طوفان نمک در دریاچه ارومیه!
رکنا: مدیر دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه طوفان نمک فقط در شرایط خاص علمی بهوقوع میپیوندد، گفت: پدیده ایجاد شده در ارومیه طی روزهای اخیر، نیازمند بررسی بیشتر است و هنوز نمیتوان در مورد اینکه طوفان نمک بوده، اعلام نظر کرد.
مسعود باقرزاده کریمی درباره وزش باد شدید و وقوع طوفان در ارومیه(چهارم فروردین ماه) که به تعابیر برخی گروههای خبری طوفان نمک اتفاق افتاده است، گفت: موضوع طوفان بهوقوع آمده و اینکه آیا طوفان نمک بوده یا خیر، باید به صورت کامل و فنی بررسی شود.
وی افزود: یک نظر غالب این است که نمک به علت جاذبه و رطوبه بودن منتشر نمیشود مگر اینکه شرایط خاصی بهوقوع بپیوندد؛ یعنی در شرایط خاص نمک به صورت معینه بالا میآید و پف کردگی ایجاد میشود و با تشکیل اشکال شش ضلعی، خطوط نمک بالا میآید و احتمال انتشار پدید خواهد آمد.
مدیر دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه راهکار پخش نمک و طوفان آن فقط از طریق ممکن رخ میدهد، گفت: البته در دریاچه ارومیه هم این نوع شش ضلعیها برای نمک دیده شده اما باید شواهد طوفان اخیر به صورت کامل و فنی بررسی شود و باید این علامت سوال که آیا طوفان نمک اتفاق افتاده یا خیر رفع شود.
به گفته باقرزاده کریمی، مردم و رسانهها نباید به حرفهای بیپایه و بیاساس توجه کنند چرا که این سخنان غیر علمی میتواند ذهن مردم را مشوش کند؛ البته اگر هم طوفان نمک اتفاق افتاده باشد هم باید تمهیداتی اندیشیده شود که همه موضوعات منوط به بررسی نهایی است.
وی افزود: نمک دارای جاذبه و رطوبه است و به همین علت دچار سنگینی شده و به هم میچسبد؛ به عنوان نمونه در قسمتهای خشک دریاچه ارومیه شاهد صخرههای محکم و متبلور نمک هستیم که پخش آن فقط در شرایط خاص رخ میدهد که باید این موضوع نیز بررسی شود.
مدیر دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست، گردوغبار ناشی تپههای شنی حاشیه دریاچه ارومیه را در طوفان اخیر محتمل دانست و گفت: بخشی از گردوغبار اخیر و طوفان میتواند ناشی از بلند شدن خاک در اطراف تپههای شنی دریاچه ارومیه باشد که البته دستگاههای ذیربط همانند جهاد کشاورزی به دنبال تثبیت این موضوع هستند که باید این اتفاقات اخیر بررسی شود.
باقرزاده کریمی تاکید کرد: بهکارگیری واژه طوفان نمک هنوز اثبات نشده و شواهدی در این باره نداریم و به لحاظ علمی هم پذیرفته نیست و مردم باید به رسانههای معتبر در این رابطه توجه کنند؛ اتفاق حادث شده احتمالا گردوغباری بود که فضا را آلوده کرده است و نمک بودن یا نبودن آن باید بررسی شود.
وی درباره وضعیت کنونی دریاچه ارومیه و آبگیری آن اظهار کرد: آمار جدیدی از وضعیت آبگیری دریاچه ارومیه نداریم اما شنیدهها حکایت از وضعیت آبگیری مناسب این دریاچه دارد؛ به تازگی آب خوبی به دریاچه وارد شده و بارشهای مرز ایران و ترکیه هم مناسب بوده است.
باقرزاده کریمی تصریح کرد: البته اگر برفها آب شوند وضعیت به مراتب بهتر خواهد شد اما این موضوعات رافع مسئولیت ما و برنامهریزیها نیست و تلاشها برای بهبود وضعیت با جدیت ادامه دارد.
گفتنی است که روز چهارم فروردین ماه باد شدیدی در ارومیه و شهرهای آن وزیدن گرفت و موجب پدیده طوفان و ایجاد گردوغبار شدید و کاهش کیفیت هوا به همراه خسارات متعدد شد؛ برخی رسانهها در این زمان خبر از وقوع طوفان نمک در این منطقه داده بودند که این موضوع باید از سوی مسئولان ذیربط و دستاندرکاران محیط زیست بررسی شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر