مدیران بی توجه به سیاست‌های جدید استان برکنار خواهند شد

به گزارش رکنا از اصفهان؛ یکصد و بیست و پنجمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان به بررسی و گزارش طرح تحول در جذب سرمایه‌گذاری در استان، پیگیری مجدد مشکلات وصول مطالبات شرکت‌های پخش دارو و تجهیزات پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی و بررسی موانع و چالش‌های کلان سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یافت.

 استاندار اصفهان در این جلسه با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در سالجاری، گفت: علی‌رغم مثبت شدن تراز تجاری کشورمان و پیش‌بینی رسیدن به شرایط پایدارتر اقتصادی و روند صعودی در 6ماهه دوم سالجاری، به واسطه حواشی اجتماعی رقم خورده در امسال، این پیش‌بینی‌ها محقق نشد. که با توجه به تجربه مشابه در سال 88 معلوم شد این اتفاقات ناشی از سنگ اندازی‌های کشورهای متخاصم برای انحراف کشورمان از سکوی پرتاب و ریل پیشرفت بوده و لازم است در این زمینه تدابیر جدی‌تری صورت گیرد. سیدرضا مرتضوی جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را یکی از ظرفیت‌های مهم استان برای رسیدن به فهم مناسب‌تر در حوزه اقتصادی دانست و افزود: ایده‌ها و پیشنهادات ارایه شده در این جلسات و استفاده از پتانسیل بخش خصوصی موجب شد، اذهان تصمیم‌گیران اقتصادی به سمت تصمیمات بهتر سوق یابد.

وی در ادامه سخنان خود از اقدامات اتاق بازرگانی و مشارکت کنندگان در جلسات کارشناسی شورا تقدیر و تشکر نمود.

رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان همچنین تحولات و توافقات اخیر بین‌المللی را نقاط قوتی برای پیشرفت دانست و تاکید کرد: با تحلیل مناسب و تلاش بیشتر می‌توان زمینه جذب سرمایه‌گذاران را فراهم نمود و استان اصفهان به عنوان استانی پیشران در حوزه اقتصاد باید پیشرانی خود را در این حوزه نیز نشان دهد.

مرتضوی همچنین گفت: با توجه به نگاه بین‌المللی حاکم بر استان و افق‌های توسعه‌ای ترسیم شده در حاکمیت، بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی به ویژه شهرداری، لازم است تجلی اصفهان در عرصه بین‌الملل در قالب‌های جدیدتری که منطبق با افق راهبردی گردشگری و پیشرفت بر مبنای اقتصاد دانش بنیان باشد، ترسیم شود و با نگاهی هم افزا در تمامی بخش‌های استان می توان میزبانی شایسته ای از رویدادهای بین‌المللی داشت.

استاندار اصفهان در ادامه سخنان خود در خصوص جذب سرمایه‌گذاری در استان نیز گفت: برای رفع موانع سرمایه‌گذاری در سطح استان، تمام قد ایستاده ایم و از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد. بر این اساس لازم است تمامی مدیران و روسای دستگاه‌های اجرایی منطبق با سیاست‌های جاری استان عمل کنند . وی با تاکید بر اینکه مصوبات ستاد تسهیل ملاک عمل استان خواهد بود افزود: به مدیران مستقر در کرسی‌های ستاد تسهیل که به سیاست‌های استان بی توجه هستند، اجازه استمرار فعالیت نخواهیم داد .

مرتضوی تصریح کرد: در گام دوم مسایل و موانع سرمایه‌گذاری که نیازمند پیگیری در سطح ملی هستند را دنبال خواهیم کرد  و لازم است مسایل موجود در هیات مقررات زدایی به جد پیگیری و تسریع شود.

 وی با اشاره به وجود روابط حسنه موجود در بخش‌های مختلف بدنه دولت گفت:  اکنون مسایل موجود در استان‌ها  به سرعت به رئیس جمهور منتقل شده و در کمترین زمان رفع خواهد شد که لازم است برای حصول نتیجه بهتر، پیشنهادات کارشناسی بخش خصوصی با نگاه فراشخصی، به استانداری و سایر دستگاه‌های مرتبط ارایه شود.

رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گفت: باید دفتر در اصفهان نمی‌شود، نمی‌توانیم، نمی‌گذارند با تسری نگاه هم افزا بسته شود. با همت جمعی و تفویض اختیار از مرکز به استان بسیاری از موانع پروژه‌های حل نشده در حال رفع می باشند که از جمله می توان به رفع موانع موجود در دستگاه‌های اجرایی در پروژه دهکده لجستیک و شهرک پوشاک اشاره کرد.  

رشد اقتصادی بدون توجه به عرصه بین‌الملل امکانپذیر نیست

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به تحولات اخیر منطقه‌ای و ابراز تمایل دول خارجی مبنی بر سرمایه‌گذاری در ایران گفت: بر این اساس باید به منظور استفاده بهینه از این فرصت،  پروژه‌های ملی و استانی با جدیت و عمق نظر هر چه بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

مسعودگلشیرازی همچنین برگزاری پنجمین دوره از «همایش بین المللی علم و فناوری مصطفی» در شهریور ماه در اصفهان با پیگیری استاندار را، تدبیر درستی برای بازیابی اصفهان در عرصه بین‌الملل دانست.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان همچنین از اهدای جایزه بین المللی اصفهان توسط اتاق بازرگانی با برش هوش مصنوعی و تحول اقتصاد دیجیتال در این همایش خبر داد و افزود : قطعا رشد اقتصادی استان بدون توجه به حوزه بین‌الملل محقق نخواهد شد و برگزاری چنین رویدادهایی در استان ابزارهایی برای تحقق این مهم می باشند.

تصویر منفی بیرونی سرمایه‌گذاری در اصفهان نیازمند اصلاح است

در ادامه محمود تولایی رئیس اتاق بازرگانی کاشان با اشاره به بازدارنده بودن زیست بوم سرمایه‌گذاری در استان گفت: این در حالی است که متاسفانه تصویر بیرونی مناسبی برای سرمایه‌گذاری در اصفهان وجود ندارد و برای رفع مشکلات سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه گذار جدید لازم است در کنار عارضه‌یابی این مساله و تلطیف گلوگاه‌های موجود، تصویر بیرونی نیز اصلاح شود.

در پیش از دستور این نشست نیز حمیدرضا فولادگر نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرایی نشدن ماده 24 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مبنی بر پیش‌بینی پذیری سیاست‌های اقتصادی، خواستار ارجاع نظرات و پیشنهادات اعضاء شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان شد. وی همچنین با اشاره به حضور کمرنگ بخش خصوصی در جلسات ستاد تنظیم بازار در سالجاری، از الزام به استفاده از نظرات بخش خصوصی در این ستاد خبر داد. فولادگر همچنین با اشاره بر تاکید مقام معظم رهبری بر کمک به رفع مشکلات تولیدکنندگان، از برگزاری جلساتی متعدد در این خصوص و برگزاری کارگروه های مشترک بین دولت و مجلس در این حوزه و امکان استفاده از پیشنهادات بخش خصوصی اصفهان خبر داد. 

در ادامه این جلسه مقرر شد شورای راهبری تحول در سرمایه‌گذاری استان با ریاست استاندار و دبیری اتاق بازرگانی و همکاری دستگاه‌های مختلف اجرایی و نمایندگان مجلس تشکیل شود.

محاسبه وپرداخت معوقات نیروگاه‌های بزرگ مقیاس با استفاده از اوراق خزانه اسلامی با در نظر گرفتن تاخیر در پرداخت و بر اساس نرخ رسمی تورم  و تضمین پرداخت آن از طریق سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی از دیگر مصوبات نشست پایانی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال جاری بود.

بهمن راعی/اصفهان