قیمت گوشت قرمز امروز یکشنبه 24 اسفند
اقتصادی رکنا: رصدها از سطح شهر نشان میدهد که هر کیلو گوشت گوسفندی با نرخ ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تومان و گوشت گوساله ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در بازار عرضه میشود که با توجه به نرخ دام زنده اختلاف معناداری با قیمت واقعی دارد.
به گزارش رکنا، وزن گوشت قرمز عرضه شده انواع دامهای ذبحشده در کشتارگاههای رسمی کشور در ماه بهمن ۱۳۹۹ جمعاً ٤٢ هزار تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با ٢٤.١ هزار تن، ٥٧.٣ درصد از کل وزن گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با ١٤.٥ هزار تن، بز و بزغاله با ٢.٥ هزار تن، و سایر انواع دام با ٩١٨ تن، بهترتیب ٣٤.٥ درصد، ٦ درصد و ٢.٢ درصد از کل وزن گوشت قرمز عرضه شده را به خود اختصاص دادهاند.
قیمت جدید گوشت در بازار
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در بهمن ماه ۱۳۹۹ با ماه مشابه سال ١٣٩٨ نشاندهنده افزایش ٤٣ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار عرضه گوشت در بهمن ۱۳۹۹ نسبت به ماه مشابه سال ١٣٩٨ برای گوسفند و بره ٣٣ درصد، برای بز و بزغاله ٢٥ درصد، برای گاو و گوساله ٥٤ درصد و برای گاومیش و بچهگاومیش ٩٢ درصد افزایش، و برای شتر و بچهشتر ٩ درصد کاهش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در بهمن ماه ۱۳۹۹ نسبت به دیماه همین سال در حدود ٤ درصد افزایش داشته است.
طبق روال همه ساله در ماههای پایانی سال، قیمت اقلام اساسی سبد خانوار نظیر گوشت قرمز، مرغ، میوه، برنج و دیگر کالاها به اوج خود میرسد که هر یک از مسئولان دلایل خاصی برای این گرانیها مطرح میکنند.
بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت گوشت گوساله و گوسفند در هفتههای اخیر افزایش افسار گسیختهای در بازار داشته است که با اظهارات مسئولان این حوزه مبنی بر انباشت دام در واحدهای دامداری و کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی مصرف نسبت به سال قبل در تضاد است چرا که به رغم ازدیاد عرضه در برابر تقاضا جای این سوال است که به چه علت گوشت با نرخهای بالایی بهدست مصرفکننده میرسد؟
بسیاری از مسئولان بر این باورند که علی رغم شرایط مساعد تولید در داخل، اما مقصر اصلی گرانیهای اخیر در حوزه کالاهای اساسی دولت است چرا که برنامهریزی درستی برای تولید و توزیع محصولات کشاورزی و دامی ندارد که در نهایت مشکلات ساختار توزیع کار را به جایی رسانده که کالا و اقلام ضروری خانوار چند برابر قیمت واقعی بهدست مصرفکننده برسد. اخیرا رهبر معظم انقلاب، گرانی و مشکلات معیشتی مردم را غصه بزرگ توصیف کردند که با این وجود مسئولان باید تدابیری برای اصلاح ساختار نظام توزیع به کار گیرند تا مشکلات گرانی مرتفع شود.
قیمت گوشت گوساله
رصدها از سطح شهر نشان میدهد که هر کیلو گوشت گوسفندی با نرخ ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تومان و گوشت گوساله ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در بازار عرضه میشود که با توجه به نرخ دام زنده اختلاف معناداری با قیمت واقعی دارد.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط میرویم تا از آخرین جزییات بازار گوشت در ایامپایانی سال، تاثیر گوشتهای یارانهای بر تنظیم بازار و دلایل گرانی با خبر شویم:
اصلاح ساختار نظام توزیع امری مهم در کنترل بازار گوشت
افشین دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک از التهاب قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: بنابر سنت شب عید و ازدیاد تقاضا برای خرید گوشت، قیمتها روبه افزایش است، هر چند اتفاق خاصی در عرضه رخ نداده است.
وی افزود: گرچه با ورود شرکت پشتیبانی امور دام به موضوع عرضه گوشت و مرغ تنظیم بازار، تا حدودی قیمت گوشت نسبت به هفته گذشته کاهش داشته است، اما در مجموع قیمت بالاست که باید تمهیدات اساسی برای این موضوع اندیشیده شود.
دادرس ادامه داد: بنابر فرمایش و تاکید مقاممعظم رهبری به اصلاح قیمت ها، مسئولان پای کار آمدند که با این وجود جای این سوال است که مسئولان قبل از سخنان رهبری کجا بودند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک قیمت کنونی هر کیلو دام سبک را ۵۵ تا ۵۹ هزار تومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هر کیلو لاشه در کشتارگاه با قیمت ۱۱۵ تا ۱۳۰ هزار تومان عرضه میشود که با احتساب ۱۰ درصد سود باید بهدست مصرفکننده برسد.
دادرس در واکنش به عرضه گوشت با نرخهای غیر منطقی در بازار بیان کرد: با ورود تعزیرات در سطح شهر و برخورد با متخلفان، قیمت به ثبات میرسد، در غیر این صورت قیمتها به شکل افسار گسیختهای بالا میرود.
به گفته وی، تعدد وجود واسطه و دلال و قیمت اجاره بها موجب شده که گوشت با نرخهای بالاتری در سطح شهر عرضه شود.
اینمقام مسئول بخشی از گرانیهای بازار گوشت را مربوط به مشکلات توزیع دانست و گفت: مسئولان دولتی برای اصلاح نظام توزیع باید تمهیدات اساسی بکار گیرند، البته این امر به معنای بزرگکردن دولت و تاسیس وزارتخانه جدید نیست چرا که مدیریت بازار از طریق معاونت بازرگانی وزارتخانه امکانپذیر است.
دادرس با اشاره به اینکه مشکلی در تولید گوشت نداریم، بیان کرد: افزایش افسار گسیخته قیمت گوشت مربوط به نظام توزیع است و به طور کلی بزرگترین معضل در بخش کشاورزی به سیستم توزیع مربوط میشود چرا که دامدار تمام تلاش خود را میکند تا کمبودی در عرضه نداشته باشیم.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با تاکید بر اصلاح نظام توزیع محصولات کشاورزی و دامی گفت: اگر زنجیرههای تولید و عرضه به هم نزدیک شوند به طوریکه شرایط عرضه مستقیم گوشت برای دامدار فراهم شود، محصولات دامی و کشاورزی با قیمت مناسب بهدست مصرفکننده میرسد.
جمعیت دام سبک کشور به ۷۰ میلیون راس رسید
منصور پوریان رئیس شورای تامینکنندگان دام در واکنش به عرضه گوشت با نرخ بالا در بازار اظهار کرد: علی رغم کاهش نسبی قیمت نسبت به هفته گذشته، اما نرخ گوشت در بازار همچنان بالاست.
وی افزود: با وجود انباشت دام در واحدهای دامداری و کاهش مصرف، قیمت گوشت جهش چشمگیری داشته است، درحالیکه این نرخها به هیچ عنوان منطقی نیست.
پوریان قیمت کنونی هر کیلو دام سنگین را ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان و دام سبک را ۴۶ تا ۴۹ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به قیمت خرید دام از دامدار، نرخ منطقی هر کیلو گوشت گوسفندی ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان و گوشت گوساله ۱۰۰ هزار تومان است که متاسفانه با نرخهای بالاتری بهدست مصرفکننده میرسد.
این مقام مسئول با بیان اینکه امسال جمعیت دام سبک کشور به ۷۰ میلیون راس رسیده است، گفت: ۲۰ درصد جمعیت دام سبک مربوط به دامداریهای صنعتی و ۸۰ درصد سنتی است.
رئیس شورای تامینکنندگان دام ادامه داد: با توجه به عدم دسترسی بخش زیادی از دامدارن سنتی به سامانه بازارگاه، آنها از نهادههای دولتی بهره چندانی نمیبرند.
به گفته وی، با توجه به وضعیت اقتصادی دامداران سنتی و هزینه بالای نگهداری در دامداری ها، مسئولان باید توجه بیشتری به این بخش داشته باشند.
عرضه افزایش یافت
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اظهار کرد: بنابر رصد بازار، قیمت گوشت گوسفندی به سبب افزایش عرضه دام از سوی دامداران ۳ تا ۵ هزار تومان کاهش یافته است.
وی افزود: گرچه دامداران با امتناع در عرضه بدنبال افزایش قیمت بودند، اما با کاهش التهابات بازار اقدام به عرضه کردند که همین موضوع منجر به افت قیمت گوشت در بازار شد.
قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی
ملکی قیمت کنونی هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه را ۱۳۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه تدابیر مسئولان ستاد تنظیم بازار برای بحث گوشت و مرغ و توزیع گوشتهای یارانهای پیشبینی میشود که روند کاهش قیمت در بازار ادامه دار شود.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ادامه داد: بنابر اذعان مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران، میزان عرضه گوشت در ایامپایانی سال دو برابر میشود، همچنین حواله مرغ برای صنف حذف میشود که با این وجود نه تنها دیگر از صفهای طولانی خبری نیست، بلکه بازار به تعادل میرسد.
وی در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در تامین گوشت قرمز نداریم، تصریح کرد: با توجه به انباشت دام در واحدهای دامداری از مردم تقاضا میکنیم که در خریدها شتابزده عمل نکنند چرا که گوشت به میزان کافی موجود است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر