پشت پرده کمبود بنزین در برخی پمپ بنزین های تهران

کمبود بنزین و کاهش سوخت خبری است که در فضای مجازی منتشر شده است. رئیس کانون انجمن‌ های صنفی جایگاه‌ داران درخصوص کمبود بنزین گفت: باید در مخازن جایگاه‌ ها 2500 تا 3 هزار لیتر بنزین موجودی سوخت باشد. همچنین وی دلیل دیگر کمبود بنزین را پایین بودن کرایه حمل نفتکش ها بیان کرده است. در یک هفته اخیر برخی کارگران پالایشگاه های کشور دست به اعتراضات سراسری زده اند. برخی علت کمبود بنزین را این مورد بیان کرده اند. صالحی همچنین درباره کمبود بنزین گفته است: مشکل ناوگان حمل و نقل یعنی نفتکش‌ ها کرایه است، مبلغی که به کرایه حمل اضافه شده کفایت نمی‌کند.از طرفی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگویی درباره قیمت بنزین بیان کرده است: نباید به جامعه القا کنیم که سوخت گران می‌ شود و یا مصرف مردم محدود می‌ شود، اگر طرحی در مجلس بررسی می‌ شود حتما باید در راستای مصرف بهینه بوده و قیمت‌ ها با زندگی مردم سازگار باشد.

به گزارش اقتصادی رکنا، درباره علت کمبود بنزین در برخی جایگاه‌های عرضه سوخت اظهار داشت: دلیل کمبود سوخت در جایگاه‌ها پایین بودن کرایه حمل نفتکش‌ها است.

وی افزود: مشکل ناوگان حمل و نقل یعنی نفتکش‌ها کرایه است، مبلغی که به کرایه حمل اضافه شده کفایت نمی‌کند و با کامیون‌های دیگر تفاوت دارد، بنابراین رانندگان ترجیح داده‌اند نفتکش‌ها را به کانتینر و دیگر کشنده‌ها تبدیل کنند. بنابراین شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی با مشکل حمل و برخی جایگاه‌ها با چالش کمبود سوخت مواجه شده‌اند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران یادآور شد: سوخت در برخی جایگاه‌ها بسیار کاهش یافته در حالی که باید در مخازن جایگاه‌ها 2500 تا 3 هزار لیتر بنزین موجودی سوخت باشد.

وی با بیان اینکه تفاوت نرخ کرایه نفتکش‌ها با دیگر کامیون‌ها گاها تا دو برابر است، گفت: نرخ کرایه کامیون‌ها بر اساس میزان محموله و مسافت محاسبه می‌شود، بنابراین وقتی یک نفتکش با میزان بار و مسافت مشابه نسبت به یک کامیون با نوع بار متفاوت دریافتی نصف دارد، ترجیح می‌دهد که نوع بار خود را تغییر دهد.

صالحی خاطرنشان کرد: قرار بود وزارت نفت نرخ کرایه نفتکش‌ها را اضافه کرده و برابری ایجاد کند یعنی همان نرخ سازمان پایانه‌ها را برای کامیون‌های حمل سوخت نیز اعمال کند، اما این اتفاق نیفتاد و معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت با 50 درصد مطالبات ناوگان موافقت کرد.

وی در ادامه با اشاره به چالش جایگاه‌داران با حق‌الزحمه  تاکید کرد: طبق اعلام بانک مرکزی و مرکز آمار تورم کشوری 42 درصد است اما علیرغم این تورم که البته نرخ آن در جامعه بیش از این است، تنها 25 درصد به حق‌الزحمه جایگاه‌ها و مجاری عرضه اضافه شده و این در حالی است که در بخش ابزار و تجهیزات جایگاه‌ها بیش از 300 درصد تورم را شاهدیم.

جایگزین سهمیه بندی بنزین / بررسی سه طرح در مجلس

فریدون عباسی درباره برنامه‌های ساماندهی یارانه‌های پنهان اظهار داشت: چند طرح در مجلس درباره یارانه پنهان انرژی مطرح است؛ نخست اینکه بنزین به هر نفر اختصاص داده شود. طرح دیگر اینکه چگونه کسی که بنزین بیشتری مصرف می‌کند هزینه بیشتری بپردازد و در مقابل این اضافه پرداخت بین کسانی خودرو نداشته و از سوخت استفاده نمی‌کنند، توزیع شود و دیگری طرح وان(جایگزین سهمیه‌بندی بنزین) است، البته این طرح‌ها خام است و باید اشکالات اجرایی آنها برطرف شود.

وی افزود: ما تمامی طرح‌های مطرح شده در خصوص یارانه سوخت را بررسی اولیه کرده و نظر کارشناسان مختلف و مشاوران کمیسیون را دریافت کرده و پاسخ هم داده‌ایم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در هر حال مردم نباید دچار استرس و تب و تاب شوند و این طرح‌ها زندگی‌شان را تحت‌تاثیر قرار دهند، طرح‌ها باید پخته و جامع بوده و دولت هم قبول داشته باشد. نباید شتاب‌زده کار کنیم، با دقت بررسی کنیم تا به یک طرح جامع برسیم.

وی یادآور شد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که تمام حامل‌های سوخت را تحت پوشش قرار دهیم و به مردم اجازه دهیم خودشان مصرف را مدیریت کنند.

عباسی گفت: دیدگاه ما بررسی کارشناسی بدون شتاب است حتما درست بررسی کنیم و گردش را کامل در نظر بگیریم یعنی بدانیم اگر احیانا قیمت و میزان مصرف تغییر کند روی چه موارد دیگری تاثیرگذار است، زیرا یک تصمیم کوچک در حامل‌های انرژی روی خیلی از مراکز اقتصاد تاثیر گذاراست، باید حتما نظام حقوق و دستمزد کشور هم در کنار آنها در نظر گرفته شود

وی تاکید کرد: تغییر در یارانه‌های پنهان سوخت فقط در راستای این است که مردم خود کمک کنند مصرف بهینه شود، قرار نیست قیمت و میزان سوخت تغییر کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: باید قدرت صادرات فرآورده برای کشور حاصل شود و از صادرات مردم هم نفع ببرند یعنی کسی که اتومبیل شخصی ندارد هم در یارانه سهیم باشد. درواقع وقتی دارندگان خودرو یارانه سوخت دریافت می‌کنند و کسانی هم که خودرو ندارند در این یارانه سهیم باشند، ما باید به یک راه‌حل درست برسیم.

وی خاطرنشان کرد: نباید به جامعه القا کنیم که سوخت گران می‌شود و یا مصرف مردم محدود می‌شود، اگر طرحی در مجلس بررسی می‌شود حتما باید در راستای مصرف بهینه بوده و قیمت‌ها با زندگی مردم سازگار باشد.

وبگردی