کاشت مو به روش میکروگرافت چگونه انجام میشود؟
به کمک روش میکروگرافت میتوان با بالاترین دقت و کمترین تهاجم موها را از بانک مو پیوند زد و کم پشتی موها را به خوبی پوشش داد.
کاشت مو به روش میکروگرافت یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو است که به منظور درمان ریزش موی خفیف تا شدید به کار میرود.
استفاده از دستگاهها و ابزارهای دقیق و پیشرفته در این تکنیک به پزشک کمک میکند جراحت کمتری وارد کرده و نتایج بهتری کسب کند. به همین دلیل بسیاری از زیباجویان که قصد افزایش تراکم موهای خود را دارند، به منظور تجربه عوارض کمتر و دوره نقاهت کوتاهتر تقاضای استفاده از کاشت مو میکروگرافت را دارند. در ادامه با استناد از وبلاگ کلینیک پارسا بیوتی با نحوه انجام تکنیک میکروگرافت به صورت کامل آشنا میشویم.
کاشت مو به روش میکروگرافت چیست؟
کاشت مو به روش میکروگرافت یک تکنیک بر پایه استخراج واحدهای فولیکولی به صورت مجزاست و مثل سایر روشهای جدید با مزایا و عوارضی همراه است. اما نکته قابل توجه این است که استفاده از دستگاههای پیشرفته و اتوماتیک در این روش باعث شده تا مزایای این تکنیک دو چندان شده و عوارض آن به حداقل برسد. در واقع با تکنیک میکروگرافت میتوان با ایجاد سوراخهای بسیار ریز در حد میکرو آسیب را تا حد ممکن کاهش داد و در پی آن عوارض کمتر میشود. همچنین کاشت فولیکولها با دقت و ظرافت بالاتری انجام میشود و به همین دلیل حالت و خط رویش کاملا طبیعی و متناسب با انتظارات خود فرد خواهد بود.
کاشت مو میکروگرافت به طور کلی در تمام افرادی که دچار کم پشتی یا طاسی نواحی از سر خود شدهاند مناسب است اما افرادی با شرایط زیر میتوانند نتیجه بهتری از آن دریافت کنند:
- افرادی که بانک موی پر پشتی دارند نتیجه بهتری دریافت میکنند.
- افرادی که قبلا از روشهای دیگری استفاده نکردهاند.
- افرادی که قصد دارند از این روش برای افزایش تراکم ریش، سبیل یا ابرو استفاده کنند.
- افرادی که به دلایل ارثی دچار ریزش مو شدهاند و الگوی ریزش آنها ثابت شده.
اگر میخواهید نتیجه دلخواه را از کاشت مو میکروگرافت دریافت کنید، لازم است ابتدا با پزشک در این مورد مشورت کنید و در صورت صلاحدید او از این تکنیک بهره مند شوید.
مراحل کاشت مو به روش میکروگرافت
در کاشت مو به روش میکروگرافت از همان تکنیکهای قدیمی با برداشت فولیکولار استفاده میشود اما دستگاهها و تجهیزاتی که استفاده میشوند متفاوتند. به همین دلیل نوع برداشت و کاشت گرافتها ممکن است تا حدی متفاوت باشد. در ادامه به منظور آشنایی کامل، مراحل کاشت مو میکروگرافت را بررسی میکنیم.
مرحله مشاوره و آمادگی قبل از عمل
در این مرحله پزشک وضعیت سلامت جسمی را از طریق معاینات خود بررسی میکند تا هیچ اختلالی حین عمل وجود نداشته باشد. همچنین با بررسی وضعیت پوست و مو، بهترین روش کاشت را ارزیابی کرده و جزئیاتی مثل تعداد گرافتهای مورد نیاز، تعداد گرافتهای قابل برداشت، ضخامت پوست و ... آنالیز میکند. شما در این مرحله باید تمام انتظارات خود از کاشت مو را بیان کنید. در نهایت پزشک نکاتی که لازم است برای آمادگی قبل از کاشت مو رعایت کنید را به شما گوشزد میکند.
مرحله برداشت گرافتها
در این مرحله ابتدا ناحیه بانک مو ضد عفونی شده و تحت بی حسی موضعی قرار میگیرد. سپس از میکروموتورهایی به خصوصی که ابعاد کوچکتری نسبت به سایر روشها دارند جهت برداشت گرافتها استفاده میشود. این میکروموتورها با دقت بالاتری گرافتها را استخراج میکنند و احتمال سالم ماندن گرافتها افزایش مییابد. از آنجایی که دستگاه به صورت اتوماتیک عمل میکند سرعت آن نسبت به روشهای قدیمیتر بیشتر است.
مرحله آماده سازی گرافتها
در این مرحله گرافتهایی که استخراج شدهاند را زیر میکروسکوپ قرار میدهند و پس از خالص سازی، در صورت لزوم ترمیم میشوند. گرافتهای بانک مو در محلولهای خاصی قرار میگیرند که ترکیبی از مواد مغذی و سلولهای بنیادی خود فرد هستند. این مرحله به تقویت گرافتها و افزایش مقاومت پس از کاشت کمک میکند. سپس آنها را در دستگاه میکرو ایمپلنتر قرار میدهند تا مرحله کاشت آغاز شود.
مرحله کاشت گرافتها
در این مرحله نیز ابتدا ناحیه گیرنده ضد عفونی و بی حس میشود. معمولا برای بی حسی از دستگاههای مخصوص استفاده میکنند که بدون درد بوده و نیازی به تزریق سوزن ندارد. سپس با استفاده از دستگاه میکرو ایمپلنتر گرافتها را در ناحیه کم پشت و با فاصله دقیق از یک دیگر میکارند. این دستگاه کانالهای بسیار کوچکی در پوست ایجاد کرده و گرافت را بدون دخالت دست داخل آن قرار میدهد. دقت و ظرافت بالا در مرحله کاشت باعث میشود تراکم حاصل بسیار بیشتر شده و حالت رویش موها کاملا طبیعی به نظر برسد.
مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت
استفاده از دستگاههای پیشرفته و دقیق در کاشت مو به روش میکروگرافت به هر حال مزایای خود را دارد و در نتیجه عمل تحول ایجاد میکند. مهمترین مزایای کاشت مو میکروگرافت عبارتند از:
دوره نقاهت کوتاهتر و راحتتر : ظرافت بیشتر در مراحل برداشت و کاشت گرافت باعث شده تا جراحت کمتری حین جراحی ایجاد شود و عوارض ناشی از آن کاهش یابد. به همین دلیل دوره نقاهت جراحی نیز کوتاهتر و راحتتر است و خبری از محدودیتهای گسترده نیست.
کم تهاجمی و بدون درد : کاشت مو به روش میکروگرافت با کمترین میزان تهاجم انجام میشود که این خود مزایای زیادی دارد. اول اینکه میزان آسیب به بافت کاهش یافته و مشکلات کمتری بعد از جراحی داریم. همچنین خبری از عوارضی مثل درد خونریزی نخواهد بود. در نهایت تهاجم کمتر باعث میشود آسیب کمتری به فولیکولها وارد شود و درصد سلامت فولیکولها به بیش از 98% برسد.
تراکم بالاتر : با استفاده از ابزارهای پیشرفته میتوان گرافتهای باکیفیتتر و بیشتری استخراج کرد و گرافتها را با فاصله نزدیکی از یک دیگر قرار داد؛ به همین دلیل تراکم نهایی که تکنیک میکروگرافت ایجاد میکند نسبت به روشهای قدیمیتر بیشتر است.
نتایج طبیعی : گرافتها با ظرافت بیشتر و شبیه به موهای طبیعی خود فرد کاشته میشوند و به همین دلیل نتایج کاشت مو کاملا طبیعی به نظر میرسد. از سویی دیگر هیچگونه اسکار و آثاری از جراحی باقی نخواهد ماند و به همین دلیل سابقه جراحی قابل تشخیص نیست.
امکان استخراج گرافتها از صورت : با این روش امکان برداشت گرافتها از ریش نیز به صورتی که اثری از آن نباشد وجود دارد و به همین دلیل بانک موی بیشتری در دسترس قرار دارد.
عوارض کاشت مو به روش میکروگرافت
کاشت مو به روش میکروگرافت در کنار مزایای فوق العاده خود ممکن است عوارض محدودی نیز داشته باشد که پس از مدتی خود به خود بهبود مییابد. متداولترین عوارض تکنیک میکروگرافت شامل:
- پوسته پوسته شدن سر
- خارش پوستی
- ریزش موقت فولیکولهای کاشته شده و رویش مجدد آنها
- تورم و درد جزئی
هر قدر که پزشک مهارت بیشتری در کاشت مو میکروگرافت داشته باشد میزان بروز عوارض کاهش یافته و به صفر نزدیک میشود. علاوه بر این لازم است بدانید که نگرانی نسبت به عوارض عمل وجود ندارد و این عوارض طبیعی با رعایت مراقبتهای بعد از عمل بهبود مییابند.
هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت
هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت علی رغم مزایای فوق العاده آن خیلی زیاد نیست و بیشتر به شرایط خود فرد بستگی دارد. عوامل زیر بر هزینه کاشت مو تاثیرگذارند:
- وسعت ریزش مو و تعداد گرافتهای مورد نیاز برای پوشش آن
- وضعیت بانک مو
- الگوی ریزش مو
- تخصص و مهارت پزشک
- تجهیزات مورد استفاده
- خدمات کلینیک
در نهایت باید گفت که به منظور دریافت خدمات باکیفیت لازم است روی هزینه کاشت مو میکروگرافت تمرکز نکنید و بیشتر به انتخاب یک کلینیک و پزشک معتبر توجه داشته باشید.
ارسال نظر