اولین داروی تزریقی برای جلوگیری از ایدز در آمریکا تایید شد
رکنا: سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA)، اولین داروی تزریقی جهان را برای کاهش خطر ابتلا به HIV (ویروس عامل بیماری ایدز) تایید کرد.
به گزارش رکنا، این داروی ایدز به نام Apretude ، جایگزینی برای قرص های روزانه پیشگیری از ایدز، مانند Truvada و Descovy است. این قرصها تا ۹۹ درصد در پیشگیری از ایدز مؤثر هستند، اما طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC) باید هر روز مصرف شوند تا در جلوگیری از ابتلا به ایدز مؤثر باشند.
در مقابل، طبق بیانیه FDA، برای شروع Apretude، افراد ابتدا ۲ تزریق را با فاصله یک ماه از هم دریافت میکنند و سپس هر دو ماه یک بار یک تزریق دریافت می کنند.
دکتر «دبرا بیرنکرانت»، مدیر بخش ضد ویروس ها در مرکز ارزیابی و تحقیقات دارویی FDA، در بیانیه ای اعلام کرد: این تزریق، که هر دو ماه یک بار انجام میشود، برای مقابله با اپیدمی HIV در آمریکا، از جمله کمک به افراد پرخطر و گروههای خاصی که مصرف داروهای روزانه برای آنها چالش بزرگی بوده، بسیار مهم است.
در این بیانیه آمده است که FDA امیدوار است که در دسترس بودن یک داروی تزریقی با تاثیر گذاری طولانی مدت برای پیشگیری از HIV، استفاده از این داروها را در گروه های پرخطر افزایش دهد.
HIV، ویروس نقص ایمنی بدن انسان است. این ویروس با از بین بردن سلولهای مهم بدن به نام لنفوسیتهای T(تحت عنوان CD۴مثبت) که با بیماری و عفونت مبارزه میکنند، سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند. هنگامیکه تعداد لنفوسیتهای تی در فرد آلوده به HIV تا حد معینی کاهش یابد، شخص مستعد ابتلا به مجموعهای از بیماریها میشود که در حالت معمول، بدن میتواند آنها را مهار کند.
ایدز عبارت است از مجموعهای از علائم که به علت عفونت مزمن HIV ایجاد میشود. در این مرحله پس از یک دوره طولانی که حتی میتواند بیش از ۱۰ سال طول بکشد، ویروس زیاد شده و با کاهش تعداد لنفوسیتهای T CD۴+، سطح ایمنی فرد پایین آمده و مستعد ابتلا به عفونتهای فرصتطلب میشود.
عفونتHIV بدون درمان، میتواند به ایدز (نشانگان اکتسابی کمبود ایمنی) منجر شود. افرادی که مبتلا به ایدز هستند، سیستم ایمنی بسیار آسیبدیده دارند که باعث عفونتهای شدید میشود که بهطورمعمول افراد سالم را آلوده نمیکند و در نهایت عفونت ممکن است به مرگ بینجامد.
این ویروس میتواند از طریق تماس جنسی، خون و فرآوردههای خونی آلوده (مثلاً از طریق بهکارگیری وسایل مشترک تزریق ماند سوزن یا سرنگ) و از طریق مادر در طول بارداری، هنگام زایمان یا از طریق تغذیه با شیر مادر به نوزاد منتقل شود.
منبع: ایرنا
ارسال نظر