با هزینه ای اندک؛
این لنز قابلیت درمان کوررنگی را دارد
رکنا: محققان لنزی را طراحی کردند که با هزینه اندک می توان کوررنگی را درمان کرد.
به گزارش نیواطلس، لنزهای چشمی اختلالاتی مانند نزدیک یا دوربینی را اصلاح می کند. اما آنها نمی توانند در بهبود وضعیت کوررنگی کمک چندانی کنند.
اکنون محققان دانشگاه بیرمنگام لنز چشمی ساخته اند که با کمک رنگی ایمن و کم هزینه برخی از انواع کوررنگی را اصلاح می کند.
در چشم افراد هنگام برخورد نور با خوشه ای از سلول های مخروطی در پشت چشم، می توان رنگ را مشاهده کرد.
سلول های مخروطی مختلف طول موج های نوری مختلفی دارند و با همکاری یکدیگر به افراد اجازه می دهند طیف کاملی از رنگ ها را مشاهده کنند. هنگامیکه سلول های مخروطی عملکرد درستی نداشته باشند(معمولا به دلایل ژنتیکی) توانایی فرد برای تشخیص رنگ ها دچار اختلال می شود که همان کور رنگی یا CVD است.
معمول ترین نوع CVD روی بخش های قرمز و سبز طیف رنگی تاثیر می گذارد. هنگامیکه نوری از این دور رنگ وارد چشم فرد می شود، سلول های مخروطی حساس به آنها به طور همزمان تحریک می شوند و در نتیجه فرد نمی تواند تمایز بین آنها را تمیز دهد.
این اختلال در شرایط روزمره به خصوص هنگام توجه به چراغ های راهنمایی و رانندگی مشکل ساز است.
تحقیقات پیشین برای اصلاح این مشکل استفاده از ژن درمانی بود. همچنین در این میان شرکت EnChroma عینکی ساخت که می توانست این مشکل را حل کند. اما این دستگاه ها گرانبها و سنگین هستند. همچنین نمی توان همراه لنزهای چشمی از آنها استفاده کرد.
به هرحال لنز چشمی جدید با توجه به اصول اولیه عینک های EnChroma ساخته شده است. این لنزها با نوعی رنگ مشتق شده از رودامین(نوعی ترکیب شیمیایی) رنگ آمیزی شده اند و طول موج های خاصی بین دو رنگ قرمز و سبز را جذب می کنند.
با مسدود کردن این طول موج ها سلول های مخروطی حساس به نور سبز یا قرمز رنگ مورد نظر خود را جذب می کنند. به این ترتیب بیمار بهتر می تواند بین این رنگ ها تمایز قائل شود.
محققان این ایده روی افرادی مبتلا به کوررنگی قرمز- سبز آزمایش کردند. رنگ روی لنز به کار رفت و شرکت کنندگان به چند عدد در رنگ های مختلف نگاه کردند. شرکت کنندگان توانستند رنگ را بهتر از قبل تشخیص دهند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر