خدمات مشاوره ای در کلانتری های آبادان توسط مشاوران مددکار که عمدتا بانوان تحصیل کرده و مجرب در این حوزه هستند، به صورت رایگان صورت می گیرد و خانواده ها، افراد نیازمند بخصوص زوجین می توانند با مراجعه به این دوایر ، ضمن ارائه مشکلات خود در محیطی کاملا آسوده از خدمات مشاوره ای رایگان بهره مند شوند.
ارسال نظر