لوله کاروگیت چیست؟ + جدول وزن و مشخصات انواع لوله
این روز ها برای انجام کار های لوله کشی در بخش فاضلاب از لوله کاروگیت استفاده می شود. اما لوله کاروگیت چیست؟ چرا از آن در لوله کشی های فاضلابی استفاده می شود؟ این نوع از لوله به دلیل جنس پلی اتیلن خود و دو جداره کاملاً جدا بسیار در کار های مهندسی فاضلاب استفاده می شود. شاید به همین خاطر بسیاری از مهندسین آن را لوله فاضلابی نیز می نامند.
از مهمترین ویژگی های لوله کاروگیت این است که قسمت خارجی آن حالت به صورت دالبری و نیم دایره است. و قسمت داخلی آن هیچگونه برآمدگی ندارد. لوله کاروگیت برای انتقال سیالات استفاده می شود. این لوله ها دارای فشار متفاوت در سطح بیرونی و دورنی خود هستند. حرکت مایعات داخل این لوله ها باعث می شود این لوله ها تحت فشار نباشند. قسمت بیرونی لوله برخلاف قسمت داخلی فشار زیادی را تحمل می کند به همین دلیل از شکل نیم دایره برای از بین بردن فشار استفاده می شود. لوله کاروگیت در بازار صنایع دارای اهمیت بسیار زیادی است.
چگونگی تعیین قیمت لوله کاروگیت
عوامل مختلفی در تعیین قیمت لوله کاروگیت تاثیر دارد. از مهمترین این عوامل می توان به قیمت مواد پلی اتیلنی، سود کارخانه تولید کننده و میزان هزینه حمل از محل تولید تا مکان اجرای پروژه اشاره کرد. البته این قیمت مانند قیمت تمام کالاهای دیگر در حال نوسان است. نحوه محاسبه قیمت مواد اولیه این لولهها از طریق بورس تعیین میشود. از دیگر عوامل مهم در تعیین قیمت این نوع از لوله سایز آن است. در ادامه به برخی دیگر از نکات مهم درباره تعیین قیمت لوله کاروگیت اشاره میکنیم:
-
بسیاری از شرکت های پیمانکاری برای صرفه جویی درهزینه های خود اقدام به خرید لولههای کاروگیت ارزان می کنند. قطعاً هیچ ارزانی بی دلیل نیست. مهمترین عامل برای خرید این لولهها کیفیت و استحکام آنها است. مقاومت این لوله ها در برابر فشار های وارده نیز از مهمترین عوامل تاثیرگذار است.
-
میزان خلوص مواد مورد استفاده برای ساخت لوله تاثیر زیادی در قیمت آن دارد. هرچه خلوص این مواد اولیه بیشتر باشد قیمت نیز بالاتر است. غیر از خلوص مواد اولیه وزن نیز تاثیر بسیار زیادی در قیمت لوله ها دارد.
-
سایز لوله ها بنا به کاربرد آنها متفاوت است. قیمت لوله براساس سایز آن ها نیز تعیین میشود. هرچه سایز بیشتر باشد قیمت نیز بیشتر خواهد بود.
بررسی مشخصات لوله های کاروگیت
این لوله ها به لوله های پلیمری نیز معروف هستند. در ادامه به مشخصات لوله کاروگیت میپردازیم: لوله های کاروگیت شامل دو نوع است: لوله معمولی و لوله کاروگیت اسپیرال. این تفاوت نام به دلیل تفاوت نحوه تولید این دو نوع از لوله است. در لوله های معمولی از روش هایی قالب گیری و پرس استفاده می شود. اما در نوع اسپیرال دستگاه مخصوصی مانند اکسترود به کار می رود و نتیجه نهایی به صورت یک لوله حلقوی و یا مارپیچی خواهد بود. در مرحله نهایی و پس از چسباندن حلقه ها به یکدیگر بخش های آبی و زرد نیز به لوله ها اضافه خواهند شد. معمولاً برای قسمت داخلی این لوله ها از فولاد و یا پلی اتیلن سنگین استفاده می شود.برای رعایت کیفیت این لوله ها نیز باید استاندارد های خاصی در نظر گرفته شود. طبق این استاندارد ها در ساخت لوله ها باید از ترکیبات خاصی استفاده کرد از مهمترین این ترکیبات میتوان به گرانول اشاره کرد.
چگالی، شاخص جریان مذاب، مقاومت حلقوی بلند مدت، مقاومت حلقوی کوتاه مدت، انعطاف پذیری، تعیین درصد دوده، پراکنش دوده، آزمون ضربه، بازگشت حرارتی، شکل ظاهری، کشش خطی جوش از مهمترین مواردی هستند که در این آزمون ها بررسی می شوند. مقاومت مکانیکی نیز یک عامل مهم در ساخت این لوله ها براساس استاندارد است. مقاومت مکانیکی استاندارد در کشور ایران 5/31 کیلو نیوتن بر متر مربع است.
لولههای کاروگیت ارزان برای چه مواردی استفاده میشوند؟
اگر میخواهید از این نوع لوله برای انتقال و جمعآوری فاضلاب شهری استفاده کنید حتماً باید لوله های گران قیمت و با کیفیت را به کار ببرید. اما در موارد دیگر می توانید از لوله کاروگیت ارزان نیز استفاده نمائید. از مهمترین این کاربرد ها میتوان استفاده از آن در ساخت مخازن اسید، ساخت سیستم شوتینگ زباله، نگهداری سیالات قلیایی و... اشاره کرد.
جدول وزن لوله کاروگیت
وزن لوله ها تا حد زیادی به قطر و ضخامت آن ها بستگی دارد. در زیر جدول وزن لوله کاروگیت
براساس وزن لوله ها، ضخامت و قطرآورده شده است.
خرید لوله کاروگیت
در خرید لوله کاروگیت باید به مواردی مانند خرید از مراکز معتبر، داشتن استاندارد، نوع و مدل لوله ها توجه کرد. بسیاری از مواقع پیمانکاران و مشاوران به دنبال خرید لوله های کاروگیت ارزانتر هستند. قطعاً این نوع از لوله ها شاید قیمت پایین تری داشته باشند اما کارایی و کیفیت آن ها به خوبی لوله با قیمت استاندارد و اصلی نیست. استاندارد و کیفیت در خرید لوله ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. استفاده از لوله های استاندارد و با کیفیت بالا به ارائه یک کار با کیفیت به کارفرمایان کمک میکند.
جوشکاری لوله کاروگیت
برای اتصال لوله های کاروگیت به یکدیگر از انواع روش های جوشکاری لوله کاروگیت استفاده می شود که در ادامه به مهمترین روش های جوشکاری اشاره می کنیم:
لب به لب یا اتصال حرارتی: در این روش از حرارت بالا و دمای 210 درجه سانتی گراد استفاده می شود. به دلیل حرارت بالا، لولهها به محض قرار گرفتن در کنار هم به یکدیگر وصل می شوند.
جوش الکتروفیوژن: معمولاً این روش در پروژه های عمرانی به روش اتصال حرارتی ارجحیت دارد. تفاوت این روش با روش قبلی در نوع شیوه حرارت است. سرعت این روش نیز نسبت به روش قبلی بسیار بالا تر می باشد. پایه این روش براساس خاصیت ترمو پلاستیک است. در این روش مواد پلی اتیلنی در اثر حرارت نرم و به هم متصل می شوند.
جوش اکستروژن: این روش حتماً باید توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود. در این روش با استفاده از یک دستگاه مخصوص به نام دستگاه اکسترود مواد پلی اتیلن ذوب شده و پس از حرارت دادن لبه های لوله ها، مواد ذوب شده برای اتصال به لبه ها تزریق خواهند شد.
ارسال نظر