عکس بنز شکاری
رکنا : مرسدس بنز اتاق شکاری 450SLC را در این مطلب بررسی کرده ایم.
هر کدام از ما اگر ماشین جدید و ناشناخته ای در خیابان ببینیم در اولین نگاه به آرم آن می نگریم. تاریخچه و مفهوم هر آرم یا لوگو برای خود دنیایی دارد. بعنوان مثال کمپانی ب. ام.و در ابتدا پروانه های موتور هواپیما می ساخته است و آرم آن نمادی از دوران ملخ هواپیما با پرچم ایالت باواریا که مسقط الراس این خودرو می باشد، است یا آرم فولکس واگن تشکیل شده از حروف اول Volks و Wagen می باشد.
به گزارش رکنا ، آرم مرسدس بنز تشکیل شده از دایره ای ساده که نماد تاج افتخار برای این محصول به همراه ستاره ای 3 پر به مفهوم تسلط بر آب، زمین و هوا می باشد که البته بنا به نظر نگارنده همانطور که لوگوی مرسدس بنز ابتدا فقط ستاره بود و بعد دایره تاج افتخار اضافه شد جای پره یِ چهارم که همانا تسلط بر قلب ماشین دوستان می باشد در این لوگو خالیست که بسا اگر لینکلن آرم 4 پره نداشت. پسندیده بود که کمپانی این کار را انجام میداد.
میزان محبوبیت و خلاقیت در طراحی هر خودرو را می توان از اقبال مصرف کنندگان به نسلهای قبلتر آن کمپانی دانست. که می توان مرسدس بنز را پیش قراول محبوبیت مدل های پیشین علاوه بر مدلهای جدید دانست.
یکی از محبوب ترین مدل های بنز، مرسدس اتاق 107 می باشد که در زمان ورود به ایران به اتاق شکاری شهرت یافت. این مدل امروزه همچنان در صدر محبوب ترین ها میباشد، چنانچه با گذر در خیابان عباس آباد تهران با اینکه قریب به 45 سال از عرضه اولیه آن می گذرد در چند نمایشگاه می توان نسخه هایی را برای فروش مشاهده نمود.
بنز شکاری به هر دونسخه SL و SLC با کد اتاق های R107 و C107 اتلاق می شود. بنز های اس ال از سال 1971 تا 1989 تولید شده است و دارای سقف دو حالته کروک و فلزی جدا شونده می باشند و بنز های اس ال سی دارای سقف فلزی میباشند.و از سال 1971 تا 1981 تولید شده اند.
اکثر اتاق 107 های دارای پلاک مربوط به واردات پیش از انقلاب می باشد و آن مدل هایی که بعد از انقلاب وارد شده اند اغلب سازمانی بوده اند و اوراق شده اند.
بزرگترین وجه تمایر اس ال با اس ال سی در نمای کنار و شیشه عقب کناری می باشد. در نسخه اس ال پنجره تمام شیشه و بزرگتر از اس ال سی می باشد. در اس ال سی نیمی از شیشه با حالت کرکره ای ثابت پوشیده شده است.
این نوع بنز در دونسخه اروپایی و سفارش آمریکا به ایران وارد شده است. مهمترین وجه تمایز ظاهری در مدل های آمریکایی 4 چراغ گرد بودن چراغ های جلو، سپر بلندتر با نسبت فاصله از اتاق با سیستم جک دار که همین سپر بلند دلیل بر نامگذاری سپر آمریکایی گشت و همجنین وجود راهنما در زیر سپر می باشد.
اتاق 107 در تیپ های 280-300- 380-350-450- 500-560 تولید شده اند که اکثر مدل های موجود در ایران یا هیولاهایی با موتور 8 سیلندر خورجینی350 و 450 هستند و تعداد کمی هم با موتور شش سیلندر 280.
قدرت موتور نسخه های شش سیلندر 280 در زمان تولید در حدود 185 اسب بخار بوده است و نسخه های هشت سیلندر نیز در بهترین حالت 225 تا 240 اسب بخار (500 SL/SLC) قدرت را راهی چرخ های عقب می کردند.
بنزهای شکاری 280 مدل های بالای 1974 هستند و مدل های 380 و 500 مدل های بعد از سال 1980 می باشند. نسخه های سپر آمریکایی توان موتور کمتری نسبت به نسخه های اروپایی دارند که شاید بتوان دلیل آنرا نصب کاتالیزور دانست که امروز بر روی اکثر خودروها نصب میباشد.
در هفته گذشته با یکی از زیباترین اس ال سی های تهران ملاقات کردیم. خودرویی کلاسیک با مدل 1978 میلادی به رنگ نقره ای، در نمای جلو چراغ های مستطیلی حکایت از سفارش اروپا بودن خودرو داشت که با برف پاک کن بر روی چراغ که حکم آپشن چراغ شور خودروهای امروزی را دارد زیبایی دو چندانی پیدا کرده بود.
دور تا دور خودرو فلاپ فابریک بود. اکثرا بنزهای شکاری دارای رینگ رونال می باشند ولی خودروی مورد بررسی ما دارای رینگ لورینزر بود که زیبایی دوچندانی به خودرو داده بود.
در نمای عقب هم چراغ ها به صورت فابریک اروپایی بودند. در بنزهای سفارش آمریکا چراغ خطر عقب در گوشه چراغ بعد از راهنما چراغ قرار دارد یعنی بر روی لبه ای که بر روی گلگیر کشیده شده است.
ولی در مدل های معمولی راهنما تا انتها بر روی گلگیر کشیده شده است. در داخل خودرو تریم داشبورد بسیار سالم و مانند روز اول بدون هیچ گونه ترکی مشاهده شد.
در نمای وسط دریچه های کولر به صورت گرد قرار دارد که در نسل های بعد هم این شمایل رعایت شده است و نشان از صالت این برند دارد. صفحه سرعت سنج به کیلومتر بود که در نمونه های آمریکایی به مایل نشان داده می شود.
خودرو را روشن کردیم و با استارت غرش دلنشین موتور 8 سیلندر که به نرمی کار می کرد شنیده شد.
شیفتر را در حالت درایو قرار دادیم. بدون هیچ گونه ضربه یا تقه ای خودرو شروع به حرکت کرد با توجه به عمر 40 ساله خودرو تعویض دنده ها به نرمی انجام می گرفت از نکات جالب اتاق 107 این است که آپشن هایی فراتر از زمان خود دارد.
مانند کروز کنترل که در نمونه مورد بررسی سالم بود. برخی از مدل های 450 دارای سیستم پنوماتیک هستند.
شاید خیلی از دوستان این ضرب المثل مصطلح بین خودرو دوستان راشنیده باشند که بنز نرم تر و ب. ام. و شتاب بالاتری دارد. با قسمت دوم موافق نیستم اما دلیل اصلی نرم بودن بنز در مدل های پایین تر به خاطر سیستم کمک فنرهای آن می باشد که بر خلاف دیگر خودرو های آن دوران که به نرمی کمک فنر داخل می رود و به سختی بیرون می آید و در دست اندازها چاله و یا هر ناهمواری حس می شود (مگر در خودروهای آمریکایی که به دلیل وزن و فاصله زیاد بین محورها، حرکت کمک فنر دوران ایجاد می کند و ضربه حس نمی شود و ژیان که از ژامبون به جای فنر استفاده شده است) در بنز کمک فنر به سختی داخل می رود و به نرمی بیرون می آید و در سرنشین لرزش کمتری را حس می کند. همین سیستم تعلیق دلیل خرامان حرکت کردن بنز نسبت به دیگر خودروها میباشد.
سیستم هیدرولیک فرمان و تمام گیج ها سالم بودند و ترمز ای بی اس از خیلی از خودروهای امروزی عملکرد بهتری داشت.
خودروی فوق با اینکه بازسازی شده نبود ولی با وسواس خاصی نگاه داری و رسیدگی شده بود و به کوچکترین جزئیات فنی رسیدگی شده بود.
این روزها مرسدس بنز های سری SL و SLC در زمره محبوب ترین خودروهای کلاسیک موجود در کشور طبقه بندی می شود و در نمونه های بکر و کم کارکرد از قیمت قابل توجه چند صد میلیونی برخوردارند.
شاید برخی از کلکسیونرهای خودرو بر این باور باشند که زمانی خودرو ارزشمند می شود که فقط به تعداد اندک تولید شده باشند که این مورد قبول نگارنده نیست ولی اگر این سخن اندکی صحیح باشد در مورد تک تک مدل های تولید شده مرسدس بنز باید گفت که ارزش کلکسیونی دارند و همچون جواهری هستند که بر جمال و صلابت استفاده کننده می افزایند و همچون گنجی هر روز ارزش افزوده پیدا می کنند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر