بازداشت 13 کیونتی در رباط کریم / با وسوسه های پوشالی میلیاردی به جیب می زدند

به گزارش رکنا، حتما یادتان می آید که چندین سال پیش خبر های مربوط به شرکت گلدکوئیست سر خط بسیاری از اخبار مطبوعات و سایت های خبری بود طوری که تب این سناریوی کلاهبرداری بالا رفته بود تاجایی که سریال های زیادی با این موضوع در دستور کار کارگردان های تلویزیون هم قرار گرفت حالا پس از گذشت سال‌ها از دستگیری لیدر‌های گلدکوئیست و فروکش کردن پهنای فعالیت این شرکت هرمی در کشور، این روزها،  اخباری  با ظهور مجدد این شرکت در پوشش جدیدی به نام «کیونت» منتشر شده است.

 سرهنگ تیمور کلانتری جانشین فرمانده انتظامی رباط کریم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رکنا درباره این شرکت های هرمی گفت: از چند ماه پیش  چندین پرونده مرتبط به فعالیت شرکت‌‎های کلاهبرداری هرمی به پلیس آگاهی ارجاع شده است که در طی آن‌ها حدود 100 نفر دستگیر شدند؛ عمده این پرونده‌ها در رابطه با شرکت کیونت که در واقع همان شرکت هرمی موسوم به گلدکوئیست است، تشکیل شده است.

شیوه فعالیت  کیونت از بدین شکل است که اعضای این شبکه ابتدا در پوشش شرکت‌های کاریابی و از طریق تبلیغات در اپلیکیشن‌های معروف انتشار آگهی، به جوانان ناآگاه و عمدتاً ساکن مناطق محروم کشور وعده استخدام در شرکت‌های دولتی می‌دهند و پس از جذب افراد، آن‌ها را در خانه‌های تیمی خود سکونت می‌دهند.البته برخی هم با گرفتن مبالغی از پنج میلیون تا ده میلیون قول سودهای چند برابری را می‌دهند در این پرونده که ۱۳ تن با تلاش کارآگاهان واقدامات اطلاعاتی در یک آپارتمان در پرند سنت‌هایی ودستگیر شدند متاسفانه تعدادزیادی از جوانان که اغلب شهرستانی هستند به امید اینکه سرمایه آن‌ها چندین برابر سود دهی داشته باشد راهی پرند می شوند وپس از آموزش توسط این افراد کلاهبردار سرمایه هایشان به باد فنا می رود.

البته در سناریوی دیگری هم در مرحله بعد به افراد تازه‌وارد اعلام می‌شود که امکان استخدام آن‌ها وجود ندارد. اما در مقابل می‌توانند موقعیت شغلی بهتری را در یک شرکت شبکه‌ای (هرمی) بدست آورند؛ البته این افراد می‌بایست برای خرید اولیه از شرکت و هزینه اجاره‌خانه، مبالغی در حدود ۱۰۰ میلیون تومان به این شرکت هرمی بپردازند.

در ادامه این جوانان فریب‌خورده که با انگیزه ورود به شرکت‌های معتبر دولتی، شهر و دیار خود را ترک کرده‌اند، حالا برای به دست‌آوردن شغل جدید و درآمد وعده داده شده، نیازمند پرداخت مبلغ ورودی شرکت کیونت هستند. در این مرحله افراد معمولا برای تأمین مبلغ ورودی کیونت، به خانواده‌ها و اقوام خود متوسل می‌شوند و به عبارت دیگر سعی می‌کنند که این مبلغ را به هر شکل ممکن تهیه کنند.

اعضای قدیمی کیونت به افراد تازه وارد آموزش می‌دهند که به خانواده‌های خود بگویند این مبلغ را برای وثیقه شغلی می‌خواهند. اما پس از پرداخت پول به شرکت، فرد تازه وارد به دام شرکت کیونت افتاده و ناگزیر به فعالیت برای این شرکت است، چرا که می‌بایست با عضوگیری از میان دوستان، بستگان یا سایر اعضای خانواده، هزینه پرداختی و پول از دست رفته خود را جبران کند.

بدین‌ترتیب جوانانی که با وعده استخدام در ادارات دولتی جذب شرکت کیونت شده‌اند، معمولاً از سر ناچاری با این شبکه هرمی همکاری می‌کنند. اما خباثت گردانندگان شرکت هرمی کیونت تنها به این مسئله ختم نمی‌شود. چرا که برخی از جوانان به دام افتاده که قصد قطع همکاری با این شبکه را داشتند، مورد تعقیب و کنترل اعضای قدیمی قرار می‌گیرند و حتی امکان خروج از خانه تیمی را ندارند. به همین خاطر عنوان می‌شود که اعضای شبکه هرمی کیونت علاوه بر جرائم مربوط به اخلال در نظام اقتصادی، متهم به آدم‌ربایی و گروگانگیری نیز هستند!

تأمین سود افراد قدیمی‌تر از اصل پول تازه‌واردها یکی از جذاب‌ترین تکنیک‌های کلاهبرداری است که از چارلز پانزی به یادگار مانده و به نام همین فرد نیز ثبت شده است. ذکر این نکته لازم است که سرنوشت یک سیستم پانزی، هر چقدر هم که حساب شده و منظم طراحی شود، از آنجا که با سرمایه‌های تأمین شده، ارزش افزوده یا کالا و خدماتی ایجاد نمی‌شود، محتوم به شکست است. چراکه با گذشت زمان و افزایش افراد جدید، مقدار سود پرداختی توسط شبکه نیز بیشتر خواهد شد، اما افزایش ورودی‌ها در طول زمان امکان‌پذیر نیست و در نهایت انباشت تعهدات منجر به این می‌شود که طراح سیستم پانزی یا فرار کند و یا اینکه توسط نهاد‌های نظارتی دستگیر شود.

به گفته سرهنگ کلانتری  نه تنها در سال جاری بلکه در سالیان گذشته نیز دستگیری کلاهبرداران کیونت مسبوق به سابقه است.

وی در خصوص فعالیت شرکت موسوم به کیونت عنوان داشته است: شرکت کیونت در واقع همان شرکت هرمی موسوم به گلدکوئیست می‌باشد که با تغییر عنوان و رویه اینبار تحت عنوان استخدام در شرکت‌های دولتی و معتبر اقدام به جذب اعضای عمدتا جوان می‌کند. اعضای فعال در این شرکت در ادامه و به بهانه عدم امکان استخدام، اعضای جدید شرکت را به فعالیت در زمینه بازاریابی شبکه‌ای تشویق کرده و طی چندین جلسه آموزشی نهایتا با مبالغی مابین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان آن‌ها را به بهانه دریافت سود مجبور به عضوگیری از میان دوستان، بستگان و یا سایر اعضای خانواده می‌کنند تا زمینه ادامه فعالیت خود را فراهم کنند.

جانشین فرمانده انتظامی رباط کریم درباره ۱۳ تن دستگیر شده گفت دو نفر از این متهمان که از لیدرهای اصلی هستند با قرار۴ میلیاردی روانه زندان شدندو مابقی متهمان نیز برای تحقیقات بیشتر کارآگاهان در بازداشت موقت به سر می برند.

وی از مردم خواست عضو این شرکت ها نشوند و اگر اطلاعاتی درباره ی این شرکت ها دارند خیلی سریع با مرکز فوریت های  پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند.

وبگردی