دلیل کاهش عرضه پوشک بچه

به گزارش گروه اقتصادی رکنا، طی مدت اخیر به واسطه نوسانات بازار Store ارز، برخی از بازارها دچار نوسان قیمت و کمبود محصول شده‌اند. یکی از این بازارها، بازار مواد شوینده و بهداشتی است که در برخی محصولات همچون کرم دست و صورت افزایش قیمت و در برخی محصولات همچون پوشک بچه کمبود احساس می‌شود.

خرده فروشان سطح شهر در رابطه با کمبود پوشک بچه می‌گویند "برخی از محصولات که دارای قیمت و کیفیت بیشتری نسبت به دیگر برندها هستند از سوی عرضه‌کنندگان عمده به بازار عرضه نمی‌شود و در انتظار آن هستند تا آینده بازار مشخص شود".

این اتفاق در حالی رخ داده است که مسئولان صنفی ازجمله رئیس اتاق اصناف، احتکار را به طور کلی رد کرده است.

همچنین علیرضا رضایی - رئیس اتحادیه عطار و سقط فروش - در این باره به ایسنا گفت: در زمانی که نوسان نرخ ارز در بازار رخ می دهد، در محصولاتی که مواد اولیه آنها از طریق واردات تامین می‌شود، افت عرضه رخ می دهد.

وی افزود: مواد اولیه در گذشته با نرخ دلار دیگری نسبت به امروز خریداری شده و اگر محصول نهایی با نرخ گذشته به فروش برسد سرمایه در گردش تولیدکننده کاهش می‌یابد و عملا سرمایه‌ای برای خرید و تولید کالا ندارد؛ از این رو در زمان تغییر نرخ دلار، تولیدکنندگان محصولاتی که در گذشته تولید و خریداری کرده‌اند را به نرخ روز می‌فروشند.

رضایی با بیان اینکه دلار ۴۲۰۰ تومان هنوز به تمام محصولات اختصاص نیافته است، بیان کرد: در حال حاضر که بازار با افت عرضه در برخی محصولات روبرو شده به این دلیل است که تولیدکننده در انتظار است تا بازار شرایط بهتری در رابطه با نرخ ارز به ویژه دلار پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که ارز کافی به میزان نیاز مردم در بازار عرضه نشود و از سوی دیگر فرهنگ صحیح مصرف مبنی بر اینکه خرید تنها برای رفع نیاز صورت گیرد و با کوچکترین افزایش قیمت حجم خرید غیرواقعی افزایش نیابد، شرایط بازار منطقی نخواهد شد.