مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه گفت:
سرمازدگی بهاره20 هزار تن محصول کشاورزی را از بین برد
رکنا: مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه گفت: سرمازدگی بهاره امسال سرعت عملکرد و تولید بیشتر انار در قطب تولید انار جهان را کاهش داد.
به گزارش خبرنگار رکنا از اراک ، با اشاره به وقوع سرمای بهاره از تاریخ هشتم الی دهم فروردین ماه سال جاری در این شهرستان اظهار کرد: سرمای هوا در روزهای آغازین بهار سال جاری در مجموع ۲۰۶ میلیارد و ۸۰۵ میلیون تومان خسارت به باغهای ساوه وارد کرد.
وی بیشترین خسارت را متوجه انار به عنوان محصول شاخص این شهرستان دانست و افزود: بر اثر سرمازدگی بهاره به سه هزار هکتار از باغات انار، بین ۴۰ الی ۵۰ درصد خسارت وارد شد و افزون بر ۲۰ هزار و ۲۵۰ تن محصول انار در پی افت شدید دما تا منفی چهار درجه، از بین رفت.
وی با یادآوری ورود یک جبهه هوای سرد در آذرماه سال ۱۳۹۵ و نیز زمستان سال ۱۳۸۶ که منجر به کاهش محسوس دمای هوای کشور شد، اظهار کرد: بر اثر ورود این جبهه هوای سرد بخش اعظمی از باغات و مزارع کشور از جمله شهرستان ساوه که قطب کشاورزی استان مرکزی است، آسیب جدی دید و سرمازدگی آذرماه سال ۱۳۹۵ که تکرار خاطره تلخ سرمازدگی سال ۱۳۸۶ بود، منجر به کفبر شدن بیش از ۹۰ درصد درختان انار این شهرستان شد و بالغ بر ۵۳۲ میلیارد تومان به انارستانهای ساوه خسارت زد.
مدیر جهادکشاورزی ساوه ادامه داد: با گذشت پنج سال از کفبر کردن درختان، پیش بینی میشد که تولید انار در قطب تولید انار جهان به وضعیت عادی همانند سال ۹۵ و قبل از سرمازدگی برگردد، اما سرمای بهاره امسال معادلات را به هم زد و با وجود تنومند شدن و بارورتر شدن انارستانهای ساوه، میزان تولید انار مطابق با پیشبینیها نیست.
وی در ادامه، سطح زیر کشت باغات انار ساوه را ۱۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در سال گذشته بطور متوسط در هر هکتار ۱۵ تن انار برداشت شد و در مجموع ۱۵۰ هزار تن انار برداشت و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی شد، اما امسال سرمازدگی بهاره به درختان آسیب وارد کرد و کاهش بار انار تولیدی و کیفیت محصول را در پی داشت. پیشبینی میشود افزایشی در میزان محصول تولیدی امسال به نسبت سال قبل نباشد و در خوشبینانهترین حالت به همان میزان سال قبل یعنی ۱۵ تن در هکتار انار تولید شود.
شریفی افزود: طبیعی است در باغاتی که به دلیل سرمازدگی بهاره آسیب دیدند، انار مرغوب و صادراتی نیز تولید نشود و بجای آن انار درجه دو تولید و روانه کارخانههای فرآوری یا آبگیری شود.
وی در خصوص زمان برداشت انار نیز گفت: اگر ماه های منتهی به برداشت انار برخوردار از روزهای گرم و شبهای خنک باشد قطعا در کیفیت و طعم انار تولیدی تاثیرگذار است و هر چقدر تفاوت دمای روز با شب در شهریورماه زیاد باشد قطعا در تولید محصول مرغوب موثر است.
او بیان کرد: با گذشت فصل تابستان از نیمه (۱۵ مردادماه به بعد) زمان آبگیری انار و درشت شدن محصول آغاز میشود و خنکی شبها به این روند کمک خواهد کرد. براین اساس انار زودرس یا همان انار آلک در اواخر شهریورماه و انار اصلی که معرف ساوه است از ۲۵ مهرماه برداشت خواهد شد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه در ادامه به برخی آفت هایی که متوجه انار است اشاره کرد و افزود: انارها وقتی در مردادماه به رشد کافی و کامل خود میرسند، اقدام به آبگیری کرده و بر اثر آبگیری پوست آنها نازکتر میشود، لذا در این شرایط، تابش مستقیم نور خورشید منجر به بروز پدیده آفتاب سوختگی میشود و امسال نیز بین ۱۰ الی ۱۵ درصد محصول تولیدی به دلیل شدت گرمای تابستان با این پدیده مواجه شدند.
وی در خصوص ترکیدگی انار ساوه به عنوان آفت دیگری که در نتیجه کاهش محسوس دمای هوا ایجاد می شود، افزود: طق پیش بینی های هواشناسی امسال در فصل برداشت و قبل از آن شاهد افت محسوس دما در نتیجه بارش چشمگیر نخواهیم بود و بر این اساس، ترکیدگی انار به دلیل سرمای هوا نخواهیم داشت. چنانچه تغییراتی در دمای هوا رخ دهد قطعا به باغداران اطلاع رسانی خواهد شد تا اقدامات پیشگیرانه انجام دهند.
شریفی همچنین به عرضه انار در مبادی ورودی و خروجی شهر ساوه از نیمه دوم شهریورماه نیز اشاره کرد و افزود: اناری که قبل از برداشت رسمی انار ساوه در مبادی ورودی و خروجی ساوه عرضه میشود همان انار نوبرانه یا انار آلک است و البته در کنار آن، انار تولیدی سایر شهرهای کشور نیز به نام انار ساوه در این شهرستان عرضه میشود که با کیفیت و طعم واقعی محصول قطب تولید انار کشور فاصله دارد و معرف انار ساوه نیست.
وی تصریح کرد: کار برداشت انار ساوه در صورتی که قطب تولید انار جهان با جبهه هوای سرد مواجه نشود و باغداران مجبور به برداشت زودهنگام نشوند معمولا از ۲۵ مهرماه آغاز خواهد شد و محصول از اوایل آبان ماه به بازار عرضه میشود.
انتهای پیام/قاسمی
ارسال نظر