ماسک زردچوبه درمان پسوریازیس / علت تا درمان پسوریازیس
رکنا: زردچوبه به علت روغن فرار و رنگدانه زرد در درمان پسوریازیس موثر است.
به گزارش رکنا، طبق تحقیقاتی در سال 2019 میلادی افراد مبتلا به پسوریازیس نسبت به دیگران مقادیر بالایی از فسفوریلاز کیناز دارند. فسفوریلاز کیناز پروتئینی است که به تولید بیش از حد سلول های پوستی کمک می کند. کورکومین موجود در زردچوبه با سرکوب فعالیت این آنزیم به کاهش ظاهری پسوریازیس کمک می کند.
کمی زردچوبه را با دو برابر همان مقدار آب مخلوط کنید و سپس داخل ماهیتابه ریخته و روی گجاز بجوشانید تا زمانی که سفت شود. سپس خمیر به دست آمده را داخل یخچال نگهداری کنید و روزی یک مرتبه روی موضع استعمال کنید.
هرچند درمان قطعی برای پسوریازیس هنوز وجود ندارد. با این حال میتوان به راحتی عوارض این بیماری را کنترل کرد. پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است. یعنی سیستم ایمنی به جای اینکه برای محافظت از بدن شما به باکتریها حمله کند، به خود سلولهای بدن حمله میکند. به این ترتیب التهابی در بدن ایجاد شده که خود را به شکل پلاکهای پوستی نشان میدهد. افراد مختلف در هر سن، جنس و نژاد ممکن است به پسوریازیس مبتلا شوند.
از آنجاییکه عوارض این بیماری بسیار ناخوشایند و شاید غیرقابل تحمل است، آگاهی از روش کنترل یا درمان آن، باید در اولویت امور شما قرار گیرد.
پسوریازیس چیست؟
پسوریازیس یک بیماری پوستی خودایمنی است. این بیماری پوست را دچار لکههای تاول مانند قرمز و ملتهب میکند. این لکهها ضخامت قابل توجهی داشته و پلاک نامیده میشود. همچنین خارش پوست یکی از عوارض رایج این بیماری است. در واقع در این بیماری، پوست به عفونت مزمن دچار میشود.
نشانه اولیه پسوریازیس برجستگیهای کوچک است. این برجستگیها به مرور بزرگتر شده و پوستههایی به شکل فلس بر روی آن ظاهر میشود.
اگر بثورات را بخارانید، فلسها از پلاکها جدا شده و خونریزی میکند. عوارض میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد اما رایجترین علائم آن شامل؛ خارش پوست ، ترکخوردگی پوست، سوراخ و تکه تکه شدن ناخن و درد مفاصل است. این شرایط پوستی میتواند پوست کف دست، صورت و داخل دهان، آرنج و زانو، ناخنهای دست و پا و حتی ناحیه تناسلی را درگیر کند. معمولاً تا ۳۰ روز طول میکشد تا سلولهای جدید پوست رشد کرده و جایگزین سلولهای قدیمی شوند. سرعت رشد سلولهای جدید جایگزین سلولهای قدیمی باعث ایجاد پوسته میشود.
انواع پسوریازیس کدامند؟
انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد که متداولترین آنها عبارتند از:
پسوریازیس پلاکی
این رایجترین گونه این بیماری است. تا جاییکه تقریبا هشتاد تا نود درصد افراد دچار پسوریازیس، به همین نوع بیماری مبتلا میشوند.
پسوریازیس رودهای
این بیماری معمولا در اثر ابتلا به عفونت استرپتوکوک بروز پیدا میکند. اولین نشانه این بیماری گلودرد است. سپس پلاکهای پوسته پوسته قطرهای شکل به رنگ قرمز در پوست ظاهر میشوند. در ضمن هر دو قشر کودکان و بزرگسالان میتوانند به این بیماری مبتلا شوند.
پسوریازیس معکوس
در این گونه بیماری، پلاکها با ضخامت بسیار کم و بدون پوسته بر روی پوست تشکیل میشوند. البته بیشتر شیارها و خط و خطوط پوست به این عارضه دچار میشوند.
سبوپسوریازیس
اگر بیماری درماتیت سبورییک با پسوریازیس همزمان رخ دهد، سبوپسوریازیس بروز پیدا میکند. در این بیماری پلاکهای زرد و چرب بر روی پوست ایجاد میشود.
پسوریازیس پوسچولار
نشانه این عارضه غدههای عفونی و پر از چرک بر روی پلاکهای پوستی است.
پسوریازیس اریترودرمیک
در این بیماری بیشتر از نود درصد پوست درگیر میشود. یعنی پلاکهایی در سرتاسر پوست ایجاد شده و رنگ آن به کلی تغییر میکند.
پسوریازیس ناخن
در این بیماری علاوه بر پوست، ناخنهای دست و پا نیز درگیر میشوند. در واقع ناخنها علاوه بر تغییر رنگ، دچار حفرههای ریز و درشت میشوند.
پسوریازیس به چه علت به وجود میآید؟
گاهی این بیماری در چند عضو خانواده دیده میشود. پس ممکن است علت این بیماری ژنتیکی بوده و از والدین به شما رسیده باشد. به غیر از ژنتیک رایجترین علل ایجاد این بیماری عبارتند از:
استرس عاطفی
عفونت
آسیب پوستی مانند بریدگی، خراش یا جراحی
برخی داروها مانند لیتیوم و بتا بلوکرها
تغییر دمای بدن به دلیل شرایط آب و هوایی
راه درمان پسوریازیس کدام است؟
همانطور که گفتیم این بیماری درمان قطعی ندارد اما گزینههای زیر میتوانند عوارض آن را تسکین دهند. این درمانهای رایج عبارتند از:
کرم های استروئیدی
مرطوب کنندههای خاص پوست
داروهایی که تولید سلول پوستی را کند میکند مانند آنترالینها
پماد ویتامین D3
ویتامین A یا کرمهای رتینوئید
اگر بثورات پوستی شما نواحی بزرگتری را تحت تاثیر قرار دهد، یا اگر درد مفاصل نیز دارید، به درمانهای دیگری نیاز خواهید داشت. مسلم است که شما قبل از استفاده از هر دارویی باید به پزشک مراجعه کنید.
درمانهای غیر دارویی پسوریازیس کدامند؟
اگر علائم پسوریازیس شما پس از درمان بهبود نیافت، یا اگر نواحی بزرگی را درگیر کرده است، ممکن است پزشک درمان زیر را توصیه کند:
نور درمانی
در این روش لامپهای ال ای دی در طول موجهای خاص میتوانند التهاب پوست را کاهش داده و به کاهش سرعت تولید سلولهای پوست شما کمک میکند.
سوالات متداول درباره پسوریازیس
1. آیا پسوریازیس مسری است؟
نه، پسوریازیس مسری نیست. شما هرگز با تماس با بثورات پوستی شخص دیگری به این بیماری مبتلا نخواهید شد.
2. آیا پسوریازیس همان اگزما است؟
پسوریازیس و اگزما دو بیماری پوستی متفاوت هستند. البته هر دو بیماری علائم مشابهی مانند تغییر رنگ پوست، بثورات و خارش ایجاد میکنند. اما پلاکهای پسوریازیس ضخیم و پوشیده از فلس است. در حالیکه اگزما باعث ایجاد بثورات پوستی خشک و بسیار خارشدار میشود.
3. آیا پسوریاتیک همان پسوریازیس است؟
آرتریت پسوریاتیک نوعی آرتریت است که باعث درد و تورم مفاصل میشود. درست مانند پسوریازیس، آرتریت پسوریاتیک یک بیماری خود ایمنی است که باعث میشود سیستم ایمنی بدن شما عملکرد غیر طبیعی داشته باشد.
4. آیا راهی برای پیشگیری از پسوریازیس وجود دارد؟
راهی برای پیشگیری کامل از پسوریازیس وجود ندارد. اما داشتن یک سبک زندگی سالم، مراقبت از پوست و اجتناب از محرکها میتواند به پیشگیری از این بیماری کمک کند.
ارسال نظر