اتاق بازرگانی همدان نخستین اطلس صادراتی استان را تدوین کرد + فیلم
رکنا: رئیس اتاق بازرگانی استان همدان از تدوین اطلس صادراتی خبر داد.
به گزارش رکنا از همدان؛ رحیم مرتضایی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تهیه اطلس صادراتی استان برای نخستینبار در اتاق بازرگانی همدان اتفاق افتادهاست، افزود:در این اطلس مشخص شده که، در استان 206 کالایی صادراتی توسط 1800 شرکت تهیه میشود و همچنین در آن نام کشورها و نوع کالا صادراتی تدوین شدهاست.
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون 124 قلم از گمرک این استان به 31 کشور صادر شدهاست.
رئیس اتاق بازرگانی استان همدان گفت: از این مقدار سهم صنعت در صادرات 38 درصد معادل 36 میلیون دلار، سهم معدن و منابع معدنی 34.9 درصد معادل 23 میلیون دلار، سهم پتروشیمی 15.3 درصد معادل 14 میلیون دلار، سهم کشاورزی 21.7 درصد معادل 20 میلیون دلار و صنایع دستی یک درصد را شامل میشود.
مرتضایی با اشاره به اینکه بیشترین صادرات استان در بخش کشاورزی است، عنوان کرد: با توجه به مشکل کمآبی استان و ظرفیت بالا همدان در بخش معادن باید صادرات را در این بخش توسعه دهیم.
وی از عضویت 453 نفر در اتاق بازرگانی استان همدان خبر داد، افزود: ۲۸۳ کارت بازرگانی و ۱۷۰ کارت عضویت صادر شده است که در مجموع ۴۵۳ نفر عضو اتاق بازرگانی هستند که در ۶ ماه امسال ۱۳۵ کارت عضویت صادر شد.
مرتضایی در خصوص چشم اندازه برنامه چهار ساله اتاق بازرگانی استان همدان گفت: ارتقای تعداد اعضای بیش از 500 نفر، آموزش پیشرفته، ارتباط تنگاتنگ با دستگاههای مرتبط و فعالیت اعضا در مراکز داوری از جمله اهداف اتاق است.
در ادامه مرتضایی از بهکارگیری ظرفیتهای دانش بنیان خبر داد و گفت: در اغلب کمیسیونها تصمیم گرفته شده که حرکت بهسمت دانشبنیان شدن باشد و بر همین اساس انجمن شرکتهای دانش بنیان در حال تشکیل است.
در ادامه جلسه نایب رئیس اول اتاق بارگانی درباره مشکلات واحدهای تولیدی در بخش کارتهای بازرگانی توضیحی داد و گفت: دلایلی که کارت بازرگانی تبدیل به مانع برای تجارت و افزایش عدم شفافیت شده را میتوان در 6 بند خلاصه کرد.
خیرا... اسدی با بیان اینکه فرآیند سخت، پیچیده، غیرشفاف و سلیقهای برای تشکیل پرونده کارت بازرگانی یکی از دلایل بوده، گفت: طولانیشدن اخذ استعلامات برای صدور کارت، طولانیشدن فرآیند صدور فیزیکی کارت پس از اخذ استعلامات و برخی ناهماهنگیها یا تداخلات بین برخی دستگاهها و... از دیگر عوامل این روند هستند.
وی ادامهداد: همچنین یکی از مشکلات فعلان اقتصادی در دریافت کارت بازرگانی به نداشتن سند مالکیت زمین واحدهای تولیدی است.
ارسال نظر