به خودکفایی ۸۴ درصدی در تولید شکر رسیدیم

عباس کشاورز امروز در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر اظهار کرد: گونه‌های جدید زراعی در کشور ما مانند کینووا در دست تولید است به طوری که اکنون این محصول در 7 استان و در سطحی بالغ بر 24 هکتار در دست تولید است که امیدواریم حجم آن در سالهای آینده افزایش یابد.

وی افزود: این محصول مقاوم به شوری و خشکی است و گیاهی است که افرادی که نمی‌توانند نان بخورند می‌توانند جایگزین خوبی برای آنان باشد و پشتوانه تغذیه مناسبی دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: این گیاه اکنون به صورت وارداتی به کشورمان آمده و با قیمت‌های گزافی به فروش می‌رسد در حالی که این محصول قیمت پایینی دارد.

کشاورز با بیان اینکه به خودکفایی در تولید شکر کشور نزدیک شده‌ایم گفت: در سالهای گذشته به واردات شکر به شدت وابسته بودیم و 50 درصد از نیاز خود را وارد می‌کردیم، اما اکنون با تغییر زمان کشت آن بدون افزایش سطح زیر کشت توانسته‌ایم میزان تولید و مصرف آب آن را کاهش دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: از طرفی عملکرد تولید چغندر قند از سال 92 تا 96 افزایش داشته و از 42 تن در هکتار به 60 تن رسیده است.

وی با بیان اینکه عملکرد تولید چغندرقند در کشورمان به اتحادیه اروپا رسیده است، گفت: کشاورزان با تغییر فصل کشت بهاره به پاییزه میزان مصرف آب را کاهش دادند و استقبال مناسبی از این طرح صورت گرفته است؛ از هر هکتار چغندرقند تولیدی در کشور ما 12 تن شکر برداشت می‌کنیم.

* نیاز به واردات شکر نداریم

کشاورز یادآور شد: از سال آینده ضرورتی برای واردات شکر به کشورمان وجود ندارد؛ در صورتی که 2 تا 3 کارخانه با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در استان ایلام ایجاد شود خودکفایی شکر نیز به راحتی حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه با بالا بردن میزان تولید شکر داخلی نگرانی بابت افزایش مصرف آب نداریم گفت: در دهه 80 از هر متر مکعب آب 230 گرم شکر تولید می‌شد که این رقم در سال 90 به 420 گرم رسید و در سالجاری نیز از هر لیتر آب 750 گرم شکر تولید می‌شود.

* به خودکفایی 84 درصدی در تولید شکر رسیدیم

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سالجاری به بالای 84 درصد خودکفایی در شکر رسیدیم که این اتفاق هیچ وقت در کشورمان حاصل نشده بود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.