گردشگری پل‌سفید اهواز ؛ قربانی گره‌های ترافیکی شهر

به‌گزارش خبرنگار رکنا از خوزستان؛ با بالا رفتن قدمت پل سفید اهواز و نیز ورود پرندگان مهاجر در فصل پائیز و زمستان به اهواز که در کنار این پل مستقر می‌شوند، جمعی از فعالان فرهنگی اهواز به دفعات خواستار تعطیلی این پل در روزهای جمعه و تبدیل آن به پیاده‌راه شدند و به همین منظور کمپین‌هایی هم شکل گرفت. اهوازی‌ها پل سفید را یکی از سرمایه‌های نمادین شهر و یکی از علت‌های این درخواست را کمبود فضای گردشگری در این شهر دانستند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهواز در این باره اظهارکرد: به دنبال این هستیم که حداقل در ماه‌های حضور پرندگان مهاجر که شرایط آب و هوایی مطلوب و فصل حضور گردشگر است، عبور و مرور وسایل نقلیه از بستر پل سفید محدود شود.

تبار قریب ادامه داد: برای این‌که پل‌سفید فقط به‌عنوان پیاده‌راه استفاده شود، در سال گذشته جلساتی برگزار شد و طرح پیشنهادی خود را ارائه دادیم و امسال نیز همانند گذشته اداره میراث‌فرهنگی پیگیر این موضوع است.

 او با اشاره به این‌که پل سفید یکی از محورها و مسیرهای راهبردی کلانشهر اهواز است یادآور شد: تنها مانع پیش رو در تغییر کاربری پل سفید مشکلات ترافیکی است، زیرا تبدیل این پل به پیاده‌راه ترافیک سنگینی را به هسته مرکزی شهر اهواز تحمیل می‌کند.

او با بیان این‌که پل سفید یکی از آثار ثبت‌ملی‌شده و از جاذبه‌های گردشگری مهم استان خوزستان در شهر اهواز است ، گفت: پل سفید آثار تاریخی واقع در غرب و شرق رودخانه کارون را به هم ربط می‌دهد و همواره در مسیر ورود گردشگران و گشت‌های گردشگری است.

پل‌سفید اهواز چهارمین پل معلق دنیا و اولین پل معلق ایران و یکی از هشت پلی است که روی رود کارون در کلان‌شهر اهواز احداث شد تا عبور و مرور بین دو بخش شهر را آسان کند. در تابستان سال ۱۳۸۹ عملیات بازسازی و مرمت این پل انجام شد. همچنین تجهیزات مورد نیاز برای نورپردازی پل سفید با حمایت مالی بانک ملی از کشور ایتالیا تهیه و پس از پایان عملیات رنگ‌آمیزی، عملیات نورپردازی پل سفید اهواز آغاز شد. این پل که دارای دو قوس بتنی ۱۲ و ۲۰ متری است، در سال ۱۳۱۵ خورشیدی روی رودخانه کارون به دست مهندسان آلمانی و شرکتی سوئدی احداث شد. پل سفید در ۲۶ آبان ۱۳۷۸ با شماره ۲۴۹۳ ثبت‌ملی شد.

بهنام رضایی/خوزستان

وبگردی