سامسونگ و ال جی به ایران برمی گردند ؟
رکنا: یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: شنیده شده دو شرکت سامسونگ و ال جی قصد بازگشت به کشور را دارند اما آن ها به ما خیانت کردند.
به گزارش رکنا، حجت الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک هفته تعاون و آغاز به کار دولت مردمی به سفر رئیس جمهوری اشاره و اظهار کرد: اقدام رئیس جمهوری در سفر به نقاط محروم، ملاقات رودررو با مردم و شنیدن حرف مردم امر بدیع، بسیار مورد توجه و درخور بود و نشان داد رئیسی از آقایان دیگر متفاوت است.
وی افزود: سفر رئیس جمهور به نقاط محروم مساله بسیار مهمی است و قطعا عرش نشینان نمیتوانند درد مردم را درک کنند و آقای رئیسی نشان داد با آنها تفاوت اساسی دارد.
سلیمی در ادامه در تذکری اظهار کرد: شنیده شده دو شرکت سامسونگ و ال جی می خواهند با شرایط عجیب و غریب به کشور برگردند؛ روزی که ما به سامسونگ و الجی نیاز داشتیم آن ها ایران را رها کردند و رفتند حالا هم پذیرفتنی نیست که به جای پولهای بلوکه شده ایران در کرهجنوبی و با فضایی که آمریکاییها باز کردهاند، محصولات کرهای وارد کشورمان شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت کارخانه های تولید لوازم خانگی گفت: ۵۰۰ کارخانه تولید لوازم خانگی در کشور با قابلیت تولید ۱۹ میلیون لوازم خانگی وجود دارد پس چرا امروز که راه افتادهایم برخی شرکتهای خارجی قصد حضور مجدد در ایران را دارند.
سلیمی تاکید کرد که دولت با دقت ویژهای اجازه ندهد به راحتی سامسونگ و الجی به کشور برگردند چون آن ها به ما خیانت کردند.
محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر با تاکید بر اینکه گام بزرگی در حوزه صنعت لوازم خانگی از جهت کمیت و کیفیت برداشته شده، گفت: با توجه به کیفیت بالای تولیدات ایرانی، هیچ وقت دولت و مجلس اجازه تضعیف تولید داخلی را نخواهد داد.
واردات محصولات ال جی و سامسونگ در مقابل پولهای بلوکه شده از کره تکذیب شد
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کرهجنوبی گفت: خبر مجوز آمریکا برای واردات لوازم خانگی الجی و سامسونگ در برابر بخشی از پولهای بلوکهشده ایران در کرهجنوبی را در رسانهها دیدیم، ولی طبق استعلامهایی که از کرهجنوبی داشتیم، چنین خبری صحت ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اخیراً خبری در رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه آمریکا برای آزاد کردن بخشی از پولهای ایران مجوزی را به کره جنوبی و شرکتهای این کشور داده است که بر اساس آن این شرکتها میتوانند بدهی ایران را تنها از طریق واردات کالا به ایران پرداخت کنند. در این خبر ادعا شد که در مجوز مربوطه قید شده است که شرکتهای جدید امکان صادرات محصولات خود به ایران را ندارند، بلکه همان شرکتهای پیشین الجی و سامسونگ، باید اقدام به صادرات محصولات خود به ایران کنند؛ علاوه بر این برخی از رسانهها مدعی شدند که آمریکا برای این مجوز ضربالاجل 90روزه تعیین کرده است.
حال دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی به ایلنا میگوید طبق استعلامات انجامشده از مقامات کره جنوبی این خبر صحت ندارد.
پویا فیروزی در این باره اظهار کرد: ما این خبر را در رسانهها دیدیم، ولی طبق استعلامهایی که برای تأیید صحت آن از کره جنوبی داشتیم چنین موضوعی صحت ندارد، علاوه بر کره جنوبی از بخشهای ذیصلاح دولت هم استعلام گرفتیم و صحت آن تأیید نشد، چراکه اگر چنین موضوعی وجود داشت باید به ایران اعلام میشد.
وی افزود: بحثی در مورد بدهیهای گذشته بین شرکتهای ایرانی و کرهای بوده که از محل پولهای بلوکهشده ایران در این کشور تسویه شود، یعنی حساب و کتابهایی که مربوط به پیش از دوره تحریم میشوند و بهعلت بلوکه شدن پولها تسویهحساب صورت نگرفته است، الآن بتواند از طریق این پولها تسویه شود.
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی تصریح کرد: علاوه بر این واردات لوازم خانگی در اولویت ایران نیست. اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد در مورد واردات کالاهای پزشکی و بهداشتی انجام میشود؛ بنابراین با انتشار این خبر ما از مراجع سؤال و استعلام کردیم، ولی چنین موضوعی صحت نداشت.
وی خاطرنشان ساخت: جلسات مختلفی در سطح بخش خصوصی و دولت با مقامات کره جنوبی برگزار شده است و دغدغههای ایران به مقامات این کشور منتقل شده است. جلسات مختلفی بین سفیر کره جنوبی با آقای شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران و آقای خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران و همینطور ما از اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی برگزار شده است، دغدغههای ایران در مورد آزادسازی پولهای بلوکهشده، انتقال دانش و تکنولوژی و... منتقل شد.
فیروزی همچنین اضافه کرد: با این حال تصمیمگیریهای کلان مانند آزادسازی پولهای ایران، چگونگی آن و... از طریق دولت دو کشور صورت خواهد گرفت. هنوز از نظر عملیاتی اتفاقی نیفتاده و گشایشی انجام نشده است.
ارسال نظر