تشکلهای مردم نهاد موتور محرکه توسعهیافتگی کشور هستند
رکنا: سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری بنیاد کشورگفت: تشکلهای مردم نهاد و سمنها موتور محرکه توسعهیافتگی کشور هستند و با اعتمادسازی در حوزه اجتماعی میتوانند شاخصهای این توسعه را ارتقا دهند.
به گزارش رکنا ازقزوین، آیین افتتاحیه سمینار آموزشی دبیران تشکلهای شاهد و ایثارگر کشور با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن همایش موسسه فرهنگی، ورزشی و توابخشی ایثار قزوین برگزار شد.
در این مراسم، رحیم نریمانی سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران، ضمن تبریک عید سعید غدیر خم و تقدیر و تشکر از زحمات مسئولان در برگزاری این همایش گفت: در دهه پنجم، انقلاب اسلامی با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی وارد مقطع جدیدی از نظام شکوهمند جمهوری اسلامی شده است.
وی افزود: در این مقطع، خصوصیتها، راهبردها، نگاه و رویکردهای جدید، عصر دوران حقانیت، خردمندی، جهش دانش، دوران تحرک، تمدن نوین اسلامی و توسعه پایداری در فرمایشهای مقام معظم رهبری شکل گرفته است.
سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: توسعه پایدار باید توسط شکلدهندگان و عاملان پیروزی انقلاب اسلامی، یعنی مردم شکل گیرد تا مردمسالاری، مسئولیتپذیری و تعهدپذیری در عرصههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی که از بطن مردم شکل گرفته برای مردم نقشآفرینی کند.
تشکلهای شاهد و ایثارگر فرهنگ ایثار و شهادت را الگوسازی کنند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: تشکلهای مردم نهاد بهویژه شاهد و ایثارگر میتوانند فرهنگ ایثار و شهادت را با تبیین سیره و منش شهدا و به تصویر کشیدن سبک زندگی آنها برای مردم و نسل جوان الگوسازی کنند.
در این مراسم، سمیه اسمعیلی ضمن تبریک فرارسیدن عید بزرگ ولایت عید سعید غدیر خم، گفت: مقام معظم رهبری بر اهمیت تشکلهای مردم نهاد و نقش آنها در پیشبرد گام دوم انقلاب تاکید دارند.
وی افزود: رهبر فرزانه انقلاب در خصوص اهمیت تشکلهای مردم نهاد فرمودند که این تشکلها باید براساس ارزشها و اصول انقلاب اسلامی عمل کنند و به ترویج این ارزشها در جامعه بپردازند.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین مقام معظم رهبری در سال 95 با صراحت بیان کردند، «برای من تشکلهای انقلابی با تشکلهایی که نسبت به مسایل انقلابی بیتفاوتند یکسان نیستند. تشکلهای انقلابی را باید تقویت کرد باید کمک کرد باید قدر دانست، آینده کشور را اینها میسازند. آینده انقلاب را اینها تضمین میکنند».
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین ادامه داد: با توجه به بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تشکلهای مردم نهاد بهویژه شاهد و ایثارگر میتوانند فرهنگ ایثار و شهادت را با تبیین سیره و منش شهدا و به تصویر کشیدن سبک زندگی آنها برای مردم و نسل جوان الگوسازی کنند.
اسمعیلی گفت: یکی از چشماندازهای دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون محترم رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، مردمیسازی کارها و برنامهها در حوزههای مختلف بهویژه مسایل فرهنگی، کمک به ایثارگران و تشکلهای ایثارگری است که باعث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توسط خود ایثارگران، تعامل و هماهنگی بین مردم و دولت و پیشبرد امور میشود.
وی افزود: همچنین برونسپاری و واگذاری فعالیتهای فرهنگی، هنری، آموزشی و ورزشی، برگزاری نمایشگاهها، همایشها، کارگاهها، نشستها و سمینارها و تشکلهای مردم نهاد در راستای این مردمیسازی است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: مردم با شرکت در تصمیمگیریها و برنامهریزیهای مربوط به فعالیتهای فرهنگی، احساس مالکیت و مسئولیت در قبال فرهنگ و جامعه دارند و همین آثار و برکات فراوانی در حوزه ترویج ارزشها که نیاز امروز جامعه بهویژه نسل جوان با توجه به جنگ ترکیبی دشمن در حوزههای اقتصادی، اعتقادی و فرهنگی دشمن است، را به همراه خواهد داشت.
وی در پایان از زحمات مسئولان مربوطه که در برگزاری این همایش همراهی خوبی با بنیاد شهید و امور ایثارگران قزوین داشتند و همچنین از تلاشهای تشکلهای فعال حوزه ایثار و شهادت استان بهویژه کانون فرزندان شهید استان قزوین، جبهه فرزندان شهید فرهنگی و موسسه نامیرا که در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کمک حال بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هستند، تشکر کرد.
گفتنی است در این مراسم، فاطمه محمدبیگی رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین، رحیم نریمانی سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران، عباس کاظمی سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین، محمد خورشیدی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی و دستیار مردمیسازی استاندار قزوین و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند
تقویت و توسعه تشکلها مردم نهاد در حوزه ایثار و شهادت ضروری است
معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشورگفت: تقویت و توسعه کیفی و کمی تشکلها مردم نهاد در حوزه ایثار و شهادت با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نهادینه کردن ارزشها در جامعه ضروری است.
در این مراسم، حسن ولیئی افزود: توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، حراست از نظام مقدس جمهوری اسلامی و دفاع از ارزشها از جمله اهداف تشکلهای مردمنهاد است و در این راستا برنامههای مختلفی را اجرا میکنند.
وی افزود: مسئولان دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تشکلهای مردمنهاد حمایت کنند و بودجه در اختیار آنها قرار دهند تا بتوانند فعالیتهای فرهنگی خوبی را به اجرا درآورند.
معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور بیان کرد: خانوادههای شاهد و ایثارگر ظرفیتهای بزرگی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند که باید از آنها در راستای ترویج این فرهنگ استفاده کرد.
وی گفت: تقویت و توسعه کیفی و کمی تشکلهای مردمنهاد در حوزه ایثار و شهادت با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نهادینه کردن ارزشها در جامعه ضروری است.
ولیئی افزود: فرهنگسازی یکی از اقدامات مطلوب تشکلهای مردمنهاد است و اگر این مهم محقق شود میتوان شاهد بسیاری از اخلاقهای ارزشی و ایثار اجتماعی در جامعه بود.
معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور بیان کرد: در همه کشورها دولت توان اجرای کارها را ندارد به همین دلیل اجرای آن را بر عهده تشکلهای مردم نهاد میگذارد و به این شیوه رسالت و ماموریت خود را انجام میدهد.
وی مطالبهگری را از دیگر برنامههای تشکلهای مردم نهاد برشمرد و گفت: با حمایت از این تشکلها میتوان در ترویج حوزههای مختلف فرهنگی مانند ایثار و شهادت، محیط زیست و گردشگری در جامعه موفق بود.
این مقام مسئول عدم دخالت تشکلهای مردم نهاد در برنامهریزیهای کشوری را از مشکلات این تشکلها عنوان و بیان کرد: یک هزار و 200 سمن، گروه جهادی و حامی مردمی وجود دارند که نقش آنها در تصمیمگیریها صفر است.
معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور افزود: نمایندگان مجلس در قانونگذاری میتوانند نقش تشکلهای مردم نهاد را در تصمیمگیریها افزایش دهند و با انجام این مهم بسیاری از مشکلات این تشکلها را برطرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: باید از تشکلهای مردم نهاد گزارش کاری خواست تا اگر در سطح بینالمللی و ملی کاری انجام دهند نقاط ضعف و مثبت آنها شناسایی شود و در جهت رفع مشکلات و تقویت برنامههایشان اقدامات لازم صورت گیرد.
ولیئی افزایش اعتماد مردم، افزایش سرمایه اجتماعی و افزایش سرمایه نظام را از آثار ایجاد و فعالیت تشکلهای مردم نهاد برشمرد و گفت: با حمایت و تقویت آنها میتوان مشارکت اجتماعی مردم را در همه عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی افزایش داد.
معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور بر شبکهسازی تشکلهای مردم نهاد تاکید کرد و افزود: این مهم با هدف توسعه، ایجاد و کیفیسازی تشکلها انجام شود تا فعالیتها به نحو مطلوبی در جامعه اجرایی گردد.
وی جهاد تبیین را از دیگر برنامههای تشکلهای مردم نهاد عنوان و بیان کرد: بسیاری از این تشکلها میتوانند فعالیتهای نظام جمهوری اسلامی و دستاوردهای انقلاب اسلامی را تشریح و تبیین کنند، لذا باید به آنها توجه ویژهای کرد.
ارسال نظر