در خواست بسیاری از کشورهای دنیابرای محصولات فناورانه دانشمندان ایرانی
حجم ویدیو: 34.50M | مدت زمان ویدیو: 00:02:59

به گزارش رکنا به نقل از مر کز رسانه قوه قضاییه ، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در چهارمین روز از هفته قوه قضائیه صبح امروز (یکشنبه ۴ تیر) در حاشیه هفتمین همایش طب و قضا ، از دستاوردهای جدید سازمان پزشکی قانونی رونمایی کرد.

دستگاه اتوسمپلر (نمونه‌گیر خودکار) نخستین دستگاهی بود که توسط رئیس قوه قضائیه از آن رونمایی شد. اتوسمپلرها دستگاه‌هایی هستند که به طور خودکار و بدون دخالت کاربر، نمونه‌ها را از سینی آن برداشته و به دستگاه آنالیز (GC و GC-MASS و HPLC) تزریق می‌کنند. نیاز به دقت بالا و تکرارپذیری در تزریق و همچنین استفاده تمام‌وقت از ظرفیت‌های بالای دستگاه‌های آنالیز، ضرورت استفاده از اتوسمپلرها را دو چندان کرده است.

بومی‌سازی دستگاه نمونه‌گیر خودکار، یکی دیگر از خدماتی است مرکز تحقیقات پزشکی قانونی طی سال جاری آن را به انجام رسانده است. این دستگاه از جمله تجهیزات مورد استفاده در آزمایشگاه‌های سم‌شناسی به شمار می‌رود و قابلیت نصب بر روی دستگاه GC و GC-MS و حتی HPLC را دارد. این دستگاه قابلیت تزریق ۱۲۰ نمونه را به صورت خودکار دارد که این میزان تا ۵۰۰ نمونه قابل افزایش بوده و توانایی کارکرد تا ۸ روز پیاپی را دارد.نمونه‌گیر خودکار ایرانی برخلاف دستگاه‌های مشابه خارجی خود قابلیت اضافه کردن افزونه‌های مختلف مانند HEADSPACE و SPME را نیز در یک سیستم دارد.

طبق اعلام دست‌اندرکاران تولید دستگاه نمونه‌گیر خودکار، ساخت این دستگاه (به جز دوره تحقیقاتی)، شش ماه زمان برده است؛ نمونه‌گیر خودکار ایرانی ۱۳ مزیت بیشتر از نمونه‌گیرهای خودکار خارجی دارد. ‌هزینه ساخت آن یک دهم نمونه‌های خارجی است و در تولید این محصول از توان شرکت‌های دانش‌بنیان نیز استفاده شده است. ضمن آنکه جمهوری اسلامی ایران با ساخت دستگاه نمونه‌گیر خودکار، جزو ۵ کشور سازنده این محصول گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان رونمایی از این محصول علمی و فناورانه، با بیان اینکه ترکیب توأمان توانمندی‌های متخصصان باتجربه و متخصصان جوان و پرانرژی در اجرای پروژه‌های مختلف، سبب می‌شود که در مدت زمانی کوتاه بتوان به اهداف مورد نظر دست یافت، گفت: مزیت‌های قابل توجه دستگاه نمونه‌گیر خودکار ایرانی نسبت به نمونه‌های خارجی و همچنین صرفه‌جویی‌های قابل توجه در زمان و هزینه‌ها، نشان می‌دهد که تولید این محصول به نفع مردم کشورمان خواهد بود.

رئیس دستگاه قضا در جریان رونمایی از این محصول علمی و فناورانه، با بیان اینکه ترکیب توأمان توانمندی‌های متخصصان باتجربه و متخصصان جوان و پرانرژی در اجرای پروژه‌های مختلف، سبب می‌شود که در‌ مدت زمانی کوتاه بتوان به اهداف مورد نظر دست یافت، گفت: مزیت‌های قابل توجه دستگاه نمونه‌گیر خودکار ایرانی نسبت به نمونه‌های خارجی و همچنین صرفه‌‌جویی‌های قابل توجه در زمان و هزینه‌ها، نشان می‌دهد که تولید این محصول به نفع مردم کشورمان خواهد بود.

محسنی اژه ای با بیان اینکه این قبیل اقدامات علمی و کاربردی یکی از نمونه‌های امیدآفرینی در کشور است و علاوه بر آنکه امید را در دل مردم و جوانان ما زنده می‌کند، برای دشمنان نیز یأس‌آور می‌باشد، تصریح کرد: برای دشمن بسیار سخت و‌ یأس‌آور‌ است که ببیند علی‌رغم اِعمال تحریم‌ها، محدودیت‌ها و فشارهای خود، جوانان مستعد و متعهد ما به چنین دستاوردهای علمی بزرگی می‌رسند.

وی با بیان اینکه قوه قضائیه از حیث هوشمندسازی و بهره‌مندی از تجهیزات فناورانه در کشور، در ردیف اولین‌ها قرار دارد و در برخی از بخش‌ها جزو‌ پیشتازان است، گفت: محصولات بومی سازمان پزشکی قانونی که امروز از آنها رونمایی شد، علاوه بر آنکه برای مراجعان به این پزشکی قانونی دارای منافع قابل توجهی است و امور را تسهیل می‌کند، بخش زیادی از دغدغه‌های این سازمان در حوزه‌های واردات دستگاه‌های مشابه خارجی، هزینه‌کرد ارزی برای واردات و همچنین مشکلات ناشی از خرابی قطعات دستگاه‌های خارجی را برطرف می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در چهارمین روز از هفته قوه قضائیه صبح امروز (یکشنبه ۴ تیر) در حاشیه هفتمین همایش طب و قضا ، از دستاوردهای جدید سازمان پزشکی قانونی رونمایی کرد

همچنین در حضور رئیس دستگاه قضا، از نسخه جدید کیت‌های ژنتیک کارت FTA (نگهداری نمونه زیستی) و مواد مصرفی آزمایشگاه ژنتیک که توسط سازمان پزشکی قانونی تولید شده است رونمایی شد. یکی از کیت‌ها، کیت تعیین هویت ژنتیکی واجد ۲۸ جایگاه بهینه‌سازی شده برای PCR مستقیم است و برای نمونه‌های لکه و سواپ جمع‌آوری شده از صحنه جرم بافت نرم و سخت مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ کیت دومی نیز که از آن رونمایی شد کیت تعیین هویت ژنتیکی واجد ۱۷ جایگاه کروموزوم‌های آتوزوم بهینه‌سازی شده بود؛ از این کیت برای نمونه‌های لکه و ‌سواپ جمع‌آوری شده از صحنه جرم، بافت نرم و سخت استفاده می‌شود.

رئیس قوه قضائیه پس از رونمایی از این محصول و استماع مطالب دست‌اندرکاران تولید آن، ضمن تمجید از پیشرفت‌های سازمان پزشکی در تولید کیت‌های ژنتیک، به نکته‌ای مهم اشاره کرد و خطاب به دست‌اندرکاران و سازندگان این کیت‌ها تصریح کرد: مطلوب آن است که در زمان تولید این قبیل محصولات نوین بومی، از عبارات و واژه‌های فارسی بر روی بسته‌بندی این محصولات استفاده شود و باید بدانیم که این مهم، یک افتخار است.

محسنی اژه‌ای، در ادامه، طی سخنانی در هفتمین همایش سراسری طب و قضا، ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه و یاد و خاطره شهید بهشتی و همه شهدای دستگاه قضا اظهار کرد: جوانان متدین، دانشمند و با اراده ایران اسلامی توانسته‌اند علی‌رغم همه مشکلات و محدودیت‌ها، به پیشرفت‌های علمی مطلوبی دست پیدا کنند؛ در همین مقوله تولید «دستگاه نمونه‌برداری خودکار» در سازمان پزشکی قانونی، اراده و ابتکار جوانان دانشمند ایرانی را به وضوح مشاهده می‌کنیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: ابتکارات و تولیدات سازمان پزشکی قانونی از جمله «کیت‌های ژنتیک» و «دستگاه نمونه‌برداری خودکار» می‌توانند در تسهیل و تسریع امور مردم و مراجعان به پزشکی قانونی، مؤثر باشند و هزینه‌های مردم را کاهش دهند؛ ما تاکید داریم که این تولیدات فناورانه علاوه بر آنکه در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرند، به فراخور نیاز در اختیار دستگاه‌های دیگر نیاز قرار گیرند.

رئیس عدلیه بیان داشت: ما امروز در تراز کشورهای پیشرفته در بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در حوزه پزشکی قانونی هستیم و این مهم در شرایطی حاصل شده که مستکبران محدودیت‌ها و تحریم‌های به زعم خودشان فلج‌کننده را علیه ما تحمیل کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: بسیاری از کشورهای دنیا، امروز دستان خود را برای بهره‌گیری از تولیدات و محصولات فناورانه جوانان و دانشمندان ایرانی دراز کرده‌اند و امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که یک دانشمند ما به نام دکتر مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی، با سربلندی تمام خطاب به آمریکای مستکبر می‌گوید که ما برخلاف شما با ابزار علمی، کسی را تهدید نمی‌کنیم و آمادگی داریم محصولات فناورانه خود را در حوزه پزشکی قانونی حتی در اختیار مردم آمریکا نیز قرار دهیم.

رئیس قوه قضائیه در ادامه تصریح کرد: رسانه‌های ما باید پیشرفت‌های علمی و فناورانه که در شرایط تحریمی، به دست جوانان و دانشمندان‌مان به دست آمده را در راستای امیدآفرینی برای جامعه تبیین و تشریح کنند.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: امروز سؤالات و مباحث مستحدثه زیادی وجود دارند که اندیشمندان و نخبگان حوزه‌های فقه و قضا و پزشکی قانونی باید ضمن بهره‌گیری از علوم و فناوری‌های نوین، پاسخ آنها را استخراج کنند.

رئیس عدلیه با اشاره به اهمیت تخصیص امکانات و اعتبارات متناسب و کافی برای پروژه‌های فناورانه، گفت: متأسفانه یکی از مشکلات ما در حوزه لایحه‌نویسی و تصویب موضوعات و مقولات در مجلس، عدم توجه به تخصیص اعتبارات، متناسب با اولویت‌ها و نیازهای واقعی و اثربخش کشور است.

رئیس قوه قضائیه در پایان اظهار داشت: به معاونت‌های «راهبردی» و «مالی، پشتیبانی و عمرانی» دستگاه قضا دستور داده‌ام که در تخصیص اعتبارات به نیازهای فناورانه و مبتنی بر هوشمندسازی فرآیندها و رویه‌های معاونت‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه توجه و اهتمام داشته باشند.