برج خنک کننده چیست؟

 

برج خنک کننده یک نوع سازه است که برای خنک کردن آب یا سایر سیالات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برج‌ها در بسیاری از صنایع و فرآیندهای صنعتی برای افزایش بهره‌وری و کاهش دما استفاده می‌شوند. عملکرد اصلی این برج‌ها بر اساس اصل تبخیر و تبدیل آب به بخار است.

برج‌های خنک کننده معمولاً شامل یک سری چرخه‌های آب هستند که از دمای بالا به دمای پایین منتقل می‌شوند. فرآیند خنک کردن در برج از طریق انتقال حرارت از آب به هوا انجام می‌شود. در برج خنک کننده ، آب گرم از فرآیندهای صنعتی به برج وارد می‌شود و در ارتفاع بالا به شکل پراکنده از بالا به پایین به سرعت رها می‌شود . همزمان ، هوای سرد به برج وارد شده و از طریق تماس با آب گرم، حرارت آب را جذب می‌کند . در نهایت ، آب سرد به فرآیندهای صنعتی یا سیستم خنک‌کننده برمی‌گردد. این سیستم خنک کن برج خنک کننده مدارباز نامیده می شود .

استفاده از برج‌های خنک کننده در انواع صنایع از جمله نیروگاه‌ها، صنایع شیمیایی، پتروشیمی، تولید الکترونیک و غیره رایج است. این برج‌ها به کاهش دما و حفظ سطح بهره‌وری در فرآیندهای صنعتی کمک می‌کنند .

مزایا و معایب استفاده از برج خنک کننده

استفاده از برج خنک‌کننده در صنایع مختلف مزایا و معایبی دارد. در زیر به برخی از مزایا و معایب استفاده از این نوع تجهیزات اشاره شده است:

مزایا :

  1. کاهش دما :

    • برج‌های خنک‌کننده موجب کاهش دما در فرآیندهای صنعتی می‌شوند که نیاز به خنکایش دارند .

  2. افزایش بهره‌وری :

    • با افزایش خنکایش، بهره‌وری در برخی فرآیندهای صنعتی افزایش می‌یابد .

  3. صرفه‌جویی در آب:

    • برخی از برج‌های خنک‌کننده از فناوری‌هایی برخوردار هستند که می‌توانند مقدار مصرف آب را بهینه کنند.

  4. قابلیت استفاده در انواع صنایع:

    • برج‌های خنک‌کننده به خوبی در صنایع مختلف مانند نیروگاه‌ها، صنایع شیمیایی، و تولید الکترونیک قابل استفاده هستند.

معایب:

  1. مصرف انرژی :

    • برخی از برج‌های خنک‌کننده نیاز به انرژی زیادی برای پمپاژ آب دارند، که ممکن است مصرف انرژی را افزایش دهد.

  2. خطر لگن‌های لگنی :

    • در برخی مناطق ، لگن‌های لگنی ممکن است در برج‌های خنک‌کننده ایجاد شود که می‌تواند به مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی منجر شود.

  3. نگهداری پیچیده :

    • بعضی از برج‌های خنک‌کننده به دلیل نیاز به نگهداری و تعمیرات مرتب ممکن است هزینه و زمان بیشتری را به همراه داشته باشند .

    • در برخی موارد ، تخلیه آب گرم به محیط زیست ممکن است تاثیرات منفی داشته باشد ، به ویژه در زمینه‌هایی که از آب رودخانه‌ها برای خنک‌کردن استفاده می‌شود.

هر پروژه و صنعت خاص نیازها و محدودیت‌های خود را دارد ، بنابراین انتخاب استفاده یا عدم استفاده از برج خنک‌کننده باید با توجه به شرایط خاص انجام شود.

برج‌های خنک‌کننده به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند ، که هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای خود را دارند . در زیر ، برخی از انواع اصلی برج‌های خنک‌کننده را بررسی می کنیم .

    1. برج خنک‌کننده اجباری:

- در این نوع برج، هوا توسط یک فن به سمت آب حرکت می‌کند.

- فن در بالای برج قرار دارد و هوا را از زیر به بالا حرکت می دهد

- مناسب برای فضاهای محدود و ایجاد فشار مثبت در برج

.2 برج خنک‌کننده طبیعی

- این برج‌ها بدون استفاده از فن کار می کنند

- از اختلاف گرمایی هوا در داخل و بیرون برج برای حرکت هوا استفاده می شود

- به دلیل ساختار بلند و پیچیده‌تر ، برای پروژه‌های بزرگ مناسبند

.3 برج خنک‌کننده انجماد

- در این نوع ، حرارت به صورت مستقیم از آب به هوا انتقال می‌یابد بدون استفاده از آب تازه

- معمولاً در مناطقی با کمبود آب یا در محیط‌های خشک مورد استفاده قرار می‌گیرد

4.برج خنک‌کننده مدار باز

- آب مستقیماً به ارتباط با هوا در می‌آید.

- این برج‌ها عمدتاً در مواردی که آب مورد نیاز در دسترس و ارزان است، استفاده می‌شوند.

5. برج خنک‌کننده مداربسته

- در این نوع، آب مورد استفاده در مبدل حرارتی به هیچ وجه به محیط خارجی می شود.

- به منظور جلوگیری از اتلاف آب و کاهش احتمال آلودگی آب ، برای فرآیندهای خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

6.برج‌های خنک‌کننده هوا گرم

- برای خنک‌کردن فرآیندهایی مانند گازهای گرم و آب‌های صنعتی استفاده می‌شود.

- نیاز به آب تازه ندارند و هوا به صورت مستقیم با گرهای گرم در تعامل است.

هر یک از این انواع برج‌های خنک‌کننده ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند و انتخاب بهترین نوع بستگی به نیازهای خاص پروژه و شرایط محیطی دارد.

برج خنک کننده هیبریدی

خنک کننده هیبریدی

برج خنک‌کننده هیبریدی یک نوع سیستم خنک‌کننده است که از ترکیب دو روش خنک‌کننده استفاده می‌کند: خنک‌کننده خشک (Dry Cooling) و خنک‌کننده تر (Wet Cooling)

خنک‌کننده خشک به روش تبخیر آب سطحی از روی تور به هوا حرارت را از آب جدا کرده و آن را خنک کند . این روش باعث تبخیر آب و استفاده کمتر از آن می‌شود ، اما راندمان پایین‌تر و هزینه‌های عملیاتی بیشتری نسبت به خنک‌کننده تر دارد.

خنک‌کننده تر از روش جریان آب از روی تور به هوا استفاده می کند. آب از بالا به پایین از روی تور جاری شده و با تماس با هوای خارجی حرارت را جذب کرده و به فرم بخار تبدیل می‌شود. این روش موجب خنک شدن آب و انتقال حرارت بیشتر می‌شود، اما نیاز به مصرف آب بالاتری دارد .

در سیستم خنک‌کننده هیبریدی، از این دو روش به طور ترکیبی استفاده می‌شود تا مزایا و معایب هر یک را با هم ترکیب کند و راندمان کلی سیستم را افزایش دهد. به عبارت دیگر ، در صورتی که امکان مصرف آب کافی وجود ندارد ، از خنک‌کننده خشک استفاده می‌شود و در مواقع دیگر از خنک‌کننده تر استفاده می‌شود تا مصرف آب کاهش یابد .

شرکت تهویه آب سازه

شرکت تهویه آبسازه بعنوان تولید کننده برج خنک کننده می تواند ارزیابی حرارتی کامل از عملکرد حرارتی برج خنک کننده شما را ارائه کند. این عملکرد اصلی برج خنک کن در زمان خرید و نصب اولیه خواهد بود. شرکت آبسازه همچنان به انجام تولیدات خود براساس برنامه ریزی ادامه می دهد و با مشتریان در طراحی های جدید همکاری می کند . بسیاری از مشتریان قبل از خرید و راه اندازی با ابهامات زیادی روبه روی می شوند. اینکه قبل از راه اندازی چه کارهایی انجام دهید ؟ چه نوع کولینگ تاور و چه ظرفیتی را انتخاب کنید؟ شما نیز به عنوان یک تولید کننده یا مصرف کننده اقداماتی ضروری را باید انجام دهید ، قیمت برج خنک کننده مورد نظر شما چقدر میباشد؟ مهم ترین اقدامات لازم قبل از خرید و راه اندازی در وب سایت تهویه آبسازه، نکات ساده اما مهم ذکر شده است که توصیه می کنیم آنها را جدی بگیرید.