مخترعان جوان اردبیلی برای ادامه راه خود به حمایت نیاز دارند

به گزارش رکنا از اردبیل، بهزاد عباسی:  مخترعان جوان اردبیلی نیازمند توجه بیشتر مسئولان به تحقیقات، پژوهش‌ها و اختراعاتی که انجام داده‌اند، هستند.

شناسایی و کشف استعدادها در حوزه های مختلف، یکی از اولویت های اساسی است که می تواند آورده زیادی برای جامعه داشته باشد و اگر به اطراف خود خوب نگاه کنیم جوانانی را خواهیم دید که هم توانمند هستند هم تعصب ویژه ای نسبت به کشور و استان و زادگاه خود دارند.

در واقع توجه به ایده ها، افکار و نیازهای این افراد، می تواند ما را در عرصه های علمی و فناوری بی نیاز کند.

پویا حاتمی و رضا امیرنژاد دو جوان 30 ساله و فارغ التحصیل رشته مکانیک در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاههای برتر کشور در تهران، مخترع دستگاه کباب پز برقی که در سال ۱۴۰۰ ثبت اخترع شد از جمله جوانان مخترع و مستعد دیار اردبیل هستند.

آنها در خصوص چگونگی شکل‌گیری ایده این محصول و دلیل گرایش خود به ساخت دستگاه کباب پز برقی گفتند: ایده اولیه ساخت این محصول در زمان دانشجویی و بر اساس مطالعات علمی در ذهن هر دوی ما شکل گرفت، ضمن اینکه علاقه زیادی به خواندن مقالات و مطالب علمی در این حوزه داشتیم.

مبتکران جوان اردبیلی در گفتگو با خبرنگار رکنا در اردبیل با اشاره به نقش مخترعین در عرصه تولید و اشتغال اظهار داشتند: در واقع مخترعین با توجه به نیازهای عمومی، ایده دهنده برای محصول جدید هستند که این خود شرط مهمی در بقای تولید و ایجاد اشتغال در کشور می باشد.

مهندس پویا حاتمی و مهندس رضا امیرنژاد معتقدند: اختراع فقط ایده‌پردازی و ساختن آن نیست، مهم‌ترین خروجی برای اختراعات این است که مخترع یا مخترعان بتواند تغییرات اساسی در فضای کسب و کار داشته باشد، یعنی با تجاری‌سازی اختراع‌ بتوانند یک تحول عظیم در بستر کسب و کار خود داشته و در این راستا زمینه اشتغال جوانان را هم فراهم آورند و این موضوع حمایت همه‌جانبه مسئولان را می‌طلبد.

آنها اظهار کردند: باید حمایت‌ها از فعالان در این عرصه همه‌جانبه باشد، همه مشکل ما به دلیل عدم توجه مسئولین نیست و گاهی اوقات اینکه خود مخترعین هم واقع‌بین نیستند و آینده‌نگری در این زمینه ندارند به‌عنوان یک مشکل مطرح است، درصورتی که آینده‌نگری در این زمینه بسیار اهمیت دارد و این موضوع به مخترع و مخترعین کمک می‌کند تا شرکت خود را به ثبت رسانده و محصول خود را تجاری‌سازی کرده و با وارد کردن این محصول در بستر اقتصادی تاثیرات مثبتی هم بر روی جامعه  و هم برای خودشان داشته باشند.

پویا حاتمی و رضا امیرنژاد تاکید کردند: همواره سعی کرده ایم مشکلات پیش روی خود را به‌عنوان مانع نبینیم بلکه در مواجهه با آن‌ها همواره این را می‌گوییم که یا "راهی خواهیم ساخت یا راهی خواهیم یافت" و به دنبال حل آن هستیم کاری که تا به حال کرده ایم.

این مخترعان با ذوق ادامه دادند:  برای حل مشکلات همیشه راهی هست مهم داشتن تمرکز است تا بتوانی آن را به بهترین شکل و بدون هیچ محدودیتی حل کرد.

آنها عنوان کردند: باید به معنای واقعی نخبگان و مخترعان جوان را باور و بیشتر در اجتماع به آنها بها داده شود چرا که وقتی اسم نخبه، مخترع و یا نخبگان و مخترعان می‌آید فکر همه به سمت کسانی می‌رود که در همه مسائل توانایی دارند در حالی که ما معتقدیم نخبه یا مخترع کسی است که باید تمرکز فکری داشته باشد و هدفش را تعیین و روی آن متمرکز شود و در این مسیر تلاش و پشتکار داشته باشد و به نظر ما همه می‌توانند نخبه یا مخترع باشند و دلیل آن استعدادی است که خدا به همه ما داده که می‌توانند از آن استفاده کرده و در یک خط در یک بازه زمانی حرکت و به هدف خود برسند.

مهندس پویا حاتمی و مهندس رضا امیرنژاد با اشاره به اهمیت حمایت‌های دولتی از مخترعان جوان اظهار داشتند: از آنجایئکه دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین مدیر اجرایی کشور در زمینه حمایت از مخترعین وظایفی دارند بایستی که به حمایت از مخترعین کشور در همه جای ایران توجه ویژه نماید، مثلا دولت می‌تواند مراکز مشاوره‌ای ایجاد کند که به‌طور رایگان به مخترعین خدمات ارائه دهند. هر چند در حال حاضر به‌طور محدود این مراکز وجود دارند اما حداقل در استان اردبیل کافی نیست و باید ارائه خدمات در این زمینه فراگیر شود تا تمامی مخترعین جوانی که تمکن مالی ندارند اما از استعداد خوبی برخوردار هستند، بتوانند به‌طور رایگان از مشاوره استفاده کنند.

حرکت در مسیر تولید دانش بنیان

مهندس پویا حاتمی و مهندس رضا امیرنژاد با بیان اینکه در مسیر تولید دانش بنیان قدم بر می دارند اظهار داشتند: حرکت در مسیر تولید دانش‌بنیان نیاز به تلاش و سرمایه‌گذاری دارد و در این خصوص جوانان تازه‌کار، شرکت‌ها و استارتاپ‌های نوپا نیاز به حمایت ویژه از سوی مسئولان پارک علم و فناوری دارند.

این دو جوان مخترع اردبیلی اظهار داشتند: ثبت اختراع زمانی ارزش می یابد که مخترع یا مخترعان بتواند طرح خود را به مرحله تجاری سازی برساند و خوشبختانه چند سالی است که در کشورمان روی استارتاپ ها متمرکز شده‌ایم که محوریت آن آموزش، خلاقیت و نوآوری کودکان با ابزارهای کمک آموزشی است و امیدواریم همچنان این روند ادامه داشته باشد.

 توصیه به جوانان علاقه‌مند در حوزه اختراعات

این دو جوان مخترع اردبیلی گفتند: در دنیای امروز که عصر تحقیق و پژوهش و کارهای دانش بنیان است به جوانان و دانشجویان علاقمند توصیه می‌کنیم تک بعدی نباشند چرا که متاسفانه برخی دانشجویان فقط درس می‌خوانند و از انجام کارهای هنری، علمی و ورزشی خودداری می‌کنند در حالیکه باید در کنار درس به امور مختلف مشغول باشند و با برنامه ریزی صحیح در کنار درس خواندن در زمینه‌هایی مانند ورزش، تحقیق و هنر توانمند شوند و برای کشور افتخار کسب کنند.

همچنین در کنار تحصیلات دانشگاهی حتماً به سمت کارهای علمی، پژوهشی و مهارتی سوق پیدا کنند و با کارهای فناورانه و دانش بنیان، جایگاه کشور را ارتقا دهند.

توصیف دستگاه کباب پز برقی بدون دود ASAN

دستگاه کباب پز برقی بدون دود با نام مخفف «ASAN» ثبت شده به شماره 16586 با پروانه بهره برداری شرکت آذران صنعت آرتا نوآور (سهامی خاص) به ظرفیت سالانه 1500 دستگاه با سرمایه اولیه 20 میلیارد ریالی از آذرماه سال 1400 با پروسه قالب سازی شروع و در مردادماه سال 1402 با 3 نیروی کار در محل بلوار صداو سیمای مرکز اردبیل واقع در کوچه راه و ترابری جنب انبار شرکت برق منطقه ای اردبیل به تولید انبوه رسید.

این دستگاه امکان پخت هر نوع کباب به صورت مغز پخت و هم چنین به دور از هرگونه خطرات و سختی های ناشی از اعمال سنتی از قبیل روشن کردن آتش را فراهم کرده است.

در این دستگاه با استفاده از انرژی تجدیدپذیر برق و عدم استفاده از سوخت های فسیلی، امکان پخت کاملا بهداشتی و سالم و عاری از هر گونه مواد سمی و آلاینده های خطرناک و سرطان زا فراهم شده است.

پیکربندی دو جداره و منحصربفرد این دستگاه باعث راندمان بالا و صرفه جویی در مصرف برق می شود و همچنین به دلیل قرارگیری المنت در کنار مواد غذایی و عدم برخورد مستقیم حرارت به آن، پخت کباب کاملا بدون دود انجام می شود و در ضمن به دلیل قرارگیری سیخ ها به صورت افقی امکان ریزش مواد غذایی به هنگام پخت و پز نیز وجود ندارد.

این دستگاه مجهز به موتور سیخ گردان و تایمر می باشد و به همین دلیل راحت ترین و آسان ترین شیوه پخت کباب را میسر ساخته است و با چرخش موتور مذکور، تابش حرارت به صورت یکنواخت و معتدل بر روی مواد غذایی انجام می پذیرد و 14 سیخ کباب در کمترین زمان ممکن به صورت همگن و همزمان پخنه می شود و با تنظیم مدت زمان پخت با استفاده از تایمر، دستگاه بعد از تمام شدن مدت زمان پخت خاموش می شود و از سوختن مواد غذایی در صورت فراموشی جلوگیری می کند و بنابراین با وجود موتور و تایمر مذکور دیگر نیازی به حضور در کنار دستگاه جهت جابجایی سیخ ها و یا حتی سرکشی مداوم وجود نخواهد داشت و عملیات پخت و آماده سازی کباب بدون صرف وقت انجام خواهد شد.

با استفاده از این دستگاه دیگر نیازی به لوله کشی گاز و یا روشن کردن آتش نخواهد بود بنابراین ایرادات و خطرات ناشی از استفاده دستگاههای مشابه قبلی از قبیل آتش سوزی، گاز گرفتگی، ریزش مواد غذایی به هنگام پخت، زیاد بودن مدت زمان پخت و ... وجود نخواهد داشت.

بنابراین با استفاده از این دستگاه می توان راحت ترین روش پخت کباب را با کمترین هزینه و به دور از هرگونه آلودگی و دود در کمترین زمان ممکن تجربه کرد و یکی از مطلوب ترین و سالم ترین غذاهای ایرانی را طبخ و از آن لذت برد.

گفتگو:امین مولاخواه

 

وبگردی