جسد 5 کولبر بعد از یک هفته بدون کمک ترکیه و با تلاش اهالی روستا پیدا شد
حوادث رکنا: جسد 5 کولبر از میان 10 ها تن برف خارج و به خانوادههایشان تحویل داده شد.
هشت روز پس از ناپدید شدن پنج نفر از کولبران اهل روستای کوران از بخش صومای برادوست شهرستان ارومیه در حادثه سقوط بهمن ، سرانجام با انجام اقدامات دیپلماتیک میان ایران و کشور ترکیه، جسد هر پنج کولبر از میان دهها تن برف خارج و به خانوادههایشان تحویل داده شد.
به گزارش رکنا، 29 دی دیماه بود که خبر ناپدید شدن پنج کولبر ارومیهای سرتیتر خبر بسیاری از رسانهها شد. محل حادثه، روستای بیریشک در خط مرزی میان ترکیه و ایران بود که ورود به آنجا تنها با انجام اقدامات دیپلماتیک با کشور همسایه امکانپذیر بود. با وجود آن، سرمایکشنده و مرگ که بر بالای سر پنج کولبر سایه افکنده بود، اما دولت ترکیه در همکاری با نیروهای امدادی و انتظامی ایران دائم کارشکنی میکرد و میگفت خودمان عملیات کرده و کولبران را نجات میدهیم.
با گذشت ساعتها، امید خانوادههایکولبران برای نجات آنها، کمرنگتر میشد. پدر احد ۱۸ ساله که پسرش هم جزو مفقودی ها بود، میگفت اگر ترکها همان روز اول میگذاشتند وارد منطقه شویم، یک ساعت بعد همه را زنده از زیر برف بیرون میکشیدیم، اما نگذاشتند.
یک روز پس از حادثه، ۱۰۰ نفر از اهالی روستا همراه خانوادههای کولبران ناپدید شده به سمت محل حادثه حرکت کردند تا شاید ترکها را قانع کنند که خودشان حتی با دست خالی برفها را کنار بزنند. ترکها با اینکه میدانستند جان بهدر بردن از آن برف و سرمای بیرحم محال است، ولی مرغشان یکپا داشت و میگفتند نه. هر ثانیه و دقیقه برای اهالی روستا به اندازه یک سال میگذشت.
کشف جسد کولبران ایرانی در مرز ترکیه
صدای گاه و بیگاه شیون و واویلا از خانههای اهالی روستا شنیده میشد که برای عزیزانشان مرثیه میخواندند. کولبران با درد هم آشنا هستند. میدانند شاید کولبر بعدی که زیر بهمن میماند یا از کوه سقوط میکند و شاید بمیرد، خودشان باشند.
نگرانی از وضعیت کولبرها، امان همه را بریده بود. زنان و مادرها بیش از همه بیتابی میکردند. نگرانیها آنقدر بالا گرفت که زنان همپای مردان روستا تصمیم گرفتند خودشان را به خط مرزی برسانند تا شاید دل ترکها با دیدن بیقراریها و رنجهای آنان بهرحم بیاید. آنها در شرایطی به سمت مرز حرکت کردند که سرمای شدید و حتی خطر حمله حیوانات وحشی، زندگیشان را تهدید میکرد. مردان روستا میدانستند بیرون رفتن در این هوای سرد، یعنی بازی با جان، یعنی تکهتکه شدن میان دندانهای تیز گرگها و رنگین شدن برفها با خون آنان، اما هرچه کردند، نتوانستند جلوی زنان را بگیرند.
یک هفته پس از سقوط بهمن، سرانجام دولت ترکیه به نیروهای امدادی ایران و اهالی روستا اجازه داد وارد محل حادثه شوند. عرفان اصلانی که برادر ۲۳ سالهاش متین اسیر بهمن شد، در مورد خارج کردن اجساد از زیر برف به جامجم میگوید: «دولت ایران به ما خبر داد که ترکها گفتهاند میتوانیم وارد منطقه شویم. ساعت ۵ و ۶ صبح یکشنبه، همراه با ۱۵۰ نفر از اهالی روستا و نیروی انتظامی به محل سقوط بهمن حرکتکردیم. محل حادثه صعبالعبور و طوری بود که هیچ ماشین برفروبی نمیتوانست وارد آنجا شود، برای همین خودمان با وسایل مختلف و حتی دست خالی شروع به کنار زدن برفها کردیم. ترکها هیچ کمکی نکردند، اما ماموران نیروی انتظامی خیلی کمک کردند. عمق زیادی از برف تقریبا بین سه تا پنج متر را همراه با اهالی کندیم و در نهایت پس از گذشت ۱۷ ساعت، ساعت ۱۰ شب دوشنبه شش بهمن توانستیم اجساد را خارج کنیم. اجساد تقریبا کنار هم بودند و فاصله زیادی از هم نداشتند. بعد از بیرون کشیدن هر پنج نفر، ساعت یک نیمهشب همان دوشنبه شش بهمن، اجسادرا به روستایمان منتقلکردیم و حالا هم در مراسم خاکسپاری هستیم.»آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر