پدر خوشنویسی خرم‌آباد در سن ۸۸ سالگی درگذشت

به گزارش رکنا از لرستان؛ «محمدصادق سیف» متولد ۱۳۱۴ در خرم‌آباد و از نخستین موسسان انجمن خوشنویسان خرم‌آباد و از شخصیت‌ها و مشاهیر فرهنگی لرستان به شمار می‌رفت.

استاد "سیف" در رشته‌های مختلف خوش‌نویسی همچون ثلث و نستعلیق دارای درجه استاد تمامی از انجمن خوشنویسان ایران بود و در طول عمر گران‌مایه‌اش در انجمن خوشنویسان خرم‌آباد، شاگردانی بسیاری تربیت کرد.

بسیاری از هنرمندان و استادان کنونی خوشنویسی لرستان که دارای درجات ممتاز و فوق ممتاز هستند، حضور این استاد را درک کرده و از داشته‌های علمی و هنری وی بهره گرفته‌اند.

"محمدصادق سیف" علاوه بر هنر خوشنویسی، در حوزه موسیقی هم فعال بود و عود می‌نواخت. او که بر زبان‌های انگلیسی و عربی مسلط بود دستگاه‌های موسیقی ایرانی، مقام‌های موسیقی عربی و همچنین لحن‌های زیبای قرآنی و گوشه‌های رابط این لحن‌های پیچیده را نیز به خوبی تجزیه و تحلیل می‌کرد.

 استاد سیف در تلاوت قرآن با لحن فصیح عربی بسیار توانمند بود و نمایشگاهای متعددی از آثار خوش‌نویسی خود به ویژه در حوزه خط ثلث برگزار کرد.

وی که به فرهنگ و هنر ایران به ویژه لرستان عشق می‌ورزید همواره همگان را به پاسداشت این فرهنگ و هنر غنی، کهن و سرشار ازحکمت و ابعاد مختلف زیبایی‌شناختی آن، تشویق و ترغیب می‌کرد.

در مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی در مرداد ماه ۱۳۹۶ به پاس بیش از 50 سال خدمات شایان استاد محمدصادق سیف در عرصه هنر خوشنویسی استان و شهرستان خرم‌آباد، از این هنرمند پیشکسوت با حضور مسئولان، هنرمندان و برگزیدگان جشنواره تجلیل و تقدیر شد و در سال ۱۴۰۰ مورد تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.

مهدی زکی‌پور/ لرستان

ایرج طولابی از نویسندگان لرستان در کتابی با عنوان «گذری بر خوشنویسی خرم‌آباد»؛ در گفت‌وگو با استاد محمدصادق سیف به زندگی‌نامه این استاد خوشنویسی پرداخته است، این کتاب در سال ۱۴۰۰ از سوی انتشارات کلدر خرم‌آباد با تیراژ محدود منتشر شده است.

مهدی زکی‌پور 

وبگردی