۵۱ درصد تست های کرونا در مشهد مثبت است/ افزایش73 درصدی بیماران مراقبت های ویژه

به گزارش رکنا از مشهد، سعید عامل جامه دار با بیان این که سویه اومیکرون به سرعت در جامعه در حال چرخش است و به صورت خانوادگی اکثر افراد را درگیر می‌کند افزود، سویه اومیکرون BA.۵ و BA.۴ در بین نمونه‌های ارسالی غالب است.

مسوول فنی آزمایشگاه مرجع کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد  ادامه داد، آزمایشگاه‌های بخش خصوصی نیز در زمینه انجام تست سریع و پی. سی. آر فعال هستند از این رو آمار بیماران بیشتر از تعداد موارد ارسالی به آزمایشگاه است.

این عضو هیات علمی گروه میکروب و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت، هر چند ویروس کرونا به سرعت در جامعه در حال چرخش است بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کمبودی به‌ لحاظ کیت‌های آزمایشگاهی وجود ندارد.

عامل جامه دار افزود، سویه اومیکرون ویروس کرونا قدرت سرایت‌پذیری بسیار بالایی دارد بنابراین در شرایط کنونی تکمیل واکسیناسیون و یا دریافت دز یادآور واکسن کرونا، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی و اجتناب از دورهمی‌ها نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به کرونا دارد.

روزانه ۱۸۶ بیمار کرونایی در خراسان رضوی بستری می شوند

رئیس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت، با افزایش مراجعان سرپایی و بستری مبتلا به کرونا در خراسان رضوی، شمار بیماران بدحال بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان خراسان رضوی بیش از ۷۳ درصد افزایش یافت.

محمد پهلوان افزود، تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های خراسان رضوی طی ۱۰ روز گذشته از ۷۵ به ۱۳۰ بیمار افزایش یافته است که ۱۱۳ نفر آنان در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند.

وی ادامه داد، همچنین طی این مدت شمار بستری شدگان مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی با افزایش بیش از ۴۲ درصدی از ۴۲۹ به ۶۱۰ بیمار رسیده است که از این تعداد ۴۸۱ بیمار در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری و تحت مراقبت قرار دارند که این دانشگاه علاوه بر کلانشهر مشهد ۱۵ شهرستان دیگر را زیر پوشش دارد.

رئیس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد، هم‌اینک روزانه ۱۸۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی بستری می‌شوند که از این تعداد روزانه ۱۵۴ نفر در بیمارستانهای زیرپوشش این دانشگاه بستری می‌شوند.

پهلوان افزود: هم اکنون واکسن‌های سینوفارم، برکت، اسپایکوژن، کووپارس، فخرا، نورا، پاستوکووک در مراکز واکسیناسیون مشهد شامل مراکز مشهد ۱، مشهد۲، مشهد ۳، ثامن و مشهد ۵ موجود است و از عموم خواهشمندیم با توجه به افزایشی بودن آمار مبتلایان به کرونا، برای تکمیل واکسیناسیون و یا دریافت دز یادآور واکسن کرونا در اسرع وقت به این مراکز مراجعه کنند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

خراسان رضوی/محمدعلی میرشکار