استقرار مکندههای آب در مناطق بحرانی شهر اصفهان/آب باران به مادی ها هدایت میشود
رکنا: بهمنظور مقابله با بحرانهای ناشی از بارش شدید باران، تجهیزات مناسبی از جمله مکندههای آب که بهتازگی تعداد آنها افزایش یافته در مناطق بحرانی شهر اصفهان مستقر شده است.
به گزارش رکنا از اصفهان؛ مهدی بقایی درخصوص آمادگی شهرداری برای مقابله با بارش های شدید در فصول پاییز و زمستان امسال و جاری شدن سیلاب در شهر گفت: بهمنظور مقابله با این بحرانها، تجهیزات مناسبی از جمله مکندههای آب که بهتازگی تعداد آنها افزایش یافته و در مناطق بحرانی مستقر شده است و در راستای تقویت زیرساختهای بحران، طرحهای جدیدی برای ایجاد چهار سوله بحران و بهبود تجهیزات مقابلهای نظیر ماشینآلات برفروبی و سیستمهای جلوگیری از انسداد مجاری آب در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در مجموع، با وجود پیشرفتهای صورتگرفته، همچنان نیاز به تقویت زیرساختها و افزایش هماهنگی بین دستگاههای مختلف احساس میشود و مدیریت بحرانهای طبیعی نیازمند رویکردهای علمی و عملی است که از پیشبینی دقیق تا آمادگی و مقابله با شرایط بحرانی در سطوح مختلف شهری و منطقهای را شامل میشود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان مدیریت هوشمند و اصلاحات تدریجی در این زمینه را از اهمیت ویژهای برخوردار دانست و گفت: در آبان ۱۴۰۰ پس از بارشهای شدید و وقوع سیلابهای گسترده در استان اصفهان، نخستین گامهایی که برای رفع مشکلات انجام شد، شناسایی نقاط بحرانی و استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (جیآیاس) برای شناسایی ۲۰۰ نقطه حساس در شهر اصفهان بود که این ۲۰۰ نقطه بحرانی در حال حاضر اصلاح شده است و بهطور مستمر بر اساس تغییرات جوی و بارشها بهروز و هر بارش جدید، منجر به شناسایی نقاط جدید بحران میشود.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از بحرانها، چهار مرحله اصلی از جمله پیشبینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله و توانبخشی و بازسازی در نظر گرفته شده است، اظهارکرد: این مراحل بهطور مستمر در مدیریت شهری در حال پیگیری است؛ بهعنوان مثال تشکیل کارگروههای سیلاب و برگزاری جلسات دورهای با دیگر دستگاههای شهری بهمنظور هماهنگی و ارتقای اقدامات مقابلهای، جزو این تدابیر است.
بقایی خاطرنشان کرد: در سطح زیرساختهای شهری، توجه به شیب جادهها، مدل آسفالت و ساختار چاهها بر اساس پیشبینیهای بارشهای آینده میتواند بهطور قابل توجهی از وقوع سیلابها جلوگیری کند، اما تجهیزات برای مقابله با همه بحرانها کافی نیست و در این راستا پیشنهاد احداث حداقل چهار سوله بحران اعلام شده است.
طرح هدایت آب باران به مادیها با ۸۰ میلیارد تومان اعتبار در حال اجرا است
وی در خصوص اقدامات شهرداری در زمینه مدیریت پساب و حفظ فضای سبز شهر اصفهان اظهار کرد: در مدیریت پساب سه مرحله اصلی تأمین، تصفیه و توزیع وجود دارد که در زمینه تصفیه، با استفاده از دانش بومی و توانمندی شرکتهای دانشبنیان، سطح بالایی از گندزدایی از طریق اوزون و سایر فناوریهای پیشرفته در اصفهان حاصل شده است.
وی افزود: در حوزه توزیع نیز طرح جامع فضای سبز، شامل دو رینگ (یک رینگ برای آب پاک و دیگری برای پساب) در دستور کار قرار گرفته است که این رینگها امکان انتقال آب و پساب از یک نقطه به نقاط دیگر را فراهم میکنند و زیرساختی مهم برای آینده بهشمار میرود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه اصفهان از جمله شهرهایی است که زودتر از سایر مناطق وارد حوزه استفاده از پساب شده است، گفت: اصفهان با بحران خشکسالی زودهنگام روبهرو بود و حفظ فضای سبز آن اهمیت ویژهای داشت. همچنین برخلاف بعضی شهرها که از سیستمهای تصفیه محلی کوچک استفاده میکنند، اصفهان با توجه به تراکم جمعیتی، تصفیهخانههای بزرگتر و رینگ توزیع گستردهتری را طراحی کرده است که این طرح با طول ۲۶ کیلومتر، حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشته و به مناطقی از جمله پل خواجو و پل فلزی رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری اصفهان هیچگاه از زایندهرود و حقابهها غافل نشده است، گفت: برخلاف بسیاری از شهرها که رودخانههای خود را به خیابان یا پارکینگ تبدیل کردهاند، اصفهان همچنان بر حفظ زایندهرود و استفاده از حقابههای آن تأکید دارد.
بقایی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص استحصال آبهای سطحی هم بیان کرد: در این زمینه استفاده از پژوهشها و مطالعات علمی اهمیت زیادی دارد؛ بهعنوان نمونه طرح استحصال آبهای سطحی که توسط دانشگاه یزد و در شش فاز اجرا شد، بهطور جامع نیازهای شهر اصفهان را در زمینه مدیریت آبهای سطحی بررسی کرده است و طبق این طرح، برای رفع بحرانهای آبی، احداث ۱۶ هزار چاه جذبی و ۳۷۵ کیلومتر کانال برای هدایت آبهای باران به مادیها توصیه شده است.
وی خاطرنشان کرد: مجموع آراء تاکید دارد که آب باران باید وارد مادیها شود، زیرا با ورود این آب به مادیها، آب خوبی به آبخوانهای شهر تزریق میشود؛ این طرح که به حدود هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، از سال جاری با تخصیص ۸۰ میلیارد تومان در حال اجرا است.
اصفهان/ بهمن راعی
ارسال نظر