بورس امروز را چطور گذراند؟ / بازار سرمایه در انتظار دو عرضه اولیه بزرگ در هفته آینده
رکنا: عباس معمارنژاد در حاشیه نشست تشریح نحوه عرضه صندوقهای سرمایه گذاری در بازار سرمایه (ETF) در جمع خبرنگاران گفت: تا ۳۱ اردیبهشت ماه، پذیره نویسی باقیمانده سهام دولت در سه بانک و دو شرکت بیمه ادامه دارد و افرادی که کد بورسی ندارند در شعب ۱۴ بانک میتوانند پذیره نویسی کنند.
به گزارش رکنا، معمارنژاد افزود: هنوز آمار تجمیعی از تعداد افرادی که پذیره نویسی کرده اند، جمع آوری نشده؛ اما تاکنون حدود دو هزار میلیارد تومان از ۱۷ هزار میلیارد تومانی که برای فروش این واحدهای سرمایه گذاری در نظر گرفته بودیم، پذیره نویسی شده است.
معاون وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان ثبت نام واحدهای صندوق سرمایه گذاری با نماد دارا یکم تمدید نخواهد شد، اظهار داشت: کسانی که در پذیره نویسی این صندوق از تخفیف استفاده میکنند، در پذیره نویسی صندوقهای بعدی امکان استفاده از تخفیف را ندارند.
معمارنژاد مدیریت صندوق دارای یکم را در اختیار شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن عنوان کرد و گفت: این شرکت ETF های دیگری را نیز مدیریت کرده و از این نظر مدیریت این صندوق را به شرکت مذکور دادیم.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه بر اساس قانون بودجه سال جاری تا سقف ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان دولت میتواند از داراییهای خود را در بازار سرمایه عرضه کند، اما بر اساس اعلامهای گذشته، تا پایان سال چند ده هزار میلیارد تومان در قالب ETF عرضه خواهد شد که آیا این با قانون بودجه منافات ندارد؟ تصریح کرد: آنچه در قانون بودجه آمده پیش بینی درآمدها است نه ارقام واقعی؛ بلکه امکان کسب درآمد بیشتر از موارد مذکور در قانون بودجه نیز وجود دارد.
معاون امور بانک و بیمه وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۱ میلیون کد بورسی صادر شده و با ورود سهام عدالت به بازار سرمایه تعداد افراد دارای کد بورسی به ۵۰ میلیون نفر خواهد رسید.
معمارنژاد ادامه داد: یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یونیت در صندوق سرمایه گذاری دارایی یکم عرضه میشود و برآورد ما این است که در روزهای پایانی پذیره نویسی، استقبال بیشتری صورت بگیرد؛ ضمن اینکه اگر مازاد بر پذیره نویسی از مردم جمع آوری شود به کسانی که تا ۳۱ اردیبهشت ثبت نام کنند ارقام اضافه برگردانده خواهد شد.
وی تأکید کرد: امسال بانکها مکلفند تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از داراییهای خود را عرضه کنند که در دوران ابتدایی امسال تاکنون هفت هزار میلیارد تومان سهام بانکها عرضه شده است.
معاون وزیر اقتصاد در مورد سایر واگذاریهای گفت: گروه سرمایه گذاری امید متعلق به بانک سپه با ارزش ۷۰ هزار میلیارد تومان تا پایان امسال به صورت مرحلهای عرضه میشود که اولین عرضه آن از هفته آینده آغاز خواهد شد.
معمار نژاد تصریح کرد: گروه توسعه ملی وابسته به بانک ملی با ارزش ۲۳ میلیارد تومان و شرکت صنایع شیمیایی ایران به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان از عرضههای بعدی سهام دولت در بازار سرمایه خواهد بود.
افت ۲۶ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سهام ۲۶هزار و ۳۱۸واحد افت کرد.
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه تعداد 22میلیارد و 499میلیون سهم و حقتقدم بهارزش 19هزار و 691میلیارد تومان در 2 میلیون و 85هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 26هزار و 318واحدی در ارتفاع یک میلیون و 21هزار و 444واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر رشد دماسنج بازار سهام در روز جاری نیز به نام نمادهای شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، گسترش نفت و گاز پارسیان و ملی صنایع مس ایران شد و در مقابل شرکتهای مخابرات ایران، سرمایهگذاری تامین اجتماعی و پالایش نفت اصفهان با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند؛ بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 6999واحد، کل (هموزن) 6540واحد، قیمت (هموزن) 4337واحد، آزاد شناور 30514و شاخصهای بازار اول و دوم به ترتیب 14323 و 73671 واحد افت کردند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 5میلیارد و 139میلیون ورقه بهارزش 6هزار و 40میلیارد تومان در 656هزار نوبت، شاخص فرابورس(آیفکس) 274واحد افت کرد و در ارتفاع 11 هزار و 33واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس در روز جاری نیز به نام نمادهای شرکتهای هلدینگ صنایع معدنی خارومیانه، سرمایهگذاری صبا تامین و پتروشیمی زاگرس شد و در مقابل شرکتهای سنگ آهن گهر زمین، پتروشیمی مارون و بیمه پاسارگاد با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر