ماجرای استفاده وایتکس در تولید شیر ؟ / چرا لبنیات گران شد ؟ + فیلم
قیمت لبنیات / اقتصادی رکنا: سخنگوی انجمن صنایع لبنی اظهار کرد که طی ۱۵ سال اخیر ۸۰۰ کارخانه لبنی تعطیل و ۱۲ هزار نفر بیکار شدند و هم اکنون موج تعطیلی به کارخانههای بزرگ رسیده است.
به گزارش رکنا، محمد رضا بنی طبا با اشاره به اینکه قیمت ۱۲ قلم کالای پرمصرف لبنی نوسانی نداشته است، اظهار کرد: ۷۵ تا ۸۰ درصد محصولات لبنی مشمول قیمتگذاری و مصرف عام مردم هستند که علی رغم افزایش هزینههای تولید، قیمت آن تغییری نداشته است.
او افزود: قیمت برخی کالاهای لوکس که تیراژ تولید آنها محدود است، نوساناتی داشتند. هر چند ممکن است برخی کارخانهها در ابتدای ورود محصول جدید به بازار کمتر از نرخ واقعی اقدام به عرضه کنند و با ازدیاد تقاضا، قیمت را واقعی کنند.
بنی طبا ادامه داد: در مواقعی که شاخصهای کلان اقتصادی، هزینههای سربار تولید را افزایش میدهد، طبیعی است که قیمت محصولات دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گیرد و این موضوع هیچ ارتباطی به طمع تولیدکننده ندارد.
او با اشاره به اینکه سود تولیدکننده محصول لبنی در فروش است، بیان کرد: علی رغم افزایش ۳ برابری سوخت در سال گذشته، قیمت لبنیات تغییری نداشته است که با این وجود اظهار نظر رسانهها مبنی بر افزایش قیمت لبنیات کاملا نادرست است.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی، افزود: علی رغم شوکهای مختلف اقتصادی، ۷۵ تا ۸۰ درصد محصولات لبنی شامل ۱۲ قلم کالای ضروری و مشمول قیمتگذاری دولتی تغییری نداشته است که با وجود افزایش هزینههای تولید چارهای جز تعطیلی واحدهای لبنی یا گرانی محصولات لبنی نیست.
او افزایش قیمت محصولات لوکس لبنی را ناشی از دخالت دولت دانست و گفت: در تمامی کشورها، در بازار منطقی نظام عرضه و تقاضا حاکم است و این گونه نیست که دولت از ابتدای زنجیره حمایت و در پایان زنجیره دخالت کند.
مدیر روابط عمومی انجمن صنایع لبنی، ادامه داد: علی رغم نارضایتی صنایع لبنی، دامدار و مصرفکننده از شرایط بازار، دولت همچنان به قیمتگذاری دولتی اصرار میورزد، در حالیکه طی سالهای ۷۵ تا ۸۴ که دولت در قیمتگذاری دخالتی نداشت و تنها به صنایع لبنی اجازه داده بود که یکبار در طول سال ۱۶ درصد کالا را گران کنند، طی این سالها کمتر از این نرخ محصولات لبنی افزایش یافت که در شرایط فعلی انتظار میرود این تجربه موفق به کار گرفته شود.
به گفته بنی طبا، بنابر آمار حاشیه سود کارخانههایی که در بورس حضور دارند ۱.۵ تا ۳ درصد است.
او با تاکید بر اینمسئله که رسانهها نباید مردم را مقابل تولیدکننده قرار دهند، بیان کرد: تولیدکنندگان بازار رقابتی محصولات لبنی در معرض اتهام نباید قرار گیرند چرا که این صنعت رقابتی است و بازار این محصولات باید خود به خود تعدیل شود.
تعطیلی ۸۰۰ کارخانه لبنی طی ۱۵ سال اخیر
به گفته بنی طبا، طی ۱۵ سال اخیر ۸۰۰ کارخانه لبنی تعطیل و ۱۲ هزار نفر بیکار شدند و هم اکنون موج تعطیلی به کارخانههای بزرگ رسیده است.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی، افزود: با وجود افزایش ۳۰ درصدی حقوق و سایر هزینههای تولید، کارخانههای لبنی تنها کالاهای لوکس را برای جبران هزینههایشان افزایش دادند و بنابر گزارش مستند سازمان حمایت، محصولات لبنی مشمول قیمتگذاری دولتی تغییری نداشتند، این در حالی است که در صورت عدم صادرات محصولات لبنی در سال گذشته، صنعت زمین خورده بود.
او با بیان اینکه تغییر در عرضه محصولات لبنی مشمول قیمتگذاری ایجاد نشده است، بیان کرد: در سال جهش تولید تمامی حمایتها باید معطوف به تولیدکننده باشد تا تولید از بین نرود.
استفاده از وایتکس یا پالم در شیر صنعتی خلاف واقع است
او در بخش دیگر اظهارات خود درباره اینکه استفاده از وایتکس در شیر و محصولات لبنی واقعیت ندارد، بیان کرد: در فرآیند تولید محصولات لبنی تعدد ناظرهای مختلف بهداشتی، استاندارد، غذا و دارو و دامپزشکی بر امر تولید نظارت دارند که با این وجود ادعاهای وارده مربوط به استفاده از وایتکس یا پالم در شیر صنعتی خلاف واقع است.
به گفته او، منشا اتهاماتی، چون وجود وایتکس یا چربی گیاهی را باید در محصولات لبنی غیر صنعتی دید که نظارتی بر کیفیت محصولات آنها صورت نمیگیرد.
مدیر روابط عمومی انجمن صنایع لبنی در پایان، تصریح کرد: اگرچه تخلف در هر واحد صنفی وجود دارد، اما شیوه نامه نظارتی کارخانههای صنعتی اجازه نمیدهد چنین تخلفاتی در محصول لبنی شیر رخ دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
چرا بهداشت ازشرکتای لبنیات نمیخاد تومحوطه ی شرکت گاوداری داشته باشن تامجبورنشن ازمسیر دوساعته برای جلوگیری ازخرابی شیر وایتکس وجوش شیرین بزنن یا چرا به جای تاریخ شش ماهه ی شیر تعداد کمتر شیرنمیزنن وبه جای شش ماه یکماهه تولیدنمیشه تا نگهدارنده ی مرگ آور به شیرنزنن