قیمت واکسن کرونای ایرانی اعلام شد / جزئیات جدید از واردات واکسن

به گزارش رکنا، در چند روز گذشته فیلمی از اظهارات یکی از اعضای کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.

نکته‌ای که هرچند تحریف شده و به صراحت توسط این پزشک متخصص در این ویدئو عنوان نمی‌شود، اما به نظر می‌رسد تفاوت زیادی با اظهارات برخی از مسئولین دارد؛ بر اساس آنچه مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تلویحا در یک برنامه تلویزیونی می‌گوید ایران احتمالا صرفا برای گروه‌های پر خطر از سازمان جهانی بهداشت واکسن تهیه می‌کند؛ و گروه‌های دیگر باید منتظر باشند تا مرحله مطالعه انسانی واکسن‌های ایرانی به‌سرعت و با موفقیت طی شود تا از این ویروس مصون شوند.

به گفته مینو محرز عضو دیگر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، واکسن ایرانی این بیماری تا خرداد سال آینده در بازار توزیع خواهد شد.

۱۷ شرکت ایرانی در حال آماده سازی واکسن کرونا هستند

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۷ شرکت ایرانی در حال آماده سازی واکسن کرونا هستند می‌افزاید: هم اکنون ۸ شرکت در زمینه تولید واکسن ایرانی کرونا در مرحله مطالعه حیوانی، ۱ شرکت در مرحله مطالعه انسانی و ۸ شرکت دیگر نیز در حال آماده سازی واکسن ایرانی کرونا با استراتژی‌های مختلف هستند.

اما هرچه که می‌گذرد ابهامات ماجرای واکسن زیاد و زیادتر می‌شود؛ برای دریافت جزئیات بیشتر در مورد واکسن ایرانی و نحوه واردات واکسن خارجی و موارد دیگر به سراغ «حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی» رفتیم.

واردات واکسن کرونا متنفی شد؟

حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود «واردات واکسن متنفی شده است و شاید تنها برای گروه‌های پر خطر تعداد محدودی واکسن وارد شود»، گفت:

وزارت بهداشت از کواکس (نهاد هماهنگ‌کننده تلاش‌های جهانی برای دسترسی کشور‌ها به واکسن کووید-۱۹) ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا درخواست کرده است و براساس پیش پرداخت قرار بوده مبلغ ۵۲ میلیون دلار پرداخت کند که تاکنون یک دلار هم نتوانسته پرداخت کند.

بعید است که بتوانند پول واکسن را پرداخت کنند

وی افزود: پولی که کواکس می‌خواهد فرانک سوئیس است، ولی در منابع ارزی ایران، فرانک سوئیس نیست و واحد پولی کشور‌هایی که با ایران روابط ارزی دارند قابلیت تبدیل سریع به فرانک را ندارند به همین خاطر بعید است که بتوانند پول واکسن را پرداخت کنند.

پول واکسن آنفولانزا را دادیم اما به خاطر تحریم‌ ها نتوانستیم وارد کنیم

شهریاری افزود: اگر هم پول پرداخت شود بعید نیست که واکسن کرونا به سرنوشت واکسن آنفولانزا دچار شود. چراکه تحریم‌ها باعث شد که با وجود پرداخت پول ۱۴ میلیون واکسن آنفولانزا نتوانیم آن را وارد کشور کنیم.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در مورد کواکس اولا مشخص نیست پول را بتوانیم پرداخت کنیم و در وهله بعدی تضمینی نیست اگر هم پول را پرداخت کردیم، تحریم‌ها اجازه واردات واکسن کرونا به ایران را بدهند.

امیدی به حل بحران کرونا با واکسن وارداتی نیست

وی افزود: هم اکنون با دو مشکل تحریم و انتقال ارزی مواجه هستیم و به همین خاطر بهتر است امید بیشتری به تولید داخل داشته باشیم. البته قطعاً وزارت بهداشت و بانک مرکزی تلاش‌های خود را برای حل این مشکلات انجام می دهند اما بنده امیدی ندارم که بتوانیم از طریق واردات واکسن مشکل خود را حل کنیم، به همین دلیل باید امید روی تولید داخل واکسن باشد.

شهریاری با بیان اینکه با توجه به این مشکلات به نظر می‌رسد بهتر است توان و تلاش خود را برای تولید واکسن داخلی بگذاریم، گفت: شرکت‌های داخلی به مراحل خوبی در تولید واکسن کرونا رسیده اند، فاز مطالعه بالینی واکسن بنیاد برکت آغاز شده و امیدواریم طی چند روز آینده موسسه رازی هم به این مرحله برسد.

واکسن‌های ایرانی کرونا زودتر از خرداد به نتیجه نمی‌رسند

وی با بیان اینکه چند شرکت دانش بنیان دیگر نیز در حال فعالیت برای تولید واکسن کرونا هستند، اظهار کرد: با این وجود در خوشبینانه‌ترین حالت تولید این واکسن‌ها زودتر از خرداد و تیر بعید است به نتیجه برسد. البته برخی از این شرکت ها، مدعی هستند اگر تامین مالی شوند می‌توانند تا قبل از عید واکسن کرونا را به مرحله تولید برسانند، ولی این بیشتر در حد یک ادعاست هرچند ما امیدواریم این شرکت‌ها بتوانند به این وعده جامه عمل بپوشانند، اما افراد کارشناس و خبره می‌گویند زودتر از خرداد و تیر سال آینده چنین امکانی وجود ندارد.

آیا تمام ایرانیان واکسینه می‌شوند؟

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که در صورت تولید واکسن ایرانی آیا تمامی ایرانیان واکسینه می‌شوند یا تنها گروه‌های پرخطر واکسینه خواهند شد؟، عنوان کرد: اگر بخواهیم واکسناسیون عمومی انجام دهیم که برخی از کشور‌ها شروع کردند و رایگان هم انجام می‌دهند، حداقل ۱۵۰-۱۴۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. این شدنی نیست که بتوانیم در داخل با سرعت این میزان واکسن را تامین کنیم.

وی افزود: واکسن ایرانی در مرحله اول احتمالاً به کادر درمان و گروههای پر خطر تزریق می‌شود. اینکه فکر کنیم همه اعضای جامعه را می‌توانیم واکسن بزنیم درست نیست، چون این میزان تولید نخواهیم داشت.

شهریاری عنوان کرد: امیدواریم که به مرحله‌ای برسیم که میزان تولید واکسن نه تنها به اندازه همه ملت ایران بلکه به میزانی باشد که بتوانیم آن را صادر کنیم اما به نظر می رسد در مراحل اول صرفا مقدار تولید پاسخگوی گروه‌های پرخطر و کادر درمان باشد.

آیا تزریق واکسن ایرانی رایگان است؟

شهریاری در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه آیا در صورت تولید و توزیع واکسن ایرانی، واکسیناسیون به صورت رایگان انجام می‌شود؟، عنوان کرد: سازوکار واکسیناسیون کرونا همانند واکسن آنفولانزاست. برای دریافت واکسن آنفولانزا کادر درمان و یا زنان باردار و .... پولی پرداخت نکردند در این مورد هم قطعا روال همینطور خواهد بود و گروههای پر ریسک به صورت رایگان این واکسن را دریافت خواهند کرد.

جز افراد متمول واکسن ایرانی برای بقیه رایگان است

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بقیه افراد اگر توان مالی پرداخت وجه واکسن را داشته باشند از آنها این هزینه دریافت می شود اما برای سایر افراد نیازمند رایگان واکسن کرونا ایرانی تزریق خواهد شد.

وی در مورد قیمت واکسن ایرانی کرونا نیز افزود: براساس آنچه که سازمان غذا و دارو با شرکت‌های تولید واکسن داخلی توافق کرده، قیمت واکسن ایرانی ۷۰-۶۰ درصد قیمت واکسن خارجی خواهد بود.

واکسن ایرانی کرونا ۶ دلار

شهریاری ادامه داد: به عنوان مثال اگر قیمت یک واکسن خارجی ده دلار باشد، وزارت بهداشت برای واکسن ایرانی به شرکت تولید کننده ۶ دلار پرداخت می‌کند و به نظر می‌رسد که قیمت‌ هر واکسن ایرانی برای وزارت بهداشت در کمترین حالت ۶ دلار تمام شود.

واکسنی برای افراد خاص وارد کشور نشده است

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص شایعاتی که مبنی بر واردات واکسن خارجی به کشور و تزریق آن به افراد خاص مطرح می‌شود نیز گفت: قطعاً صحت ندارد، وارد کردن واکسن فایزر در زنجیره سرد و دمای منهای ۷۰ درجه و آنچه مطرح می شود به این سادگی نیست و علاوه بر این، شایعه مطرح شده با تفکر موجود در جمهوری اسلامی سازگاری ندارد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.