محموله بین المللی ضد کرونا به ایران رسید

به گزارش رکنا ، رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از کمک ۸۸۰ میلیارد ریالی مردم برای خرید تجهیزات و اقلام موردنیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در حوزه کرونا خبر داد.

«کریم همتی» دیروز یکشنبه در هشتمین نشست کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت بیماری کرونا که در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، گفت:جمعیت هلال احمر از همان روز‌های نخست شیوع کرونا در کشور برای مدیریت این بیماری فراگیر فعالانه تلاش کرده و در این زمینه پیشگام است.

وی افزود: در حال حاضر ما نیازمند حمایت‌های جدی از سوی دولت و نهاد‌های مردمی جهت خدمات رسانی بهتر و آمادگی بیشتر در مقابله با بلایا و حوادث هستیم.

همتی در این زمینه از تلاش‌های جمعیت هلال احمر برای آموزش همگانی مردم خبر داد و اظهارداشت: هلال احمر از اولین روز‌هایی که کرونا در کشور شیوع یافت، آموزش همگانی را به صورت جدی شروع کرد به گونه‌ای که تا امروز حدود ۷۰ میلیون نفر از آموزش‌های مجازی این نهاد در کشور استفاده کرده اند.

وی افزود: با همکاری سازمان نظام پزشکی کشور تاکنون برای بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر نیز گواهی آموزش‌های آنلاین صادر کرده ایم.

همتی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر در کنار وزارت بهداشت و سایر ارکان ستاد مدیریت بحران، بحث غربالگری ورود و خروجی شهر را انجام داد، گفت: در این فرایند حدود ۲۱ میلیون نفر و بیش از ۷ میلیون خودرو مورد غربالگری قرار گرفته و از این تعداد ۱۴ هزار نفر به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی شدند.

ایجاد نقاهتگاه‌ برای رسیدگی به بیماران کرونا

رییس جمعیت هلال احمر یکی از اقدامات مهم این نهاد را در حوزه کرونا، ایجاد نقاهتگاه‌ها عنوان کرد و گفت که این نهاد حدود ۱۰ هزار تخت نقاهتگاهی را راه اندازی کرد که دراین میان، بیش از ۱۶۰۰ تخت را در استان‌ها فعال کردیم.

وی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر همچنین توانست برای ۴۴ موسسه خیریه به عنوان واسط بین جمعیت و مردم نیازمند مجوز فعالیت صادر کند و با این مجوز‌ها کمک‌های مردمی جمع آوری شده در اختیار افراد نیازمند قرار گرفت.

همتی خاطرنشان کرد: در مجموع تاکنون بیش از ۵۳۰ میلیارد ریال کمک‌های غیر نقدی و حدود ۳۵۰ میلیارد ریال کمک‌های نقدی افراد خیر و نیکوکار در حوزه کرونا توسط هلال احمر جمع آوری شده است.

رییس سازمان جمعیت هلال و احمر در خصوص حمایت‌های بین المللی هم گفت: با رایزنی در سطح بین المللی، توانستیم۱۱۲ محموله خارجی را وارد کشور کنیم که ۷۰ محموله از مقصد چین بود و همه اقلام و تجهیزات یادشده با سازوکار ستاد مرکزی کرونا در میان مراکز درمانی توزیع شد.

وی افزود: ۳۰۰ هزار بسته غذایی نیز در اختیار افراد نیازمند که تحت پوشش هیچ نهادی نبودند؛ قرار داده شد و برای بیماران خاص مثل سرطانی هم ۵۰۰ هزار نفر را تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار دادیم.

تهیه و توزیع بیش از 50 هزار ماسک برای مقابله با کرونا

رییس سازمان جمعیت هلال و احمر تهیه و توزیع بیش از ۵۰ هزار ماسک، بیش از چهار هزار شیلد محافظ صورت و بیش از ۱۰ هزار لیتر مواد ضد عفونی کننده را از دیگر اقدامات این نهاد در زمینه کنترل بیماری کرونا بیان کرد.

وضعیت انبار‌های امدادی از دیگر موضوعاتی بود که رییس سازمان جمعیت هلال احمر به آن اشاره کرد.

همتی گفت: بروز حوادث پی در پی در کشور باعث خالی شدن انبارهایمان شده است.

وی افزود: موجودی انبار‌هایی که از حیث ۱۶ قلم امدادی برای هر بحرانی نیاز است باید معادل مصرف دو درصد جمعیت آن منطقه باشد، اما در برخی مناطق کشور این عدد کمتر از یک دهم درصد است.

رییس جمعیت هلال و احمر تصریح کرد: در نشستی که امروز با سازمان برنامه و بودجه داشتیم قرار شد در اولین فرصت، کمک اضطراری در اختیار این جمعیت قرار گیرد.

وی گفت: برای شارژ انبار‌ها و تجهیزات هلال احمر به مبلغی حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان نیاز داریم.

راه اندازی خانه‌های هلال در شهر‌ها و روستا‌ها

همتی درباره راه اندازی خانه‌های هلال در شهر‌ها و روستا‌ها گفت: به منظور هدایت و بهره گیری از کمک‌های مردمی در حوادث و بحرانها، حدودا در ۴۰ هزار نقطه روستایی نیاز به برپایی خانه‌های هلال داریم.

وی افزود: تاکنون اقدامات اولیه برای راه اندازی حدود ۱۳۰۰ خانه هلال در سطح کشور انجام شده است.

رییس جمعیت هلال احمر یادآور شد: برنامه این است که خانه‌های هلال را با محوریت داوطلبان جمعیت هلال احمر و امدادگران پیگیری کنیم تا از ظرفیت‌های مردمی برای حل بحران‌ها در مناطق مختلف استفاده کنند.

کشور در شرایط جهش اقتصادی قرار گرفته است

رییس کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت بیماری کرونا و دبیر هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام تاکید کرد: هلال احمر باید همواره فعال باشد و بتواند در زمان حادثه از افراد و مردم آسیب دیده حمایت کند.

آقا محمدی در این زمینه بر اهمیت آموزش عمومی مردم تاکید کرد و اظهار داشت: هلال احمر باید از طریق شبکه‌های آنلاین، نسبت به ارایه آموزش‌ها به مردم در زمینه امدادرسانی در مواقع بحران اقدام کند تا از این ظرفیت گسترده بتوان در شرایط مناسب استفاده کرد.

موضوع افزایش سالمندان در کشور از دیگر مسائلی بود که آقا محمدی به آن اشاره کرد. وی گفت: آمار سالمندان در کشور رو به رشد است و باید همه نهاد‌ها از جمله هلال احمر برای این جمعیت برنامه ریزی‌های مناسبی داشته باشند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به نقش حساس رسانه‌ها در اطلاع رسانی عمومی گفت: هلال احمر باید برای استفاده از ظرفیت رسانه‌ها در امر آموزش عمومی برنامه ریزی کند.

آقامحمدی با تاکید بر اینکه امروز دیگر نمی‌توان مساله سلامت را جدا از معیشت دید، گفت: کرونا این درس را به ما داد که سلامت و اقتصاد باید در کنار هم دیگر دیده شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش، بهره برداری از پنجره واحد کسب وکار، ورود بیش از ۵۰ میلیون دارندگان سهام عدالت به بورس و تاسیس دادگاه‌های تجاری را در روز‌های اخیر از اقدامات ارزشمندی دانست که بر رونق و توسعه اقتصادی کشور نقش موثری خواهد گذاشت.

آقا محمدی همچنین به جهش‌های صورت گرفته در حوزه پتروشیمی، آی تی و حتی خودروسازی در دوران پساکرونا در ایران اشاره کرد و گفت: هدف گذاری جدید خودروساز‌ها بر تولید یک میلیون و دویست هزار خودرو در سال جاری است که نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار دستگاه افزایش نشان می‌دهد.

وی ابراز امیدواری کرد: بهره گیری از فرصت‌های مدیریت کرونا به بهبود شرایط اقتصادی و توسعه کشور در ابعاد مختلف کمک کند و موجب تسهیل و تسریع در فعالیت‌های اقتصادی در جامعه شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.