تالاب بین‌المللی انزلی شناسنامه گیلان است / سازمان بنادر و دریانوردی باید پاسخگو باشد

به گزارش رکنا از گیلان؛ اسدالله عباسی ظهر امروز در جلسه کارگروه احیای تالاب بین‌المللی انزلی در محل تالاب با بیان اینکه تالاب بین‌المللی انزلی یکی از ظرفیت‌های گردشگری مهم در کشور است، اظهار کرد: احیای تالاب در چندین سال گذشته همواره مورد تاکید مسؤولان مربوطه بوده ولی اقدام عاجلی در این خصوص اتخاذ نشده و با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند. 

استاندار گیلان با انتقاد از عملکرد دولت گذشته در خصوص حفاظت از تالاب بین‌المللی انزلی گفت: در گذشته اقدامات غیرکارشناسی متولیان حفاظت از تالاب بین‌المللی انزلی سبب شد تا این تالاب طوری خشک شود که اکنون حتی آبراهه‌ای هم وجود ندارد. 

نماینده عالی دولت در گیلان، تالاب بین‌المللی انزلی را شناسنامه گیلان معرفی کرد و افزود: پیشینیان کمر به همت نابودی تالاب بین‌المللی انزلی بسته بودند در حالی که اگر این تالاب از بین برود مواهب طبیعی استان از بین می‌رود لذا باید برای احیای این موهبت الهی گیلان کار جهادی کرد. 

 وی با انتقاد از سازمان بنادرودریانوردی در خصوص احداث موج شکن‌ور تالاب بین‌المللی انزلی بیان کرد: در گذشته موج انتقادات در خصوص تالاب بین‌المللی انزلی فقط معطوف به سازمان محیط زیست بوده ولی سازمان بنادر و دریانوردی باید پاسخگو باشد که براساس کدام معیار، موج‌شکن را احداث کرده و این مجوز چگونه صادر شده است. 

وی با بیان اینکه تالاب انزلی با ورود موج‌های خزر زنده بود و آب‌های سالمی از رودخانه‌ها به این تالاب وارد می‌شد، تصریح کرد: اکنون با ورود رسوبات و عقب‌نشینی دریا امکان ورود آب به تالاب انزلی گرفته شده لذا ما با تشکیل قرارگاه جهادی، احیای تالاب را در دستور کار خود قرار داده و از هیچ تلاشی در این خصوص دریغ نمی‌کنیم. 

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه تمامی نهادهای متولی در خصوص احیای تالاب بین‌المللی انزلی باید با وحدت رویه به وظیفه ذاتی خود عمل کنند، گفت: با تشکیل کارگروه احیای تالاب بین‌المللی انزلی و با محوریت استانداری گیلان باید از همه عوامل استان برای حفظ محیط زیست استفاده کرد. 

به گفته عباسی، به منظور رفع مشکلات تالاب انزلی و احیای آن، به نمایندگی از رئیس‌جمهوری و سازمان محیط زیست کشور، شخصاً به صورت مستمر پای کار هستم تا این معضل مرتفع شود. 

وی یکی از دلایل نابودی تالاب بین‌المللی انزلی را تصمیمات غیرکارشناسی بدون مدنظر قرار دادن فرضیه‌ها و پژوهش‌ها برشمرد و بیان کرد: برای زرجوب و گوهررود به دنبال یافتن منشا آلودگی‌ها بوده و کارهای اورژانسی انجام داده‌ایم که در آینده‌ای نزدیک منشا آلودگی به طور کلی برطرف می‌شود.

وی با اشاره به تخصیص اعتبار به ساماندهی فاضلاب انزلی و صومعه‌سرا تصریح کرد: برای فاضلاب انزلی و صومعه‌سرا ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ریاست جمهوری اختصاص داده شده اما دستگاه‌ها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند لذا در این خصوص وزارت نیرو مکلف است با جدیت به تعهدات خود عمل کند. 

عباسی با بیان اینکه با راه‌اندازی فاضلاب لاکان بخش اعظمی از آلودگی رودخانه زرجوب و گوهررود و در نتیجه تالاب بین‌المللی انزلی برطرف خواهد شد، افزود: در زندان لاکان رشت که سر منشا این آلودگی‌هاست بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که تصفیه خانه آن راه افتاده و تصفیه‌خانه‌های چهار بیمارستان رشت نیز با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار، ۶۰ درصد آن انجام شده است.

مرجان گودرزی /گیلان